reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino - no właśnie, u Ciebie była przyczyna, a u mnie jej brak :) i tu poniekąd jest problem... :(
Rotarix to szczepionka? Biedactwo. Niestety maluszki różnie reagują na leki :(

@iveo - PRL, w sensie prolaktyna? Badałam jakoś w grudniu podajrze, było wszystko ok. U mnie zawsze hormony wychodzą ok... W którym dc bada się prolaktynę, tak w ogóle, bo już nie pamiętam, w 3? Mężuś mój za to miesiąc temu badał nasienie - test HBA i M-SOME, wszystko super, wyniki rewelacyjne. Ja mam cykle zwykle około 33-35 dni. Owu zawsze między 18-19 dc. Co do Maliny - nie jestem przychylnie nastawiona - nie chcę szczepień, a wg. niego to jest chyba główny sposób leczenia.

@burczuś - Dlatego właśnie pytam, bo myślę o nim, ale wydaje mi się, że on mi nie pomoże na "nie zachodzenie"... Natomiast co do stymulacji - skoro u mnie owulacja jest ok, cykl prawidłowy, pęcherzyki zawsze pękają i jest ciałko żółte, to nie do końca wiem czy jest sens się faszerować hormonami? Czy stymulka coś tu zmieni?

@agatush - heh, to działamy kochana chyba tymi samymi torami... ja przedwczoraj gadałam z laską, która właśnie jest w trakcie adopcji, za niecały rok ma dostać dziecko z mężem... coraz więcej się tym zaczełam interesować. Dziękuję za słowa wsparcia;* Powiedz mi proszę tylko, czy Ty miałaś cykle ok? Czy byłaś stymulowana? Jak to u Ciebie w tym okresie przed 3 ciążą było?

@marzycielka81 - nieustanne kciuki;* i również przytulam przed jutrem! Bądź dzielna :)
Ja miałam cykle w porządku i stymulowanie nie byłam.
@Marthi moja rada odstaw wszystkie leki na następny cykl. Tzn wszystkie witaminy metylowe. Bierz tylko pregne lub ovarin. Jak zobaczysz dwie kredki wprowadzisz co tam jesz z powrotem na ten jeden cykl na pewno Ci homocysteina nie wzrośnie do 10. Albo kup sobie zioła ojca sroki i stosuj je w tym cyklu. Jak nie zajdziesz idź na drożność. Sprawdzi Ci ginekolog czy rurki nie masz zatkane po ostatnim poronieniu czasem się zdarza. Jak nie to wtedy stymulacja. Uważam że psychika nie ma tutaj nic do rzeczy.
Auri nie zgodzę się. Psychika może dużo namieszać. Nie mówię że akurat na 100%tak jest u @Marthi, ale blokada psychiczną może powodować problemy z zajściem w ciążę.

reklama
Dzwoniłam do Gynymedu bo w piątek mam wizytę i omówienie wyników badań które mi robili w Łodzi. Chciałam aby profesor zrobił konsultację moich wyników drogą elektroniczną bądź telefonicznie za opłatą bo podróż to dla mnie męczarnia, lecz profesor prosi aby mąż podjechał więc ciekawe co tam wyszło.

@Auri_a - Dziekuje za rade, ale dlaczego myslisz ze odstawienie metyli moze cos zmienic? Hsg czyli drożność miałam robiona miesiąc albo dwa temu, juz nie pamietam. Wszystko drożne. Idealnie...

@bertha - kochany zarodeczek.

@agatush - czyli tak jak ja... tez uważam, ze psychika moze miec tu duże znaczenie.

@Marthi rotarix to na rotawirusy. A spi pieknie, wreszcie wypoczal. Tylko matka wariatka nie przyzwyczajona do takiego dlugiego i glebokiego snu latala sprawdzac czy zyje... ah potem wcale nie jest latwiej. Musze uspokoic umysl

@Marthi po prostu chodziło mi bardziej o to co zmieniłaś w sposobie życia czego przedtem nie było że wtedy szybko zachodziłaś a teraz nie - najczęściej chodzi o leki.
No cóż każdy ma swoje zdanie :) ja jestem z tych co nie wierzą w to że psychika blokuje owulacje :) a nawet nie owulacje tylko sam proces zapłodnienia :)

@Marthi najdalej za 3 tyg bedzie do przejecia takze czestowac sie do woli :))))
Chodzilas na monitoring owu? Skad wiesz, ze peklo? Pytam bo my tak dlugo sie staralismy a zaskoczylo po monitoringu. Okazalo sie, ze wczesniej nie w te dni dzialalismy. Te ziolka Sroki tez moga sie przydac ja akurat pilam od Bonifratow ale sklad podobny.
@Destino wszystko napewno jest dobrze a jak nawet goraczki nie ma to moim zdaniem super ale wiadomo Matka "wariatka" musi sie pomartwic w 100% rozumiem!

@Auri_a - to racja, wczesniej nie bralam metyli, selenu, wit D. Accard miałam wdrożony w drugiej ciazy. Po witaminie D sie bdb czuje, a czy metyle odstawic sama nie wiem - boje sie o te homocysteine bo mi ładnie ja zbily :(

@Maciejka78 - oczywiscie, chodziłam na monitoringi - dobre 3 albo 4 cykle. Zawsze było wszystko Ok, pecherzyki rosły, Endo Ok, pękały + ciałko zolte sie pojawiało... w minionym miesiącu bralam juz Duphaston tez po owu ale dupa...

reklama
Do góry