reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@basiawol dokładnie moją historię przeczytasz na wątku ciąże azkonczone skucesem. Zapoznaj się z historiami wszystkich dziewczyn :)
Tylko ja miałam mutacje hetero czyli łagodniejsze

reklama
@olaa90 - Właśnie, wczoraj koleżanka mi napisała, żebym zobaczyła jej instastory, biedna... :( Ciekawe co znowu się wydarzyło :( Współczuję jej. Widać, że mówiła to i miała łzy w oczach.

@burczuś - ona chyba najwięcej udostępnia na instagramie. Ja na FB w ogóle nie widzę jej postów, ale na insta ma dwa profile, jeden bardziej prywatny, drugi medyczny.

@marzycielka81 - suuuper, że Twój żołądek lepiej ;* :)))))

@Maciejka78 - rozumiem;* i miałaś wtedy wszystko ok? bo zastanawiam się czemu np. częściej bada się d-dimery i fibrynogen, mi we wcześniejszych ciążach lekarz kazał badać tylko aptt i inr.

@burczuś o ciąży powiedziała chyba z 3 tyg temu,widać jej już brzuszek. @Auri_a powiedziala tylko,ze nie chce zbytnio mówić co dokładnie się dzieje bo musiałaby dużo tłumaczyć łącznie z podaniem tc (wiec zrozumiałam,ze nie chce mówić na jakim jest etapie). Była wczoraj na wizycie i coś tam wyszło, za 2 tyg maja mieć jakieś wyniki dokładne. Kwintesencja jej wypowiedzi była taka,ze niczego nie można być pewnym i ze u niej w każdej ciąży jest jakieś cyt. „Cholestrwo” :(

Widzę,ze przy mthfr trzeba mocno kontrolować to krzepnięcie. @nafoczka a czy Ty korzystałas tez z opieki hematologa czy tylko gin się tym zajmował?

@olaa90 a możesz napisać coś więcej o mama ginekolog? Ja w sumie nie siedzę jej poczynań :( bo kiedyś jej post na temat badań i ich bezsensowności mnie zbulwersował i jakoś potem nie miałam ochoty dalej czytać :(
Chodzi Ci o ten post o MTHFR? Jeśli tak, to też po nim przestałam ją śledzić...nie mniej jednak szkoda mi jej jako kobiety, że tyle musi cierpieć :(

@matylda Sydor przyjmuje tez prywatnie na grzegorzeckiej w scm. Tam mozesz sprobowac. Poza tym jestes w ciazy, a kobiecie w ciazy zdaje sie ze musza w ciagu 7dni umowic wizyte nawet na nfz. Poszukaj info, albo zadzwon do nfz tu i dopytaj, a potem kaz im przyjac sie na skawinskiej. Ten tydzien niewiele zmieni. Ja bralam max 0,6 chociaz milewicz chcial dac 0,8 dla mojego lepszego samopoczucia, a ddimery mialam w granicach 1500. Mowil, ze do 2000 jest ok jesli nie ma naglego ostrego przyrostu jak u @Maciejka78. Pozatym ddimery w ciazy rosna, bo cialo przygotowuje sie do porodu, bys sie podczas porodu nie wykrwawila.

reklama
@czarna_mala Nie kochana miała kiedyś w październiku w 2016 roku tak life na fb :/ o poronieniu i z uśmiechem mówiła że jest po poronieniu i że nie robi żadnych badań bo to strata kasy a można wydać nawet 10 tys...
Powiem Tak wtedy miałam taki stan że zabiłabym każdego kto by mi powiedział że robiąc badania robię to bez sensu , żałowałam i dalej żałuję decyzji podjętej po pierwszym poronieniu że to "przypadek", czasem nie mogę przez to spać po nocach że dziecku z ciąży numer dwa nie dałam nawet cienia szansy :(

Do góry