reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi to moze byc zwyczajnie blokada psychiki, a nad tym ciezko zapamowac

@bertha mam ogromna nadzieje, ze ten jeden jedyny, ktory zostal, to wlasnie wasze wyczekane malenstwo [emoji8][emoji179][emoji178][emoji703][emoji178][emoji179][emoji8]

reklama
@Destino - wiem, tez mam to na uwadze...

Dziewczyny, a uważacie ze w związku z tym, ze 1,5 i 2 lata temu zaszłam bez problemu w ciaze, a teraz nie mogę juz od jakis 5-6 cykli, to powinnam wybrac sie do np. Pasnika? Ja u niego nie byłam jeszcze i nie wiem czy on by miał tutaj cos do dodania? Czy moze miec to jakis związek?

@Marthi na poczatkach ciazy to ja sie nie znam. Wiem tylko, ze u mnie byl taki problem, ale tez przyczyna, brak owu i endomenda.

Jestesmy 2 dzien po rotarixie. Synek tak mocno spi, ze ciagle chodze i sprawdzam czy oddycha.

@Marthi spokojnie- dziewczyny tez sie starały po pół roku.
Na pewno się uda- wiem ze chce sie juz i teraz ale tu do wszystkiego trzeba mega cierpliwosci
A badałas ostatnio prl? Czasem ona wzrosnie i blokuje.
Moze byc też cos u meza- moja kolezanka nie zachodziła rok wszystkie wyniki ok zbadała meza plemniki cos nie bardzo ze juz androlog miał byc umawiamy wział profertil przez miesiac i zaszla.
Czasem prosty sposób pomaga. Jak długie masz cykle? Kiedy owu?
A z Pasnikiem bym poczekała - ja bym radziła immuno u Maliny jak już - więcej sukcesów patrzać na poczekalnie pełna ciąż

@Marthi ja tak miałam,że po szczepieniach nie klikało u mnie., Niestety Paśnik Ci tu nie pomoże. Tu musi zadziałać ginekolog. podać np leki na stymulację. Ja tak zrobię. będe się szczepić i od razu do katowic na stymulację jadę.

Dziewczyny a jak z nospą czy można brać.?
Można ale raczej tak jak piszą dziewczyny skup się na magnez ie :-*
@bertha trzymam bardzo mocno kciuki

@marshia rano otwieram dźwi a tam Pan z moją porcją jedzenia śniadanie fritata pomidorowa z oliwkami(pyszna) kilka grzanek i kilka kawałków papay jedząc myślałam o tobie [emoji14] drugie śniadanie krem ze szparagów. Będę pisać co dalej ale podwieczorek to pierniczki z fasoli i owoce wygląda pysznie

@magda1208 trzymaj się kochana
O kurcze felek ale rarytasy!!! [emoji7] [emoji4]
@Marshia przepraszam nie widzialam postu. @nafoczka :-* mignelo mi, ze o mnie wspomniales. Kochane nieczytalam Waszych postow tylko mignal mi post @bertha tak mocno za Ciebie trzymam kciuki. Kochana jestesmy na tym samym etapie. Nie chcialam wczesniej nic pisac poniewaz miesiac temu bylo ciezko. Ogolnie w tym miesiacu stymulacja menupur clostriberyt i gonal. W poniedzialek mialam wizyte w Novum i powoedzieli mi, ze nic z tego moze nie byc bo wyglada na torbiel. Wczoraj mialam punkcje. Udalo nam sie dojechac mimo czekoladowej autostrady. Dzwonilam ba alarmowy i okazalo sie ze obudzilam Lewandowskiego ;-) udalo sie pobrac komorke, dzwonili dzis z Novum i udalo sie zaplodnic. Jade jutro na transfer. Wybralam dr Zamore slyszalam, ze ma dobra reke
Powodzenia!!! Odmówie zdrowaske dziś za Was!
@marzycielka81 - kciuki jak stąd do Ameryki ;*

@Maciejka78 - ja też pamiętam Twoje bety... ;) ahh, oddaj mi potem ten brzuszek plis, bo mi coś nie wychodzi :(

@ovli22 - Nie jesteś sama, mnie też znowu negatyw... :( 3 sikacze zrobiłam w tym cyklu i dupa... a owulacja ofc. była. Chyba pierwszy raz od 5 miesięcy nie poszłam na bete. Czyżbym przyzwyczajała się do tego, że nie wychodzi? :( Dzisiaj dzień kiedy powinnam dostać @ więc czekam...Nie wiem co jest nie tak ze mną, wcześniejsze ciąże na zawołanie, po 1 cyklu, a teraz już pół roku i nic. Dzisiaj mi już lepiej, ale przedwczoraj strasznie płakałam, wpadłam w nocy w taką histerię, że mój M. nie mógł mnie pozbierać... I widzisz, owulacje są, drożność jest, hormony ok, a ciąży nie ma. Boję się, że to jakaś niepłodność idiopatyczna.
Marthi u mnie też tak było pierwsze dwie ciążę bez problemu zaszlam... Na Miśkę czekaliśmy 8 miesięcy... Wiem że łatwo się pisze, ale wiesz kiedy u mnie zaskoczyło? Jak zaczęłam szukać informacji o tym jakie procedury są w związku z adopcja. Mocno trzymam za Ciebie kciuki.

@Destino - no właśnie, u Ciebie była przyczyna, a u mnie jej brak :) i tu poniekąd jest problem... :(
Rotarix to szczepionka? Biedactwo. Niestety maluszki różnie reagują na leki :(

@iveo - PRL, w sensie prolaktyna? Badałam jakoś w grudniu podajrze, było wszystko ok. U mnie zawsze hormony wychodzą ok... W którym dc bada się prolaktynę, tak w ogóle, bo już nie pamiętam, w 3? Mężuś mój za to miesiąc temu badał nasienie - test HBA i M-SOME, wszystko super, wyniki rewelacyjne. Ja mam cykle zwykle około 33-35 dni. Owu zawsze między 18-19 dc. Co do Maliny - nie jestem przychylnie nastawiona - nie chcę szczepień, a wg. niego to jest chyba główny sposób leczenia.

@burczuś - Dlatego właśnie pytam, bo myślę o nim, ale wydaje mi się, że on mi nie pomoże na "nie zachodzenie"... Natomiast co do stymulacji - skoro u mnie owulacja jest ok, cykl prawidłowy, pęcherzyki zawsze pękają i jest ciałko żółte, to nie do końca wiem czy jest sens się faszerować hormonami? Czy stymulka coś tu zmieni?

@agatush - heh, to działamy kochana chyba tymi samymi torami... ja przedwczoraj gadałam z laską, która właśnie jest w trakcie adopcji, za niecały rok ma dostać dziecko z mężem... coraz więcej się tym zaczełam interesować. Dziękuję za słowa wsparcia;* Powiedz mi proszę tylko, czy Ty miałaś cykle ok? Czy byłaś stymulowana? Jak to u Ciebie w tym okresie przed 3 ciążą było?

@marzycielka81 - nieustanne kciuki;* i również przytulam przed jutrem! Bądź dzielna :)

@Marthi moja rada odstaw wszystkie leki na następny cykl. Tzn wszystkie witaminy metylowe. Bierz tylko pregne lub ovarin. Jak zobaczysz dwie kredki wprowadzisz co tam jesz z powrotem na ten jeden cykl na pewno Ci homocysteina nie wzrośnie do 10. Albo kup sobie zioła ojca sroki i stosuj je w tym cyklu. Jak nie zajdziesz idź na drożność. Sprawdzi Ci ginekolog czy rurki nie masz zatkane po ostatnim poronieniu czasem się zdarza. Jak nie to wtedy stymulacja. Uważam że psychika nie ma tutaj nic do rzeczy.

reklama
Marzycielka!!!! Super ze była komoreczka i się ładnie zapłodniła i jest zarodeczek!!! Trzymam mocno kciuki za transfer!!!
Jak jesteś immunologicznie obstawiona?

U mnie zarodek wytrzymał do dzisiaj, ma 6 komórek (idealny miałby 8) i pojechał na zimowisko. Transfer w kolejnym cyklu.

Do góry