reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@magda1208 robiłam tak samo ze tydzień 7.5 a potem 5. To już sama musisz zdecydować ja juz tak mam dość tych tabletek ze nie kombinuje skoro mówi żeby nie brać to nie biorę

@iveo spokojnie mozesz robic zastrzyki na linii. Jak maluch bedzie rosl to tylko uwazasz by robic tam, gdzie go nie ma, choc i tak ponoc nie przebijesz sie do dziecka. Ja tez robilam pod pempkiem bo tak mi bylo wygodnie, i w brzuch az do porodu sie klulam

@magda1208 tez balam sie odstawic encorton wiec schodzilam co tydzien o 1/4 tabletki mniej. Dzieki temu dluzej bralam, a cialo nie odczulo roznicy dawki.
Objaey ciazy sa zle, brak tez zle. Przywykniesz. Tegopo prostu trzeba sie nauczyc. A 2trymestr zwany jest miesiacem miodowym, bo czesto tak dobrze kobiety sie czuja. Ciesz sie tym stanem. Wszystko bedzie dobrze, musi...

@magda1208 ja brałam 15 mg później Malina ok 12 tygodnia kazał brać 5 mg przez chyba ok miesiąc ja zaczęłam brać 10 mg i ok 16 tygodniu zmniejszyłam do 7,5 mg później 3 tygodnie 5 mg i skończyłam w 20 tygodniu. Nie namawiam ale ja uważam że on mi pomógł bo jak robiłam badania bylo w miarę a jak zrobiłam w 29 tygodniu to w szpitalu już wylądowałam.

@iveo ja robiłam pod pępkiem Malina mi kazał bo ja miałam pełno zrostów powiedział ,że na pewno się nie przebije podobno przeciętny człowiek ma 6 cm tłuszczu a gdzie reszta

@aspekt najczesciej pobieraja wycinek zdrowego nadgarstka. Dermatolog mi powiedzial ze to pokaze czy jest choroba, czy przeciwcialo po prostu hula w organuzmie nie stwarzajac na te chwile ryzyka choroby. Dokladnie nie wiem ale powiedzial tez ze stwardnienia rozsiane i inne wredoty by pokazala biopsja. No i na pewno tocznia bo to choroba tkanki łącznej. U mnie wyszlo czysto kazdy lekarz sie dziwi a ja mam spokoj:) bo tocznia czesto podejrzewaja ale sa badania ktore moga go po kolei wykluczac chociaz nie ma pewnosci czy nigdy juz go nie bedzie. @Alexa1905 czesci Ci, przykro mi z powodu strat, ja jestem po 1 stracie, na te chwile leci 15 tc, jak obrocisz tel poziomo pod moim postem pojawi sie sygnatura i badania ktore robilam, ale wszystkie na wlasna reke, jest lista na profilu @nafoczka badania po poronieniu, warto tu zajrzec, powodzenia:*

Dziękuję bardzo. Już lecę zajrzeć na Ten profil:)

@Maciejka78 - dziękuję za słowa wsparcia;*
@iveo - aż tak nisko chyba nie można się wkłuwać.
@olaa90 - trzymam zatem za Ciebie kciuki;*
@matylda23 - współczuję stresu kochana :( ale dobrze, że mała Ci już dokazuje i jest lepiej;*
@Alexa1905 - Witaj. Jeśli zgadasz z rodzinnym to powinien Ci dać skierowanie na kariotypy dla Ciebie i Partnera. My dostaliśmy po 2 poronieniu u rodzinnego...

Ślicznie dziękuję za podpowiedź:)

reklama
Do góry