reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 - podjęliście jakąś decyzję odnośnie dalszego leczenia w Wawie?

@Aschlee25 - Wtaj kochana, szkoda, że w takich okolicznościach :( Światełko dla Twoich Aniołków.
Powiedz proszę, czy badałaś zarodki? Czy wiesz dlaczego traciłaś te ciążę? Może problemem jest jeszcze wadliwy materiał genetyczny u Ciebie lub Partnera?

@zosiak - na mnie również metyle działają pod kątem zbijania homocysteiny, więc ja je jak najbardziej przyjmować dalej będę ;) Wrzuciłam jednak dla Was post informacyjnie. Wiem, że np. dr Jerzak z Wawy sugeruje brać mieszankę kw. foliowego + metylowego, ale nie same metyle, więc widać, że Mamaginekolog trzyma również tę samą stronę co chyba większość lekarzy z Wawy.

@olaa90 - U mnie tak właśnie było... zbadałam homocysteinę, była wysoka, więc później doszłam do tego, że warto zbadać mthfr, wdrożyłam metyle i co jakiś czas badałam homoctysteinę, która spadała. Jak przestawałam brać metyle - znowu rosła. Kwas foliowy również mam ponad normę i niekiedy b12 lekko.

@zosiak - ja na monitoring chodziłam od 3 dc. Potem przed owu i po.

@Aschlee25 - Chyba Nadja_n jest też z Niemiec.

reklama
Dziewczyny,
które z witamin polecacie na etapie starań?

Myślę by kupić to:

1. Link do: Prenatal Uno, 30 kapsułek - Dla mamy i kobiety w ciąży

lub to;

2. Link do: Femibion 0, Planowanie ciąży, 28 tabletek - Dla mamy i kobiety w ciąży

lub to:

3. Link do: Femibion Natal 1, 30 tabletek do końca 12 tygodnia ciąży - Dla mamy i kobiety w ciąży

Tylko Femibion ma dość dużo kwasu bo 400 zwykłego i 400 metylowanego...a ja obecnie biorę metylowany kwas Swansona w dawce 800 mcg. Poza tym łykam też metylowane b6 i b12...
B6 Swansona w dawce 20 lub 25 mg, a B12 Jarrow - 500 mcg. Oprócz tego wit. D (vigantoletten) - 2000j. łykam i zaczęłam olej z wiesiołka. Piję też Miositogyn (który również ma kwas), ale teraz miałam znowu przerwę z 2 tyg...

Dziewczyny,

Myślę by kupić to:

lub to;

2. Link do: Femibion 0, Planowanie ciąży, 28 tabletek - Dla mamy i kobiety w ciąży

lub to:

3. Link do: Femibion Natal 1, 30 tabletek do końca 12 tygodnia ciąży - Dla mamy i kobiety w ciąży

Tylko Femibion ma dość dużo kwasu bo 400 zwykłego i 400 metylowanego...a ja obecnie biorę metylowany kwas Swansona w dawce 800 mcg. Poza tym łykam też metylowane b6 i b12...
B6 Swansona w dawce 20 lub 25 mg, a B12 Jarrow - 500 mcg. Oprócz tego wit. D (vigantoletten) - 2000j. łykam i zaczęłam olej z wiesiołka. Piję też Miositogyn (który również ma kwas), ale teraz miałam znowu przerwę z 2 tyg...

Malina zaleca femibione ale dziewczyny biorą chyba też Prenatal.

Dziewczyny,

Myślę by kupić to:

lub to;

lub to:

Jeśli bierzesz do tego metyle to prenatal bo on ma nieco inny skład i np wit D3, w femibionie zaś sa formy metylowe. Ja brałam i to i to (nie rownoczesnie)
PS u mnie sytuacja BZ

reklama
Do góry