reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Kwiatuszekk23 opowiedz Twoja historię bo widze że straciłaś trzy aniołki. A powiedz co wyszło i jak sie udało . Sorki pewnie nie raz pislas , jestem nowa i chcialabym znac takie pokrzepiające historie :)

reklama
@Nadja_n @Marthi mi gin przepisała hydroxyzyne w stropie, taka też ma mój maluch doraźnie wiec myślę że lepiej być spokojnym niż mieć ataki paniki :)

U mnie nadal smutno. Mężowi doszły problemy z oddychaniem. Jest wrak człowieka a ja staram się ogarnąć wszystko i być twarda i serce mi po prostu peka. Dziś pozostal szpital i czekam na wiadomosci
Foczusiu kciuki zacisniete, a serducho jestem z Tobą :-*
@burczuś u mnie w porządku
o accofil pytam dla koleżanki
Ja dziś miałam prenatalne i doktor powiedział ze wszystko jest ok[emoji5] Wiec kolejny kroczek na tej milowej drodze odhaczony.
@burczuś ja o Tobie cały czas pamiętam tylko wiem ze teraz komunia to nie chce zawracać głowy.
Super. Ogromnie się cieszę [emoji171] [emoji170] [emoji172] [emoji173]

@iveo cieszę się,że badania ok :) i oby tak do szczęśliwego finału :) :) :)
My już po komunii,zaraz będzie dwa tygodnie:) Ale przekładam szczepienia, bo jadę w góry w czerwcu-w dwa weekendy. Niestety po szczepieniach mam straszne odczyny.Swędzenie oraz gule byłyby nie do zniesienia w wędrówkach górskich. Miesiąc mnie nie zbawi...mam nadzieję:)
@magda1208 wiem jak ciężko cieszyć się po naszych przejściach. A w zasadzie nie wiem...nie miałam tak:/ Nie było mi dane jeszcze się cieszyć po stratach. A napisz co w związku ze szkoleniami adopcyjnymi...?
@Kwiatuszekk23 świrusku brak tu Ciebie:)

@iveo cieszę się,że badania ok :) i oby tak do szczęśliwego finału :) :) :)
My już po komunii,zaraz będzie dwa tygodnie:) Ale przekładam szczepienia, bo jadę w góry w czerwcu-w dwa weekendy. Niestety po szczepieniach mam straszne odczyny.Swędzenie oraz gule byłyby nie do zniesienia w wędrówkach górskich. Miesiąc mnie nie zbawi...mam nadzieję:)
@magda1208 wiem jak ciężko cieszyć się po naszych przejściach. A w zasadzie nie wiem...nie miałam tak:/ Nie było mi dane jeszcze się cieszyć po stratach. A napisz co w związku ze szkoleniami adopcyjnymi...?
@Kwiatuszekk23 świrusku brak tu Ciebie:)

Kochana musiałam przerwać. Nie mogłam chodzić będąc w ciąży.
Jednak miałam wątpliwości,które pojawiały się po zajęcia słuchając Pań z OA. Rzeczywistość czasami weryfikuje nasze plany i wyobrażenia.

Marzę aby gdzieś pojechać i wyrwać się z domku ja to z tych co wiecznie w biegu.
Teraz to praktycznie leżę bo bóle zaparcia itp. Ograniczają możliwości.

@burczuś pewnie że miesiac to nic ja w pewnym momencie przestałam się spieszyć i panikować na temat presji czasu- stwierdzilam że trudno i tak na siłę nic nie zrobię
Przypomnij mi czy Ty masz wszystkie mutacje zbadane? W ciązy masz okreslone czy brac encorton, clexane metforminę i w jakiej dawce? Jak u Ciebie z tarczyca?
Jak nie chciałas pojsc do Maliny to przynajmniej warto sprawdzic co on sprawdza żeby miec pewnosc ze wszystko zostało zrobione.
@magda1208 jest tez tak ze jak lezysz duzo to cycki maleja a jak chodzisz to sa wieksze odkryłam to parę razy na sobie
Na zaparcia winogronka codziennie, kiszonki, nasionka chia z mlekiem- zalezy co Ci z tego najbardziej podchodzi

@magda1208 jaki masz wynik FT4?
Ja w I trymestrze mialam FT4 2.33 a TSH 0.006 wiec klasyczna nadczynnosc. Zdaniem endo poza bhcg na to mogl miec wplyw rowniez encorton. Ta teoria zdaje sie potwierdzac bo po odstawieniu encortonu nie mialam problemu z tarczyca a tak jak pisalam do tego czasu dostalam najmniejsza dawke thyrozolu ktora nie miala wplywu na nadnercza maluszka. Takze spokojnie bedzie dobrze.

@iveo tak mam mutacje przebadane. Mam tez zalecenia co do brania encortonu(choć myślę,że teraz mogą się zmienić po ostatnich badaniach),clexane-dawka od nowa do ustalenia, i metforminy(lekarze kwestionują branie jej w ciąży). Tarczyca ok. i tsh i Usg tarczycy i ft3 i ft4:)
Do Maliny nie pójdę. Z całym szacunkiem do niego...
@magda1208 spoko rozumiem...byłam ciekawa właśnie jak to dalej u Was wygląda. Ja też mam wiele wątpliwości co do adopcji. Ale tez patrzę przez pryzmat osoby mającej dziecko. Wątpliwości tylko się mnożą wtedy. Także wspieram...cokolwiek się u Was w tym temacie wydarzy:)

@burczuś pewnie że miesiac to nic ja w pewnym momencie przestałam się spieszyć i panikować na temat presji czasu- stwierdzilam że trudno i tak na siłę nic nie zrobię
Przypomnij mi czy Ty masz wszystkie mutacje zbadane? W ciązy masz okreslone czy brac encorton, clexane metforminę i w jakiej dawce? Jak u Ciebie z tarczyca?
Jak nie chciałas pojsc do Maliny to przynajmniej warto sprawdzic co on sprawdza żeby miec pewnosc ze wszystko zostało zrobione.
@magda1208 jest tez tak ze jak lezysz duzo to cycki maleja a jak chodzisz to sa wieksze odkryłam to parę razy na sobie
Na zaparcia winogronka codziennie, kiszonki, nasionka chia z mlekiem- zalezy co Ci z tego najbardziej podchodzi

Mi na zaparcia to tylko czopki pomagają.
Cycki to mnie nie martwią przerażają mnie tylko bóle i te drętwienia.

reklama
@magda1208 czyli u Ciebie inne normy ft4 u mnie norma byla (0.70-1.48). W kazdym razie FT4 tez masz lekko podwyzszone tak jak u mnie bylo ale bez tragedii wiec spokojnie poczekaj do wizyty o endo. Powtorze nadczynnosc bezpieczniejsza od niedoczynnosci i jak widzisz na moim przykladzie dacie rade!
P.S. Dziewczyny u mnie szyjka sie ulozyla jak do porodu rozpulchnila i na opuszek malego palca takze ten tego godzina 0 moze w kazdej chwili nas zaskoczyc :unsure::tak:

Do góry