reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja też pierwsze słyszę! ! Kręć awanturę, bo co oni sobie myślą! !

A ja leżę chora i probuje się kurowac jak mogę zeby nie brać antybiotyku, bo po tym nie mogę brać sterydu, a powinnam go zacząć brać dziś i za 4 tyg sprawdzić poziom ANA (wtedy mam wizytę na NFZ). Nie pojechalam też dziś do Jerzak, bo nie jestem w stanie. Wszytko pod górę, ale cóż...

reklama
Nafoczka ja też jestem zdziwiona, że ktoś wymaga zaświadczenia w jakim celu robisz badania. Masz prawo sobie badać co chcesz jeśli to jest z Twoich pieniędzy. A co jeśli nie doniesiesz zaświadczenia? Nie wyślą i oddadzą Ci pieniądze?
Esperanza masz zlecone sprawdzenie poziomu ANA po 4 tygodniach brania sterydu? Pytam, bo ja też chciałam zbadać, jak zaszłam w ciążę, ale doktor mi powiedział, że to nie ma sensu, bo one nie spadną, tylko steryd hamuje ich wpływ na ciążę. Dziwne, że co lekarz to opinia, gubię się :( Zdrówka życzę, ja też jestem zasmarkana od tygodnia.

Misiejek do roku wogóle. Potem może, nie trzeba wtedy 4 serii -wystarczy 1 . Jak dla mnie dużo większe bezpieczeństwo. Często piszą że po 1serii, 2 serii nic a po 3 mega nop. A tak raz i to oddzielnie.
Ze spacerami u mnie różnie. Boje się żeby się nie rozchorowała więc ostrożnie co 2-3 dzień . Położna mówiła że spokojnie do -5 a sąsiadka ma 2 maluszków i pomyka zawsze bez względu na deszcz czy większy mróz.

dzwoniłam do nich i głównie "darłam" sie za to, że przed badaniem nikt mnie o tym nie poiformował a przecież prywatnie robie więc sama sobie zlecam, nie wspominając, ze blisko tysiąc zostawiłam ;/ w sumie to pani kazała mi samej napisac oświadczenie po co mi te badania i czy biore obecnie jakies leki bo to ma wpływ na wynik?! powiedzmy, że staram się jej uwierzyć ;-) jak nie bedzie nic to nie wydadzą mi wyników hmm ale tak naprawde to chyba im nie wolno skoro zapłacone DZIĘKUJE ZA ODZEW ;*

Ewa tak, w ciąży miałam ANA zaledwie graniczne,a 4 miesiące po ANA2 największe możliwe miano i mam brać 4 tygodnie 20mg Encortonu (ale sama zmienilam na 16mg Metypredu) i potem sprawdzić poziom,a że co lekarz to metoda/opinia to nie nowość :/ po to mamy tu siebie :)

Nafoczka, ja bym im jeszcze raz awanturę zrobiła. Nie musisz się tłumaczyć, Twoje zdrowie, Twoja sprawa, Twoje pieniądze. Jesli tak wymagają w labie, mogła powiedzieć wcześniej, teraz juz za późno i to jej wina. Ja w diagnostyce nigdy nie miałam problemu za to w Synevo bez przerwy pod górkę nawet bety nie chciała mi wydać, bo musiała ją odesłać do przychodni... wrrrrr...
Dziewczyny, ja dziś robiłam morfologię i mam:

Neutrofile 7,30 tys/µl norma : 2,5 - 7,00 H
Neutrofile 75,1 % n: 40,0- 70,0 H
Eozynofile 0,09 tys/µl norma: 0,10- 0,50 L
Eozynofile 0,9 % n: 1,0-5,0 L
Limfocyty 1,62 tys/µl n: 1,00-3,50 N
Limfocyty 16,6 % n: 20,0- 45,0 L

pozostałe parametry w normie . Mocz ok. Czy jest czym się martwić? Czy przy sterydach to normalne odstępstwa od normy?

dzięki Ewa, ja miałam do tej pory morfologię ok ale za to ciąży ok nie miałam :) więc mam nadzieję, że wszystko jest dobrze :-D

Dziewczyny Kochane, od kilku dni bolą mnie jajniki jak przy owulce. Głównie podczas ruchu lub zmiany pozycji. Miałyście takie objawy? Bo moja pierwsza myśl oczywiście, to, że dziecko nie żyje i niedługo będzie owulacja :-(

reklama
Ewa, kochana na pewno będzie dobrze. Już tak daleko zaszliście. Całuje Was oboje ;* nie panikuj :tak:

wiecie może jaki powinien być progesteron po owulacji? mam już podgląd na część wyników i mam 12,51 ale nie mam podanej normy a wujek gogle też pisze ogólnie 1-28?

Do góry