reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@olaa90 - ja na ten moment też jestem na "nie" apropo szczepień, ale zdecydowałam się na Paśnika, bo z tego, co czytałam on nie tylko szczepienia poleca, tak jak Malinowski. Z tego, co się orientowałam on stosuje jeszcze immunosupresję czy te wlewy z immunoglobulin, co wydaje mi się ciut bezpieczniejsze, dlatego wybrałam właśnie jego.

Czy któraś z was natknęła się na artykuł, w którym była wzmianka ze konskie dawki progesteronu mogą leczniczo wpłynąć na immunologie?? Nie mogę się teraz do tego nigdzie dokopać ;/

Ja się nie natknęłam, ale jeśli byś znalazła - podeślij proszę :)

@magda1208 - Z jednej strony fajnie jest mieć detektor, a z drugiej - teraz każdy dźwięk Cię będzie niepokoił, albo jak nie daj Boże przez dłuższą chwilę nie znajdziesz serduszka to już będą nerwy... są plusy i minusy posiadania go. Niemniej - oby Ciebie uspokoił. ;)

@Kudi81 - A jakie pytania Ty masz do doc Paśnika przygotowane? Napisz proszę, może też skorzystam i coś mi się przyda

reklama
@Kudi81 ja nie byłam u Pasnika i raczej nie planuje. Ja się nie zdecyduje na szczepienia,a zdaje się że on chyba je „lubi”. Ja mimo wszysyko na Twoim miejscu bym pojechała do Przybycienia. Jest wybitnym ginekologiem, na 1 wizycie poza skupieniem się na wynikach,które już masz- dodatkowo wykonuje usg tarczycy i piersi. A uwierz jego reka + oko + sprzet sa bardzo profesjonalne :D

Czy któraś z was natknęła się na artykuł, w którym była wzmianka ze konskie dawki progesteronu mogą leczniczo wpłynąć na immunologie?? Nie mogę się teraz do tego nigdzie dokopać ;/
@olaa90 bardziej od Paśnika szczepienia lubi Malinowski.
doc.Paśnik ma różne metody leczenia, np.immunosupresję. Nie podchodzi szablonowo do każdego(Malina też chyba nie). doc.Paśnik ma swoje efekty w postaci ciąż. nie jest jednak ginekologiem,więc u niego na korytarzu nie zobaczysz pokaźnych brzuszków. Ale są wątki o invitro i tam jest mnóstwo dowodów na to,że leczenie paśnikowe przynosi efekty;) ja byłam u niego 2 razy. Założę się,że obie(wizyta dzisiejsza i jutrzejsza) ocenicie go dobrze:)
@Kudi81 mam koleżankę z córeczką po intralipidzie :):):)

@kudi81ja tego nie wiem czy dłuższe branie pomaga z obserwacji moich wyników powtarzanych w 3 miesiącu i 20 tygodniu i 29 tygodniu jak brałam encorton zalecenie Maliny na początku dawka 15 mg moje wynik test IMk i CBA były w normach a jak przestałam brać encorton w 20 tygodniu a badanie powtórzyłam w 29 tygodniu to już czynnik martwiczy nowotworu i jeszcze jeden żyły swoim życiem. Ja zdecydowała się brać encorton 5 tygodni dłużej niz prof. zalecil. Decyzja musi byc nasza mnie sie udalo czego tobie życzę również

@magda1208 to taki dźwięk jakby stado koni biegło

@Marthi powodzenia kochana jutro. Tak w laboratorium APC

@Marthi tak. Szczaniecka 4. Wejście z boku.
@Kudi81 Ja Intralipid stosuje od kilku miesięcy. Ale jak narazie z marnym efektem, bo dwa razy nie miałam owulacji, ponieważ zablokowałam ją sobie accofilem (chyba). No a jeden cykl nieudany. Tutaj na wątku @susana ma córeczkę z pomocą intr. Chyba tez @tęczowa89. W wątku o udanych ciazach będziesz miała info, która stosowała.
@dżoasia ja znalazłam po znajomosci pigułę, która mi w domu podpina za 5 dyszek :) + koszt intra, wenflonu, soli, ok 50 zeta. Czyli razem 100, a nue 250 czy 350.

U dr Przybycienia tez raczej brzuszki pokaźne się nie zdarzają @burczuś , prowadzi do pewnego momentu i oddaje w inne ręce bo cytuje „nie ma nawet kiedy zjeść” tyle ma pacjentek... @Marthi podesle na pewno , wydaje mi się ze dr P właśnie takim torem tez trochę idzie bo prócz sterydu , daje właśnie progesteron po owu już np w dawce progesteron besins 2 x 2 (200 mg -jedna tabl) + duphaston (choć tu zaledwie 10 mg). Ja tez jeśli teraz się nie uda (a wszystko biorę pod uwagę) umawiam się na wlewy do Krk do tej Prof Pituch... tylko najpierw trzeba zajść ;;/

Dziewczyny mam detektor mąż poszukał serduszko taki dziwny dźwięk z detektora możecie napisać jak to u was było.
Możliwe, że nie słyszeliście serduszka dziecka, ale przepływy w Twoich naczyniach. Moim zdaniem od razu jasne jest, kiedy trafi się na serduszko, ale może ja wiem, czego szukać, bo miałam wykonywane USG własnego serca? Porównanie do stukotu kopyt całkiem trafione. Powiedziałabym, że to taki stukot z lekkim efektem siorbania.

@Porzeczka1234 @marshia - dzięki myszki za potwierdzenie ;*

@olaa90 - pisząc dr "P" masz na myśli Przybycienia, Paśnika, którego?
Wiesz, co do tego zajścia (bo to u mnie świeży temat) - to wiem jak to zabrzmi, ale ja zaszłam teraz w 6 cyklu, w miesiącu, który "odpuściłam" bo stwierdziłam, że znowu na bank nie zajdę / nie zaszłam bo zero objawów i już wiarę straciłam, itd. a tu - niespodzianka. Szkoda, że biochemiczna. Nie wiem czy psychika swoje zrobiła czy jak... ale wiem jak to jest się starać na maxa, z którego nic nie wychodzi. Przytulam;*

@Kudi81 ja miałam intralipid dwa razy przed ostatnia ciaza, niestety nie pomogl. Ale moje NK wynosi 9, wiec moze u mnie nie mial na co pomoc. Moja mama jest pielegniarka, pracuje z anestezjologiem, ktory pracuje tez w klinice nieplodnosci. On jej powiedzial, ze to raczej nie dziala. Ja osobiscie uwazam, ze dziala na te z nas, na ktore ma dzialac, a jak ktos ma jeszzce inne problemy to mu nie pomoże. Z perspektywy czasu nie stawialabym wszystkiego na sam intralipid.

reklama
Do góry