reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Porzeczka ma racje, to zalezy od szpitala. Na Kopernika nie pamiętam czy czasem nie więcej niz 12. @matulkaa po ilu godzinach od heparyny dali ci zoo przy porodzie?
Kasiu, ostatni zastrzyk wzięłam wieczorem o 22, a znieczulenie dostałam koło 16, a urodziłam o 17.45 :)
@Maciejka78 nie chcę cię martwić :) ale znieczulenie podają dopiero po osiągnięciu "krytycznych 7 cm" tak więc bardziej już boleć podobno nie może, ale jest choć moment by nabrać sił na skurcze parte. POWODZENIA ;)

Ostatnia edycja:
@nafoczka @Porzeczka1234 i i inne bb mam wyniki badan na trombofilie i cealiakie. Celiakia wykluczonba
a trombofilia to tak
upload_2018-5-15_0-2-11.png

co wy na to powiedzcie cos poradzcie co i jak dalej ktora z was miala?

Czy to moglo byc przyczyną?
bo czytając myślę ze tak
Czy sa tu takie ktore to maja?????????

Załączniki

• upload_2018-5-15_0-2-11.png
    upload_2018-5-15_0-2-11.png
    18,5 KB · Wyświetleń: 504
Ostatnia edycja:
Ale mutacja pai zwiększa ryzyko zakrzepu i poronien. Powinnaś przy niej brać zastrzyki z heparyny

@agatush brałam teraz ale od 8 tyg?/ moze za poźno i bralam tylko heparyne bez acardu. A czytam ze heparyna plus acard to wieksze szanse na donoszenie.

Z hednej strony mi ulzylo a z drugiej czy mam jeszcze szanse?

Powiedzcie kochane?

@basiawol , mam te same mutacje. Ta ciąża na heparynie i acardzie, no i metylach.
@Porzeczka1234 przy jakichś wynikach ddimerów miałaś większą dawke?
@Destino , badałam na skawinskiej ,3 h 55minut po iniekcji,miałam ze sobą strzykawke z tego opakowania.
@Maciejka78 , Ty też zwiekszałaś dawke przez ddimery, prawda? Ja ostatnio miałam 912, a miesiąc wcześniej 812, układ krzepnięcia cały w normie. Anty xa dużo za niskie, będę przechodzić na clexane 0,6. Dziś podałam sobie trochę ponad 1 zastrzyk,bo połowę ciężko w 0,4odmierzyc i bałam się przegiąć. Jakoś boję się zwiekszania tej dawki, ale niezwiększania boję się jeszcze bardziej...a acard też zwiększałaś?

Ostatnia edycja:
Kasiu, ostatni zastrzyk wzięłam wieczorem o 22, a znieczulenie dostałam koło 16, a urodziłam o 17.45 :)
@Maciejka78 nie chcę cię martwić :) ale znieczulenie podają dopiero po osiągnięciu "krytycznych 7 cm" tak więc bardziej już boleć podobno nie może, ale jest choć moment by nabrać sił na skurcze parte. POWODZENIA ;)

Chyba zalezy, u mnie od 7 cm zorientowaly sie ze serio rodze i wtedy sie zaczelo

@basiawol badalas zarodki? Mutacja moze tez wplywac na powstawanie wad i wtedy wyższe straty. Trzeba sie suplementowac. No i zakrzepy jesli wady nie bylo. A tak jak Matylda pisze problem z zagniezdzaniem moze byc taki że slabo sie zagniezdza i zarodek jest niedozywiony dobrze

Ostatnia edycja:
reklama
@agatush brałam teraz ale od 8 tyg?/ moze za poźno i bralam tylko heparyne bez acardu. A czytam ze heparyna plus acard to wieksze szanse na donoszenie.

Z hednej strony mi ulzylo a z drugiej czy mam jeszcze szanse?

Powiedzcie kochane?
powinnas brać zaraz po potwierdzonej ciąży nawet od 10dpo, a w jakiej dawce miałas?
MTHFR podwyższa tez twoja homocysteine
choc pamietaj , to nie wyrok, tu dziewczyny rodzily mają obie mutacje. Ja miałam też typu A tylko hetero. Typu C jest gorsza. Doktor P mnie stymulował ale wlaśnie nie po to żeby była owu (bo ja miałam) tylko po to żeby podrasować komórke i ciałko żółte

Do góry