reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Kwiatuszekk23 opowiedz Twoja historię bo widze że straciłaś trzy aniołki. A powiedz co wyszło i jak sie udało . Sorki pewnie nie raz pislas , jestem nowa i chcialabym znac takie pokrzepiające historie :)

reklama
@Nadja_n @Marthi mi gin przepisała hydroxyzyne w stropie, taka też ma mój maluch doraźnie wiec myślę że lepiej być spokojnym niż mieć ataki paniki :)

U mnie nadal smutno. Mężowi doszły problemy z oddychaniem. Jest wrak człowieka a ja staram się ogarnąć wszystko i być twarda i serce mi po prostu peka. Dziś pozostal szpital i czekam na wiadomosci
Foczusiu kciuki zacisniete, a serducho jestem z Tobą :-*
@burczuś u mnie w porządku
o accofil pytam dla koleżanki
Ja dziś miałam prenatalne i doktor powiedział ze wszystko jest ok[emoji5] Wiec kolejny kroczek na tej milowej drodze odhaczony.
@burczuś ja o Tobie cały czas pamiętam tylko wiem ze teraz komunia to nie chce zawracać głowy.
Super. Ogromnie się cieszę [emoji171] [emoji170] [emoji172] [emoji173]

@iveo cieszę się,że badania ok :) i oby tak do szczęśliwego finału :) :) :)
My już po komunii,zaraz będzie dwa tygodnie:) Ale przekładam szczepienia, bo jadę w góry w czerwcu-w dwa weekendy. Niestety po szczepieniach mam straszne odczyny.Swędzenie oraz gule byłyby nie do zniesienia w wędrówkach górskich. Miesiąc mnie nie zbawi...mam nadzieję:)
@magda1208 wiem jak ciężko cieszyć się po naszych przejściach. A w zasadzie nie wiem...nie miałam tak:/ Nie było mi dane jeszcze się cieszyć po stratach. A napisz co w związku ze szkoleniami adopcyjnymi...?
@Kwiatuszekk23 świrusku brak tu Ciebie:)

@iveo cieszę się,że badania ok :) i oby tak do szczęśliwego finału :) :) :)
My już po komunii,zaraz będzie dwa tygodnie:) Ale przekładam szczepienia, bo jadę w góry w czerwcu-w dwa weekendy. Niestety po szczepieniach mam straszne odczyny.Swędzenie oraz gule byłyby nie do zniesienia w wędrówkach górskich. Miesiąc mnie nie zbawi...mam nadzieję:)
@magda1208 wiem jak ciężko cieszyć się po naszych przejściach. A w zasadzie nie wiem...nie miałam tak:/ Nie było mi dane jeszcze się cieszyć po stratach. A napisz co w związku ze szkoleniami adopcyjnymi...?
@Kwiatuszekk23 świrusku brak tu Ciebie:)

Kochana musiałam przerwać. Nie mogłam chodzić będąc w ciąży.
Jednak miałam wątpliwości,które pojawiały się po zajęcia słuchając Pań z OA. Rzeczywistość czasami weryfikuje nasze plany i wyobrażenia.

Marzę aby gdzieś pojechać i wyrwać się z domku ja to z tych co wiecznie w biegu.
Teraz to praktycznie leżę bo bóle zaparcia itp. Ograniczają możliwości.

@burczuś pewnie że miesiac to nic ja w pewnym momencie przestałam się spieszyć i panikować na temat presji czasu- stwierdzilam że trudno i tak na siłę nic nie zrobię
Przypomnij mi czy Ty masz wszystkie mutacje zbadane? W ciązy masz okreslone czy brac encorton, clexane metforminę i w jakiej dawce? Jak u Ciebie z tarczyca?
Jak nie chciałas pojsc do Maliny to przynajmniej warto sprawdzic co on sprawdza żeby miec pewnosc ze wszystko zostało zrobione.
@magda1208 jest tez tak ze jak lezysz duzo to cycki maleja a jak chodzisz to sa wieksze odkryłam to parę razy na sobie
Na zaparcia winogronka codziennie, kiszonki, nasionka chia z mlekiem- zalezy co Ci z tego najbardziej podchodzi

@magda1208 jaki masz wynik FT4?
Ja w I trymestrze mialam FT4 2.33 a TSH 0.006 wiec klasyczna nadczynnosc. Zdaniem endo poza bhcg na to mogl miec wplyw rowniez encorton. Ta teoria zdaje sie potwierdzac bo po odstawieniu encortonu nie mialam problemu z tarczyca a tak jak pisalam do tego czasu dostalam najmniejsza dawke thyrozolu ktora nie miala wplywu na nadnercza maluszka. Takze spokojnie bedzie dobrze.

@iveo tak mam mutacje przebadane. Mam tez zalecenia co do brania encortonu(choć myślę,że teraz mogą się zmienić po ostatnich badaniach),clexane-dawka od nowa do ustalenia, i metforminy(lekarze kwestionują branie jej w ciąży). Tarczyca ok. i tsh i Usg tarczycy i ft3 i ft4:)
Do Maliny nie pójdę. Z całym szacunkiem do niego...
@magda1208 spoko rozumiem...byłam ciekawa właśnie jak to dalej u Was wygląda. Ja też mam wiele wątpliwości co do adopcji. Ale tez patrzę przez pryzmat osoby mającej dziecko. Wątpliwości tylko się mnożą wtedy. Także wspieram...cokolwiek się u Was w tym temacie wydarzy:)

@burczuś pewnie że miesiac to nic ja w pewnym momencie przestałam się spieszyć i panikować na temat presji czasu- stwierdzilam że trudno i tak na siłę nic nie zrobię
Przypomnij mi czy Ty masz wszystkie mutacje zbadane? W ciązy masz okreslone czy brac encorton, clexane metforminę i w jakiej dawce? Jak u Ciebie z tarczyca?
Jak nie chciałas pojsc do Maliny to przynajmniej warto sprawdzic co on sprawdza żeby miec pewnosc ze wszystko zostało zrobione.
@magda1208 jest tez tak ze jak lezysz duzo to cycki maleja a jak chodzisz to sa wieksze odkryłam to parę razy na sobie
Na zaparcia winogronka codziennie, kiszonki, nasionka chia z mlekiem- zalezy co Ci z tego najbardziej podchodzi

Mi na zaparcia to tylko czopki pomagają.
Cycki to mnie nie martwią przerażają mnie tylko bóle i te drętwienia.

reklama
@magda1208 czyli u Ciebie inne normy ft4 u mnie norma byla (0.70-1.48). W kazdym razie FT4 tez masz lekko podwyzszone tak jak u mnie bylo ale bez tragedii wiec spokojnie poczekaj do wizyty o endo. Powtorze nadczynnosc bezpieczniejsza od niedoczynnosci i jak widzisz na moim przykladzie dacie rade!
P.S. Dziewczyny u mnie szyjka sie ulozyla jak do porodu rozpulchnila i na opuszek malego palca takze ten tego godzina 0 moze w kazdej chwili nas zaskoczyc :unsure::tak:

Do góry