reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dżoasia ja miałam podawaną w domku. Mam to szczęście,że mam koleżankę pigułę. Przychodzi na ploteczki,a przy okazji mnie podłącza;) Może masz w znajomych pielęgniarkę? Bo taka obca, co do domu przyjdzie,też się ceni...
@nafoczka nie jedz tyle zimnych lodów;)
Moja mama jest pielęgniarką ale po pierwsze ona jest "bojąca Kaśka" i chyba wcześniej by na zawał padła niż mi to podłączyła a po 2 mam do niej 120km :/ ewentualnie myślę pierwszą dawkę dać w żyłę w klinice a dopiero potem jechać do mamy na kroplówę, jak będzie po pierwszym wlewie ok to może się odważy "zrobić mi tą krzywdę" :laugh2:
@Auri_a :*

reklama
Moja mama jest pielęgniarką ale po pierwsze ona jest "bojąca Kaśka" i chyba wcześniej by na zawał padła niż mi to podłączyła a po 2 mam do niej 120km :/ ewentualnie myślę pierwszą dawkę dać w żyłę w klinice a dopiero potem jechać do mamy na kroplówę, jak będzie po pierwszym wlewie ok to może się odważy "zrobić mi tą krzywdę" :laugh2:
@Auri_a :*
@dżoasia jeśli masz zlecenie od Paśnika to powinna Ci podać bez problemu;););) Nie miłaś nigdy intra? Nie jesteś uczulona na soję?

@Porzeczka1234 - Porzeczuś, dziękuję, że pytasz. Do doc Paśnika jadę jutro :) Muszę dzisiaj wszystko spisać i się przygotować.
Czuję się raz lepiej, raz gorzej (psychicznie). Fizycznie ok, umówiłam się na usg kontrolne na poniedziałek. Już nie krwawię od paru dni, a co lepsza - czuję, że zbliża się chyba kolejna owu.
A jak tam u Was? :*

@anna_kat - taak, heparyna ma może z 1,5-2 cm ;)

@kas90 - Asieńka już duża dziewczynka już! <3 słodziak! Bawcie się dobrze na urlopie:)

@olaa90 - Olka, ja robiąc beta hcg 2-gi raz, badałam od razy THS i FT4 bo u mnie niestety steryd miesza i podnosi TSH:/ I niestety - 2 dni brania sterydu i miałam już TSH 1,91 :/
Wcześniej po 5 dniach brania 7,5mg miałam 3,22 jak zwiększyłam Letrox z dawki 75mg do 112mg to zaczął spadać i miał właśnie w okolicy 1,9. U mnie niestety steryd podnosi TSH chociaż lekarze twierdzą, że to się rzadko zdarza a na wzrost TSH ma też niby beta hcg, w co również nieco wierzę.
U innych zaś steryd obniża TSH więc to bardzo indywidualnie. Ja patrząc na swoje doświadczenia badam często tsh i ft4 oraz wit. D.

@bertha & @marshia - bawcie się pięknie dziewuchy! <3

@mała79 - kciuki zaciśnięte <3 walczymy razem! choć ja jeszcze nie w tym cyklu... muszę wiedzieć co Paśnik powie i co wyjdzie z badań...

@Porzeczka1234 - Porzeczuś, dziękuję, że pytasz. Do doc Paśnika jadę jutro :) Muszę dzisiaj wszystko spisać i się przygotować.
Czuję się raz lepiej, raz gorzej (psychicznie). Fizycznie ok, umówiłam się na usg kontrolne na poniedziałek. Już nie krwawię od paru dni, a co lepsza - czuję, że zbliża się chyba kolejna owu.
A jak tam u Was? :*

@anna_kat - taak, heparyna ma może z 1,5-2 cm ;)

@kas90 - Asieńka już duża dziewczynka już! <3 słodziak! Bawcie się dobrze na urlopie:)

@olaa90 - Olka, ja robiąc beta hcg 2-gi raz, badałam od razy THS i FT4 bo u mnie niestety steryd miesza i podnosi TSH:/ I niestety - 2 dni brania sterydu i miałam już TSH 1,91 :/
Wcześniej po 5 dniach brania 7,5mg miałam 3,22 jak zwiększyłam Letrox z dawki 75mg do 112mg to zaczął spadać i miał właśnie w okolicy 1,9. U mnie niestety steryd podnosi TSH chociaż lekarze twierdzą, że to się rzadko zdarza a na wzrost TSH ma też niby beta hcg, w co również nieco wierzę.
U innych zaś steryd obniża TSH więc to bardzo indywidualnie. Ja patrząc na swoje doświadczenia badam często tsh i ft4 oraz wit. D.

@bertha & @marshia - bawcie się pięknie dziewuchy! <3

@mała79 - kciuki zaciśnięte <3 walczymy razem! choć ja jeszcze nie w tym cyklu... muszę wiedzieć co Paśnik powie i co wyjdzie z badań...
@Marthi witam po małej przerwie. Ja właśnie jestem w trasie do Pasnika. Jak masz jakies ciekawe pytania to pisz. Jadę pierwszy raz oboje się że nie wypytam się o wszystko. Myślę tylko o intralipidzie ale on mi wszystko rozpiskę jak mieszać ten intralipidzie w kroplowce i co ile dni brać prawda? O co jeszcze mam go poprosić żeby mi przepisał? A jak u was sprawdza się intralipid komuś się na nim udało? Ogólnie jestem zła że nie mam czasu was poczytać ciągle jest coś ważniejszego a moje plany powoli zostają w tyle☹️

@Kudi81 - Witaj, ja jutro będę w trasie do niego, też jadę na pierwszą wizytę, pierwszy raz ;) Nie mam jeszcze pytań przygotowanych, spodziewam się, że dopiero po badaniach, które u niego zrobię pojawią się konkretne pytania... Teraz bardziej opowiem mu o moich przejściach, itp. Pokaże moje wyniki, które mam (a teke mam konkretną).
Zapytam go na pewno, bo to mnie frapuje, czy jedzenie glutenu ma faktycznie jakiś wpływ czy nie jedzenie go może jakoś pomóc pod kątem immunologicznym, bo męczy mnie już ta moja dieta gluten free...
Co do intralipidu, nie wypowiem się, bo nie mam doświadczeń. Tutaj podpowiedzieć może Ci @marshia.
A jakie pytania Ty masz przygotowane? Napisz proszę, może też skorzystam i coś mi się przyda :)

@magda1208 ja brałam 15 mg później Malina ok 12 tygodnia kazał brać 5 mg przez chyba ok miesiąc ja zaczęłam brać 10 mg i ok 16 tygodniu zmniejszyłam do 7,5 mg później 3 tygodnie 5 mg i skończyłam w 20 tygodniu. Nie namawiam ale ja uważam że on mi pomógł bo jak robiłam badania bylo w miarę a jak zrobiłam w 29 tygodniu to w szpitalu już wylądowałam.

@iveo ja robiłam pod pępkiem Malina mi kazał bo ja miałam pełno zrostów powiedział ,że na pewno się nie przebije podobno przeciętny człowiek ma 6 cm tłuszczu a gdzie reszta
@Porzeczka1234 czyli lepiej brać więcej encortonu i trochę dłużej? Jakie wyniki Ci spadły że wylądowałas w szpitalu?

@Kudi81 ja nie byłam u Pasnika i raczej nie planuje. Ja się nie zdecyduje na szczepienia,a zdaje się że on chyba je „lubi”. Ja mimo wszysyko na Twoim miejscu bym pojechała do Przybycienia. Jest wybitnym ginekologiem, na 1 wizycie poza skupieniem się na wynikach,które już masz- dodatkowo wykonuje usg tarczycy i piersi. A uwierz jego reka + oko + sprzet sa bardzo profesjonalne :D

Czy któraś z was natknęła się na artykuł, w którym była wzmianka ze konskie dawki progesteronu mogą leczniczo wpłynąć na immunologie?? Nie mogę się teraz do tego nigdzie dokopać ;/

reklama
Do góry