reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi ja na clexane sterydzie luteina duphaston acard metformina.
Ja na l4 to zwariuje szybko juz teraz panikuje ze sie za dobrze czuje albo cycki mniejsze a tak to sie zajme. Pracy meczacej nie mam to chodze poki co. A zawsze jak mi sie zachce to moge iść.
@burczuś ja sie tylko denerwuje ze komus z Was spadnie zamiast wzrosnac to mlr jak sie dzieje w Krak i u Malinyi przez to sie nie uda. Interleukiny Malina tez bada i limfocyty i nk po szczepieniach i aktywnosc nk

@Marthi ja na clexane sterydzie luteina duphaston acard metformina.
Ja na l4 to zwariuje szybko juz teraz panikuje ze sie za dobrze czuje albo cycki mniejsze a tak to sie zajme. Pracy meczacej nie mam to chodze poki co. A zawsze jak mi sie zachce to moge iść.
@burczuś ja sie tylko denerwuje ze komus z Was spadnie zamiast wzrosnac to mlr jak sie dzieje w Krak i u Malinyi przez to sie nie uda. Interleukiny Malina tez bada i limfocyty i nk po szczepieniach i aktywnosc nk
@iveo ale Ty teraz nie możesz się denerwować:) A co do MLR-obaj-i Paśnik i Malinowski robią je w APC. Ja np miałam taką sytuację,ze chyba w 2015 miałam robiony MLR i miałam 23,7%.Potem miałam powtórkę po roku i miałam 16,8%, a w uwagach,że ostatnie badanie MLR własnie rok wcześniej i wynik-hamowanie 0% !!! A więc to mnie mocno zastanowiło...Ja nie chcę siać jakiejś spiskowej teorii,ale na pewno o to teraz zapytam., bo wyglądało tak, jakby Panie z lab wpisywały se wynik wg uznania...
Ah zresztą...mętlik w głowie i tyle.

@burczuś popieram podejrzenia Twoje co do zasadności wpisywania wyniku. W Krk koleżanki mówiły,ze 3 x były pytane czy aby na pewno po szczepieniach... i zawsze to jest tylko 40z niewielkim hakiem , a jedna z nich miała 2 serie - 1 z mezem , 2 z dawca . Mlr wzrosło po dawcy , w ciąże nie zaszła gdzie wcześniej na życzenie . Minęło 7ms zbadała mlr i twierdzi , ze teraz z mezem ma 40,5 a z dawca 0 .....

@burczuś mi zalezy zebys podeszła do staran wiedzac ze masz dobry mlr, przyjmujac regularnie metformine kw foliowy clexane to nie wiem jesli masz mutacje zakrzepowe to najlepiej pare dni po owu i odpowiednia dawke zeby tak maksymalnie zwiekszyc swoje szanse. Wiadomo nikt nam nie zagwarantuje sukcesu ale uwazam ze wszystko co mozemy to brac regularnie leki, testowac wczesnie zeby wprowadzuc co trzeba itd
@olaa90 tak wlasnie z mlrem sa takie rozne wyniki. Faktem jest ze wielu wielu osobom po szczepieniach sie udaje i w Krak i u Maliny. U Pasnika nie wiem- po prostu nie dotarłam do takich informacji

@nafoczka - dziękuję za poradę!
Ahhh, niech ta @ już przyjdzie i Ci ulży w tym oczekiwaniu:(

Dziewczyny, a co sądzicie o tych witaminkach:
Link do: Mamadha premium, kapsułki, 60 szt. - Portal Dbam o Zdrowie
+ do tego myślę by brać normalnie dalej: metylowane b6, b9 i b12 (bo w mamadha nie ma metyli, ale są inne ważne związki - jod, dha, d3, magnez)

@Destino - dziękuję! :*

@marzycielka81 - trzymam kciuki za dzisiejsze rozmowy.

@Lili81 - dobre opinie czytam coraz częściej o dr Andrzeju Brębowiczu - on też przyjmuje w MedArt tam gdzie Kubiaczyk, może poczytaj i zorientuj się jaki on ma typ leczenia. Co do dr Kurpisza, też słyszałam, że już nie bardzo...

@magda1208, @iveo - jak u Was? :*
Ja bralam mamadha premium plus i sobie chwaliłam. A bralam i przed ciąża i cała ciąże. Moja gin tak mu radziła. Do tego metyle z Douglas Laboratorie :-)

@iveo dziękuję Ci:) Biorę metformax a wszelkie B na tą chwilę odstawiłam. Masz rację,że tyle możemy zrobić:) Biorę jeszcze od wczoraj znowu modulator homocysteiny. Mam MTHFR, co widać w stopce-czyli heparynę również wdrażam w owu. w cyklu staraniowym.
Co do szczepień-czy od maliny, czy od Paśnika-one są robione w tym samym laboratorium. Paśnik również ma ciąże:) Tylko ta te wszystkie pary, które tam jeżdżą to mało kto jest na naszym forum.

@iveo - W pełni Cię rozumiem. Jak zajdę to z 1 strony będę wolała przynajmniej do 3mies. chodzić do pracy, a z 2 strony będę się bała i może powinnam iść na L4 od razu... ale patrząc na moją historię wstecz... iść na L4 i w razie czego wrócić po 1-2 miesiącach? Też mi to nie pasuje :(

@agatush - dziękuję za wiadomość :) Chyba się skuszę na te witaminki. Ile tabletek dziennie jadłaś z Mamadha plus? - 2 ?

reklama
@burczuś wiem ze te same szczepionki tamte nawet swiezsze bo na miejscu ;)
Jeszcze wazny kwas foliowy jakikolwiek u Ciebie pewnie metylowany
Na razie na spokojnie zajmij sie Komunią a potem działajcie ale bez pospiechu szczepienia potem mlr. I wtedy starania :)
Ja juz przestałam panikowac bo wiek - jak ma Bóg dać to i tak bedzie!
@Marthi zalezy co robisz w tej pracy i czy ona Cię stresuje. Jesli nie a ciaza przebiega bez plamień to ja bym kota dostała siedzac w domu!
Ale sa tacy ze po tescie biora zwolnienie bardzo dobrze się z tym czuja i siedzenie w domu ich relaksuje. Kwestia charakteru

Do góry