reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć Dziewczyny. Jestem 2 tygodnie po drugim poronieniu. Otrzasnelam się już na tyle, żeby zacząć myśleć o badaniach. Może pomożecie mi i podpowiecie jakie badania mogłabym zrobić?
Dostałam skierowanie na badania genetyczne dla siebie. Potrzebuje też dla Meza?- dostanę od rodzinnego?
Z góry bardzo dziękuję za pomoc:)

reklama
@magda1208 korzystaj póki możesz ją się tak cały czas czułam pracowałam do 13 tyg a potem przyszło straszne zmęczenie nic złego ale siedziała bym w łóżku z serialami i tyle. A potem z tym krazkiem tez nie wiadomo co można.

@aspekt najczesciej pobieraja wycinek zdrowego nadgarstka. Dermatolog mi powiedzial ze to pokaze czy jest choroba, czy przeciwcialo po prostu hula w organuzmie nie stwarzajac na te chwile ryzyka choroby. Dokladnie nie wiem ale powiedzial tez ze stwardnienia rozsiane i inne wredoty by pokazala biopsja. No i na pewno tocznia bo to choroba tkanki łącznej. U mnie wyszlo czysto kazdy lekarz sie dziwi a ja mam spokoj:) bo tocznia czesto podejrzewaja ale sa badania ktore moga go po kolei wykluczac chociaz nie ma pewnosci czy nigdy juz go nie bedzie. @Alexa1905 czesci Ci, przykro mi z powodu strat, ja jestem po 1 stracie, na te chwile leci 15 tc, jak obrocisz tel poziomo pod moim postem pojawi sie sygnatura i badania ktore robilam, ale wszystkie na wlasna reke, jest lista na profilu @nafoczka badania po poronieniu, warto tu zajrzec, powodzenia:*

@magda1208 korzystaj póki możesz ją się tak cały czas czułam pracowałam do 13 tyg a potem przyszło straszne zmęczenie nic złego ale siedziała bym w łóżku z serialami i tyle. A potem z tym krazkiem tez nie wiadomo co można.

Kochana pewnie, że chciałabym korzystać ale boje się już nie śpie bo kompletnie nie czuje się ciążowo. Co u mnie nienormalne i trudne do uwierzenia.

@magda1208 my nie wiemy jak się powinno czuć sądząc po moich koleżankach pracujących do końca nie wszyscy się ciążowo czują. Tak jak pisze @Porzeczka1234 raz senność raz energia i każdy dzień może być inny. Ja wstaje o 6 ale o 9 juz padam.

@matylda23 wspolczuje! Ktg jest tam na dole? Pamietam jak zajechałam na porod i baba tam na dole kazala mi powycierac podloge bo wody mi odchodzily. Czaicie? Z brzuchem w 9 mc musialam sie schylac
Nasza dr pracuje jeszcze na Kopernika? Bo cos mi sie obilo o uszy ze juz nie

@Maciejka78 - dziękuję za słowa wsparcia;*
@iveo - aż tak nisko chyba nie można się wkłuwać.
@olaa90 - trzymam zatem za Ciebie kciuki;*
@matylda23 - współczuję stresu kochana :( ale dobrze, że mała Ci już dokazuje i jest lepiej;*
@Alexa1905 - Witaj. Jeśli zgadasz z rodzinnym to powinien Ci dać skierowanie na kariotypy dla Ciebie i Partnera. My dostaliśmy po 2 poronieniu u rodzinnego...

reklama
@magda1208 ja mialam brac encorton 10 od 12 tygodnia 5 mg i 14 tydz koniec a ze 10 bralam tydzien dłuzej to skoncze w 15 tyg
Jadę do Maliny w czwartek po złoty krązek ide go wlasnie kupic ;)
@Marthi musze zapytac lekarza bo gdzie indziej nie umiem złapać fałdu

Do góry