reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 - chce dac rade... Mam nadzieje, ze tylko faktycznie to biochem, a nie jąkas cp... Wzielam rozkurczowa tabletkę dzisiaj i leze i odpoczywam. Rozumiem, ze i tak mialas wtedy łyżeczkowanie?

reklama
Na Polnej? To az jestem w szoku... ze bez zabiegu sie obeszło. A beta Ci zeszła tam wtedy w szpitalu do 0?

Na Polnej? To az jestem w szoku... ze bez zabiegu sie obeszło. A beta Ci zeszła tam wtedy w szpitalu do 0?
@Marthi jak mozna Ci cos doradzic pros o cytotek to tabl poronne,zabieg to ingerencja.Potem powinno sie czekac na kolejna probe z ciaza,a po tabl.nie.
Ja nigdy nie mialam lyzeczkowania nawet jak ciaza byla juz 8 tydzien.Jezeli psychocznie jestes w stanie to ogarnac oczywiscie.
W De odradzali mi lyzeczkowanie moglam wybrac,po co potem zrosty moga byc.
Tylko to tez zalezy od psychiki czy sie da rade z tabletkami w domu ronic.
Jest to mega ciezkie ale ja wybralam to.
Masz plan to najwazniejsze juz za dwa tyg lekarz i to chyba jeden z najlepszych.Super!

@Marthi jak mozna Ci cos doradzic pros o cytotek to tabl poronne,zabieg to ingerencja.Potem powinno sie czekac na kolejna probe z ciaza,a po tabl.nie.
Ja nigdy nie mialam lyzeczkowania nawet jak ciaza byla juz 8 tydzien.Jezeli psychocznie jestes w stanie to ogarnac oczywiscie.
W De odradzali mi lyzeczkowanie moglam wybrac,po co potem zrosty moga byc.
Tylko to tez zalezy od psychiki czy sie da rade z tabletkami w domu ronic.
Jest to mega ciezkie ale ja wybralam to.
Masz plan to najwazniejsze juz za dwa tyg lekarz i to chyba jeden z najlepszych.Super!

Kochana, siedzę w domu i czekam na to poronienie jak kura na grzędzie, gdyż chce wlasnie ominąć zabieg. ;)

Wczesniej, poprzedni lekarz jak serce przestawało bic wysyłał mnie od razu na zabieg lyzeczkowania do szpitala, a ja nie byłam świadoma - myslalam, ze tak musi byc. Wtedy jednak obie ciaze kończyłam w 12 tyg. Tutaj mam 6tc wiec mam duże szanse, ze szpital omine i dlatego poki co zapieram sie rękami i nogami by tam nie trafić a i nowy lekarz mowi, ze lepiej bym poronila w domu bo w szpitalu na bank beda mnie ciągnęli na zabieg... :/ Tym bardziej ze ja na cytotec słabo reaguje :/ ostatnio chyba po 6 tabletkach mi dopiero ruszyło, po jakis 12h od podania... i mimo tego nie wypuścili mnie do domu bez zabiegu :/ Uparli sie i musiałam miec zrobiony.

@Marthi dasz rade 6 tc to nie 12tydzien.
12tydzien to juz rozumien ze zabieg ale nie 6tc,nie daj sobie zrobic,no chyba ze po tab nie pojdzie.
Ja tez na tabl slabo reagowalam juz za 3 razem ale jakos sie udalo.
W Niemczech w zyciu nie zrobia zabiegu w tak wczesnej ciazy.
Cytotek mi dawali z tydzien a zabiegu nie zrobili.Mowili ze jak chce dalej probowac to zabieg tylko moze mi pogorszyc sytuacje.
Trzymam kciuki zebys nie musiala go miec jezeli dajesz rade psychicznie.
Mysl ze masz wkrotce lekarza porzadnego termin.
Ja gdyby nie to ze do Niego takie terminy i mieszkam w DE to bym tez szla.
Ale kto wie ja walcze dalej...

reklama
@Nadja_n jestem w domu wiec na razie nie ma nowy nawet o tabletkach. Psychicznieu dam rade - to nie pierwszy raz. ;)
Trzymam za Ciebie kciuki!

@marzycielka81 To musiałaś na fajnego prowadzącego tam lekarza trafić :)

@burczus - ta moja ciezka teczka jest ciagle w gotowości :p niczym torba do porodu dla niektórych :p

Do góry