reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 ,o 5 sie obudziłam dalej nie czując Marceli, a o 5:25 już byłam na ip pod ktg. Położna mnie owaliła za panikę, bo ja przez łzy blagałam żeby szybko sprawdzili czy dziecko żyje.. szczerze mówiąc, wczorajszy poranek był koszmarny, nikomu nie życzę tego co czułam. :( 4h spędziłam na tym ip, przez godzinę miałam ktg, a potem czekałam tyle na lekarza. Jutro idę na planowane ktg, będę prosić lekarkę czy nie da się robić dwa razy w tygodniu, jak nie, to raz bede chodziła prywatnie. Wolałabym te 5dych za każde dodatkowe ktg wydać na Małą, ale wiadomo. Zastanawiam się też nad detektorem...do głowy by mi nie przyszło,że będę miała takie myśli w 33+1.
Kochana no przykro mi takie przeżycia ja kiedyś tu pisałam , że dla mnie im wyżej tym gorzej bylo. Kochana może sobie kup ten dedektor co pisałam @magda1208 znajdziesz zawsze serduszko w każdym momencie siedząc w domu pomyśl o tym . Przytulam Cię bardzo mocno dużo spokoju
ps ja chodziłam 2 razy w tygodniu na ktg od 34 tygodnia

reklama
@matylda23 ostatecznie nie mialam masazu :p rozwarcie bylo na luzny palec szyjka miekka) tylko dostalam czopki do pupy scopolan ponoc ma pomoc na szyjke. Biore juz 4 dzien i nic sie nie dzieje. Mala chyba nie bardzo chce opuscic bezpieczny domek.
Co do Twoich przezyc matko rozumiem Cie doskonale sama tez przezylam taki poranek ze lzami do szpitala jechalam ale juz w drodze na szczescie zaczely sie ruchy. Nie zmienia to faktu, ze wczesniej umieralam ze strachu. U mnie lody albo arbuz truskawki na pobudzenie dzialaja.
Marne to pocieszenie ale chyba kazda w wiekszej ciazy przynajmniej raz tego doswiadczyla.
@iveo no uroki ciazy w takie temp. afrykanskie.

@Porzeczka1234 dokładnie tak a 2 tyg temu jeszcze latałam do pracy w całkiem dobrej formie
Kochana całkowicie normalne miałam takie tygodnie ale forma wróci na jakiś czas później znów spadek i tak do końca jak Ci się nic nie chce pozwól sobie na dni kilka dni , tygodni ;)lenistwa a co tam masz prawo.

@Maciejka78 przyznam, że codziennie rano rzucam się na tel. i doglądam czy nie ma informacji i zdjęcia maleństwa żeby się popodniecać jakie piękności malutkie i aby poczytać jaka jesteś szczęśliwa.

Ostatnia edycja:
Ja to za to czuje się tak jakbym w ciąży nie była i już schizuje. Od kiedy można używać detektora.? Dzisiaj byliśmy nad morzem oczywiście panika bo trochę częsło po drodze.
Odwiedzieliśmy Sankturaium Matki Bożej
Brzemiennej.
@matylda23 Ściskam jeszcze trochę do spotkania z małą.
@Maciejka78 Czekamy

@magda1208 ja tez chyba do 14 tygodnia czułam sie świetnie. Wiesz ja dostałam ten dedektor od koleżanki jakoś w 11 tygodniu i czasem trudno mi było znaleźć serduszko ale od 14 tygodnia przykładałam i po kilku sekundach bylo serduszko Zosi. Ja wiem ,że są zwolennicy i przeciwnicy ale ja polecam spokój był nieoceniony w chwilach strachu u mnie było ich sporo. Magda rozumiem z tą jazdą ją się nawet do Łodzi bałam jeździć na poczatku

ps moja koleżanka miała ten też poleca ale już droższy chodź czulszy i jest tętno

Link do: Sonoline B detektor tętna płodu

reklama
A tocznia powtarzasz tylko na podstawie ANA?
Miesiąc temu wyszedł mi dodatni toczeń (antykoagulant toczniowy), ale lekarz mówi, że wynik liczbowo jest blisko granicy, więc mam powtórzyć. 3 lata temu miałam badany antykoagulant toczniowy, ale jakościowo. I wtedy wynik był ujemny. Także powstało pytanie, czy cały czas jest u mnie na granicy (raz będzie wychodził +, raz -), czy coś zaczęło świrować i przypadkiem za kilka tygodni nie okaże się, że ilościowo już wystrzelił bardzo poza normę.
Ponoc biopsja duzo moze powiedziec
Biopsja czego?

Do góry