reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochane proszę o kciuki i modlitwę jak jutro mnie przyjmie moja gin to wizytuję.
Strach mnie ogarnia ale co zrobić.
Wszystko w rękach Boga ja już nic więcej nie mogę.
Kciuki zapewnione!!! A modlitwa tym bardziej.
@magda1208 ogromnie kciuki:* @bertha ja tez wierze w te 2:* mamusie @Porzeczka1234 @Destino @burczuś i inne mamusie:* mam do was prosbe o porade. W 12 tyg robi sie to pierwsze badanie pappa+ usg. Ale moj gin mi powiedział ze to zwykle usg i badanie pokaze duzo zafalszowanych ryzyk i bedzie stres. Polecil takie za 500 zl a mowil tez o takim za 2500 ale mowil ze skutecznosc taka jak to za 500. Nie moge nawet tych nazw znalezc na necie! Czy wy robilyscie cos wiecej w tym 12 tyg czy pappa i usg takie w normalnej cenie czy jakies drozsze badanie? Jakies rady w sprawie tego ryzyka? Nawet nie wiem jakie moze byc standardowe i boje sie ze sie bede stresowac:/ ale chyba nikt nie robil tego drozszego...
Może mówiła o amniopunkcji, NIFTY albo badaniu mikromacierzy? Ja robiłam tylko usg i Pappa

reklama
@Totois30 teraz lekarze maja takie swietne usg,ze jak dobrze zbadaja dziecko to juz sami wiedza czy ustnieje jakies ryzyko jakies podejrzenie,jezeli przeziernosc karkowa jest prawidlowa,kosc nosowa jest,i inne parametry sa w normie,to ja uwazam ze oprócz usg prenatalnego nie ma potrzeby robic nic innego,tym bardziej ze te testy pappa wychodza czesto zawyżone,i tylko niepotrzebnie stresuja. Badania nifty za 2,500 robi sie gdy wszystko jest zle,zeby potwierdzic to na sto procent. A decyzje kazdy podejmuje sam. Ja mialam 39 lat,i akurat trafilam do szpitala z krwawieniem,i gin zmierzyl wszystko,u bylo super,przeziernosc 1,5,wiec super,choc wiek podobno lubi zawyzyc przeziernosc,nie zlecal mi pappy,i nie robilam. Teraz moja kolezanka 39 lat,przeziernosc 1,wiec super. Nie ma sie co niepotrzebnie nakrecac.:-)

Dziekuje @bentula :*, gin dal mi nr do swojego kolegi na to badanie za 500 zl moze chcial wspomoc jego budzet, sama nie wiem czemu mi polecal to drozsze, ja taka troche upierdliwa i dociekliwa moze myslal ze takie bede chciala..

Dobra ogarnelam to. Kazal mi zrobic pappa i beta hcg i z tym pojsc na badanie nicolaidesa. Czyli normalne usg. Tylko podal mi namiary do kolegi ktory chyba po prostu duzo za to wola. Ale on powiedzial ze mi moze zrobic takie srednie, mowil ze duzo nie pokaze, tez podal jakas nazwe chyba n g..moze to jakis na gorszym sprzecie nie wiem:/ czyli moze nie ma dobrego sprzetu albo po prostu nie robi tych badan...troche mnie skolowal ale chyba juz to ogarniam...

Ostatnia edycja:
Wlasnie nie:( to tez wymienial, to znam a to byly takie dziwne nazwy:/
To poszukaj kogoś z dobrym usg. Ja byłam na prenatalnych u lekarza z certyfikatem do prenatalnych no ale to na NFZ i wyszło to co wyszło czyli ZD 1:35 a poszlam za tydzień do Przybycienia który ma rewelacyjny sprzet i widział wyniki wcześniejsze i wszystko sprostowal. Jego badanie na całe szczęście się potwierdziło choc on sam od prenatalntch nie jest. Samo usg to pol biedy bo mozna go zawsze piwtorzyc u kogos innego. Tak od złego badania może być mega stres

@nafoczka - fakt, jak zobaczyłam insulinę na czczo to się ucieszyłam, ale wiesz jak jest... @iveo pisała, że też na czczo miała ładną, a potem jej nie spadała :/
No nie wiem...

@magda1208 - kciuki mocno zaciśnięte. Pisz nam od razu po wizycie!

reklama
@magda1208 będzie dobrze! Do Maliny się nie wybierasz?
@Totois30 zrób te podstawowe badania na droższe zawsze jest czas gdyby coś lekarza zaniepokoilo ale daj Boże nie będzie potrzeby

Do góry