reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Porzeczka ma racje, to zalezy od szpitala. Na Kopernika nie pamiętam czy czasem nie więcej niz 12. @matulkaa po ilu godzinach od heparyny dali ci zoo przy porodzie?
Kasiu, ostatni zastrzyk wzięłam wieczorem o 22, a znieczulenie dostałam koło 16, a urodziłam o 17.45 :)
@Maciejka78 nie chcę cię martwić :) ale znieczulenie podają dopiero po osiągnięciu "krytycznych 7 cm" tak więc bardziej już boleć podobno nie może, ale jest choć moment by nabrać sił na skurcze parte. POWODZENIA ;)

Ostatnia edycja:
@nafoczka @Porzeczka1234 i i inne bb mam wyniki badan na trombofilie i cealiakie. Celiakia wykluczonba
a trombofilia to tak
upload_2018-5-15_0-2-11.png

co wy na to powiedzcie cos poradzcie co i jak dalej ktora z was miala?

Czy to moglo byc przyczyną?
bo czytając myślę ze tak
Czy sa tu takie ktore to maja?????????

Załączniki

• upload_2018-5-15_0-2-11.png
    upload_2018-5-15_0-2-11.png
    18,5 KB · Wyświetleń: 495
Ostatnia edycja:
Ale mutacja pai zwiększa ryzyko zakrzepu i poronien. Powinnaś przy niej brać zastrzyki z heparyny

@agatush brałam teraz ale od 8 tyg?/ moze za poźno i bralam tylko heparyne bez acardu. A czytam ze heparyna plus acard to wieksze szanse na donoszenie.

Z hednej strony mi ulzylo a z drugiej czy mam jeszcze szanse?

Powiedzcie kochane?

@basiawol , mam te same mutacje. Ta ciąża na heparynie i acardzie, no i metylach.
@Porzeczka1234 przy jakichś wynikach ddimerów miałaś większą dawke?
@Destino , badałam na skawinskiej ,3 h 55minut po iniekcji,miałam ze sobą strzykawke z tego opakowania.
@Maciejka78 , Ty też zwiekszałaś dawke przez ddimery, prawda? Ja ostatnio miałam 912, a miesiąc wcześniej 812, układ krzepnięcia cały w normie. Anty xa dużo za niskie, będę przechodzić na clexane 0,6. Dziś podałam sobie trochę ponad 1 zastrzyk,bo połowę ciężko w 0,4odmierzyc i bałam się przegiąć. Jakoś boję się zwiekszania tej dawki, ale niezwiększania boję się jeszcze bardziej...a acard też zwiększałaś?

Ostatnia edycja:
Kasiu, ostatni zastrzyk wzięłam wieczorem o 22, a znieczulenie dostałam koło 16, a urodziłam o 17.45 :)
@Maciejka78 nie chcę cię martwić :) ale znieczulenie podają dopiero po osiągnięciu "krytycznych 7 cm" tak więc bardziej już boleć podobno nie może, ale jest choć moment by nabrać sił na skurcze parte. POWODZENIA ;)

Chyba zalezy, u mnie od 7 cm zorientowaly sie ze serio rodze i wtedy sie zaczelo

@basiawol badalas zarodki? Mutacja moze tez wplywac na powstawanie wad i wtedy wyższe straty. Trzeba sie suplementowac. No i zakrzepy jesli wady nie bylo. A tak jak Matylda pisze problem z zagniezdzaniem moze byc taki że slabo sie zagniezdza i zarodek jest niedozywiony dobrze

Ostatnia edycja:
reklama
@agatush brałam teraz ale od 8 tyg?/ moze za poźno i bralam tylko heparyne bez acardu. A czytam ze heparyna plus acard to wieksze szanse na donoszenie.

Z hednej strony mi ulzylo a z drugiej czy mam jeszcze szanse?

Powiedzcie kochane?
powinnas brać zaraz po potwierdzonej ciąży nawet od 10dpo, a w jakiej dawce miałas?
MTHFR podwyższa tez twoja homocysteine
choc pamietaj , to nie wyrok, tu dziewczyny rodzily mają obie mutacje. Ja miałam też typu A tylko hetero. Typu C jest gorsza. Doktor P mnie stymulował ale wlaśnie nie po to żeby była owu (bo ja miałam) tylko po to żeby podrasować komórke i ciałko żółte

Do góry