reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć Dziewczyny. Jestem 2 tygodnie po drugim poronieniu. Otrzasnelam się już na tyle, żeby zacząć myśleć o badaniach. Może pomożecie mi i podpowiecie jakie badania mogłabym zrobić?
Dostałam skierowanie na badania genetyczne dla siebie. Potrzebuje też dla Meza?- dostanę od rodzinnego?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc:)

reklama
@magda1208 korzystaj póki możesz ją się tak cały czas czułam pracowałam do 13 tyg a potem przyszło straszne zmęczenie nic złego ale siedziała bym w łóżku z serialami i tyle. A potem z tym krazkiem tez nie wiadomo co można.

@aspekt najczesciej pobieraja wycinek zdrowego nadgarstka. Dermatolog mi powiedzial ze to pokaze czy jest choroba, czy przeciwcialo po prostu hula w organuzmie nie stwarzajac na te chwile ryzyka choroby. Dokladnie nie wiem ale powiedzial tez ze stwardnienia rozsiane i inne wredoty by pokazala biopsja. No i na pewno tocznia bo to choroba tkanki łącznej. U mnie wyszlo czysto kazdy lekarz sie dziwi a ja mam spokoj:) bo tocznia czesto podejrzewaja ale sa badania ktore moga go po kolei wykluczac chociaz nie ma pewnosci czy nigdy juz go nie bedzie. @Alexa1905 czesci Ci, przykro mi z powodu strat, ja jestem po 1 stracie, na te chwile leci 15 tc, jak obrocisz tel poziomo pod moim postem pojawi sie sygnatura i badania ktore robilam, ale wszystkie na wlasna reke, jest lista na profilu @nafoczka badania po poronieniu, warto tu zajrzec, powodzenia:*

@magda1208 korzystaj póki możesz ją się tak cały czas czułam pracowałam do 13 tyg a potem przyszło straszne zmęczenie nic złego ale siedziała bym w łóżku z serialami i tyle. A potem z tym krazkiem tez nie wiadomo co można.

Kochana pewnie, że chciałabym korzystać ale boje się już nie śpie bo kompletnie nie czuje się ciążowo. Co u mnie nienormalne i trudne do uwierzenia.

@magda1208 my nie wiemy jak się powinno czuć sądząc po moich koleżankach pracujących do końca nie wszyscy się ciążowo czują. Tak jak pisze @Porzeczka1234 raz senność raz energia i każdy dzień może być inny. Ja wstaje o 6 ale o 9 juz padam.

@matylda23 wspolczuje! Ktg jest tam na dole? Pamietam jak zajechałam na porod i baba tam na dole kazala mi powycierac podloge bo wody mi odchodzily. Czaicie? Z brzuchem w 9 mc musialam sie schylac
Nasza dr pracuje jeszcze na Kopernika? Bo cos mi sie obilo o uszy ze juz nie

@Maciejka78 - dziękuję za słowa wsparcia;*
@iveo - aż tak nisko chyba nie można się wkłuwać.
@olaa90 - trzymam zatem za Ciebie kciuki;*
@matylda23 - współczuję stresu kochana :( ale dobrze, że mała Ci już dokazuje i jest lepiej;*
@Alexa1905 - Witaj. Jeśli zgadasz z rodzinnym to powinien Ci dać skierowanie na kariotypy dla Ciebie i Partnera. My dostaliśmy po 2 poronieniu u rodzinnego...

reklama
@magda1208 ja mialam brac encorton 10 od 12 tygodnia 5 mg i 14 tydz koniec a ze 10 bralam tydzien dłuzej to skoncze w 15 tyg
Jadę do Maliny w czwartek po złoty krązek ide go wlasnie kupic ;)
@Marthi musze zapytac lekarza bo gdzie indziej nie umiem złapać fałdu

Do góry