reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mała79 ja pierwszy raz od roku bez planu :szok: tzn. na razie czekam na małpę, a potem na @bertha :p za miesiąc. Bo gin wyjeżdża na długi weekend, wiec nie będę znała dnia ani godziny :baffled:, a szanse na pęknięcie pęcherzyka u mnie marne. Ogólnie ujmując "plan zakłada brak planu" na ten cykl :D

reklama
Dziewczynki moje kochane to nie nasz czas. Nie wiem czy mi smutno czy nie bo w końcu byłam bez żadnych leków. Co się stalo z @ nie wiem. Obraziła się czy co?
Dziękuję z całego ♡

Dziewczynki a napiszecie cos o tych szczepieniach? Bo mniej wiecej wiem jak to wyglada organizacyjnie ale chodzi mi o ta cala reakcje poszczepienna. To prawda, ze im wiekszy rumien tym lepsza reakcja? Po jakim czasie to schodzi? Za kazdym razem takie same bąble wyskakują? A co w przypadku jak np zaszlabym w ciaze w tzw miedzyczasie? Bo na naturalsa szanse u mnie od 7 lat takie same, czyli 0, ale czlowiek naiwny dalej wierzy w cud, ze po tych wszystkich invitrowych hormonach jednak cos moze zaskoczy... :/

Dziewczynki a napiszecie cos o tych szczepieniach? Bo mniej wiecej wiem jak to wyglada organizacyjnie ale chodzi mi o ta cala reakcje poszczepienna. To prawda, ze im wiekszy rumien tym lepsza reakcja? Po jakim czasie to schodzi? Za kazdym razem takie same bąble wyskakują? A co w przypadku jak np zaszlabym w ciaze w tzw miedzyczasie? Bo na naturalsa szanse u mnie od 7 lat takie same, czyli 0, ale czlowiek naiwny dalej wierzy w cud, ze po tych wszystkich invitrowych hormonach jednak cos moze zaskoczy... :/
@dżoasia w teorii im większy odczyn, tym większa gwarancja,że szczepionki zadziałały jak powinny. Ja miałam 3 guzki(na każdej ręce) mocno zarumienione i bardzo swędzące przez 2 tygodnie. I przez rok nie zaszłam. Nie mam pojęcia co przyblokowało zajście, ponieważ wcześniej zachodziłam na zawołanie. Ja miałam szczepienia dwa razy i za każdym razem miałam taki intensywny odczyn. Także tyle z teorii.
A co jeśli w międzyczasie? Chyba doszczepienia. Ale dokładnie nie wiem o co Ci chodzi w tym międzyczasie-czy wogóle bez szczepień, czy np po jednym ;)

@nafoczka - dziękuję za poradę!
Ahhh, niech ta @ już przyjdzie i Ci ulży w tym oczekiwaniu:(

Dziewczyny, a co sądzicie o tych witaminkach:
Link do: Mamadha premium, kapsułki, 60 szt. - Portal Dbam o Zdrowie
+ do tego myślę by brać normalnie dalej: metylowane b6, b9 i b12 (bo w mamadha nie ma metyli, ale są inne ważne związki - jod, dha, d3, magnez)

@Destino - dziękuję! :*

@marzycielka81 - trzymam kciuki za dzisiejsze rozmowy.

@Lili81 - dobre opinie czytam coraz częściej o dr Andrzeju Brębowiczu - on też przyjmuje w MedArt tam gdzie Kubiaczyk, może poczytaj i zorientuj się jaki on ma typ leczenia. Co do dr Kurpisza, też słyszałam, że już nie bardzo...

@magda1208, @iveo - jak u Was? :*

@dżoasia ja mialam tak jak napisala burczus, po 3 swędzące guzki, ok 2 tyg.
Miedzy 2 a 3 szczepieniem moglismy sie starac. Zaszlam. Na 3 szczepienie pojechalam juz w ciazy. Mialam umowione doszczepianie. Niestety poronilam i na nie juz nie pojechalam. Czy przez krwiaka ktorego mialam, czy szczepienia nie podzialaly? Tego nie wiem.

@Lili81 slyszalam, ze Kurpisz ma zle opinie. Ponoc sredni z niego immunolog choc lekarz pracujacy w Invimed go polecal. To ta sama klinika. Poznan ogolnie kiepski pod wzgledem immunologii. W warszawie widzialam, ze robili wlewy. A co do intralipidu co to jest? Dr Kubiaczyk swego czasu powiedziala, ze oni w immunologie nie wierza bo ja o to pytalam. Odnosnie Breborowicza to poczytaj o nim. Ja Ci moge tylko o nim powiedziec, ze jak mialam histeroskopie w szpitalu to dr sam z siebie mi przed wjazdem wszystko wytlumaczyl. Bylam u niego ale nie ma wizycie tulko na posiewach i jak slyszal, ze przygotowujemy sie do invitro t9 dal mi informator i badania. Trudno mi powiedziec jak on jesli chodzi o in vitro na pewno w Poznaniu jest specjalista od laparoskopii i operacji. Swego czasu pracowal na polnej ale nie wiem jak to teraz wyglada.

@Marthi nie wiem jak pogodzoc dzis Lewego i rozmowe w przedszkolu. Konsultacje sa od 15.40 a do 16 musze byc na dywaniku bo Adrian wczoraj 3 razy na krzeselku siedzial a na telefonie zawsze wisze do 16.05.

Wiem ze temat byl juz walkowany ale czy mozecoe jeszcze raz co jest dobrego na jakos jajeczek?

@dżoasia ja sie szczepilam 6 razy. Malina kaze badac mlr po szczepieniach i wtedy pozwala sie starać. Tak samo jest w Krakowie. Pasnik nie kaze badac tylko od razu sie starac co mi sie nie podoba i obserwuję ze wiele ciaz tak sie nie udaje
Ja nigdy po szczepieniach duzych odczynow nie mialam ani swedzenia. Denerwowalam sie bo mówili ze im wieksze tym lepiej ale mlr wzrosl do 45.

U mnie leci powolutku. W pn jade do Lodzi ale chyba usg nie bedzie to zapisalam sie u miejscowego na pt przyszly. Czuje sie dobrze poza powiekszeniem piersi objawów brak cieszylabym sie z jakichs mdłości ale co zrobic.... Chodze do pracy zeby jakos czas zająć.

reklama
@iveo nie jest tak zawsze,że Paśnik pozwala się od razu starać. My musieliśmy powtórzyć badania tych interleukin. I 2 pary z którymi znamy się ze szczepień, również zanim pozwalał się starać, kazał robić te badania. On bazuje na interleukinach , a Malina na MLR.

Do góry