reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha mam nadzieje ze dobrze Ci doradzi ten dr - ja na Twoim miejscu poszlabym w immunologie bo u Ciebie byly slabe wyniki tych testow jesli dobrze pamietam. Czy badaliscie allo mlr? Moze warto?

Jeśli doradzi średnio to zawsze mam zalecenia od Pasnika i na nie się powołam i tak zrobimy jak paśnik zaplanował.
Tak, u mnie wynik CBA był tragiczny. Mlr nie badaliśmy. Mojego M już na żadne badania nie zaciągnę. Muszę walczyć z wiedza jaka już mam.

Pęcherzyków rośnie 15! Jest dobrze. W piątek kolejny podglad. Punkcja prawdopodobnie 7.05.

reklama
@bertha to mam nadzieję że da się ustawić immunologie bez badania meza
Chodzi o to żeby nie odrzucić dobrych zarodków w ciąży
Super ze stymulacja dobrze idzie!

A ja odebrałam wyniki pakietu na wrodzoną trombo i wyszło mi MTHFR C677T homo i PAI-1 4G homo. Tak myślę, żeby iść z tym do rodzinnego po skierowanie do poradni genetycznej. Słusznie? W ciąży będą musieli mnie szybko przyjąć. Jeśli nawet nic to nie da w kontekście obecnej ciąży, to może w następnej albo zlecą mi/mężowi/naszym dzieciom inną diagnostykę... Inna sprawa, że to u nas w klinice jest profesor-autor najnowszych zaleceń dotyczących (zaniechania) postępowania w przypadku MTHFR. Także tu się nie spodziewam fajerwerków, pewnie nikt się nie wychyli poza to zalecenie. Czytam o tym PAI i w ogóle do ciekawych info dochodzę, w tym do doktoratu z Poznania, z którego wynikałoby, że PAI-1 4g/5g w diagnostyce poronień jest nieistotne.

Jeśli doradzi średnio to zawsze mam zalecenia od Pasnika i na nie się powołam i tak zrobimy jak paśnik zaplanował.
Tak, u mnie wynik CBA był tragiczny. Mlr nie badaliśmy. Mojego M już na żadne badania nie zaciągnę. Muszę walczyć z wiedza jaka już mam.

Pęcherzyków rośnie 15! Jest dobrze. W piątek kolejny podglad. Punkcja prawdopodobnie 7.05.
Juz zaciskam kciuki ♡
Hahah taaa, tylko wcześniej trzeba popić [emoji23][emoji23][emoji23]

Zgadza się i dziękuję [emoji8][emoji8][emoji8] [emoji6]
O widziSz, a ja popijam po :D :D to dlatego nie działa :p
A ja odebrałam wyniki pakietu na wrodzoną trombo i wyszło mi MTHFR C677T homo i PAI-1 4G homo. Tak myślę, żeby iść z tym do rodzinnego po skierowanie do poradni genetycznej. Słusznie? W ciąży będą musieli mnie szybko przyjąć. Jeśli nawet nic to nie da w kontekście obecnej ciąży, to może w następnej albo zlecą mi/mężowi/naszym dzieciom inną diagnostykę... Inna sprawa, że to u nas w klinice jest profesor-autor najnowszych zaleceń dotyczących (zaniechania) postępowania w przypadku MTHFR. Także tu się nie spodziewam fajerwerków, pewnie nikt się nie wychyli poza to zalecenie. Czytam o tym PAI i w ogóle do ciekawych info dochodzę, w tym do doktoratu z Poznania, z którego wynikałoby, że PAI-1 4g/5g w diagnostyce poronień jest nieistotne.
Tak rodzinna powinna dać ci skierowanie bez problemu. Zawsze kolejkę możesz mieć zajęta :)

@Destino tak masz racje to my same najbardziej siebie ranimy głupimi myślami. No i tak pora wziąśc sie za siebie, siebie zmienimy a tego głupiego świata nie. Trzeba isć do przodu nie oglądać sie za siebie. Ja już wyciągnęlam wnioski.
Dziewczyny odhaczam chlamydie i mykoplazme- ujemne.ciąg dalszy nastąpi- narazie bakterie i genetyka immuno czekam na wyniki. U mnie z przeciwciał antyfosfolipidowych ostatnio nic nie wyszło- ale właśnei jak mówiłą @Destino czasem wprost nie wyjdzie.
Dziewczyny strasznie bolą mnie nogi -mega. Czekam na wyniki trombofili własnie. A mam obciążenie genetyczne- mój dziadzio miał zakrzepicę żył kończyn dolnych więc w grupie ryzyka jestem. Rozmnawiałam z pania genetyk o tym ale nie mam pojecia czy to nabyta czy wrodzona- bo kto przedtem robił takie badania !

@aspekt, pai i to homo jak i mthfr homo to zdecydowanie podstawa do heparyny w ciąży. Paśnik już przy wersji hetero pai daje 0,6 (najnowsze zalecenia z UK), a co dopiero przy pai. Wg mnie to z tego może być ten krwiak. Chyba ze heparynę już bierzesz w tej ciąży?

reklama
Do góry