reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marzycielka81 - podjęliście jakąś decyzję odnośnie dalszego leczenia w Wawie?

@Aschlee25 - Wtaj kochana, szkoda, że w takich okolicznościach :( Światełko dla Twoich Aniołków.
Powiedz proszę, czy badałaś zarodki? Czy wiesz dlaczego traciłaś te ciążę? Może problemem jest jeszcze wadliwy materiał genetyczny u Ciebie lub Partnera?

@zosiak - na mnie również metyle działają pod kątem zbijania homocysteiny, więc ja je jak najbardziej przyjmować dalej będę ;) Wrzuciłam jednak dla Was post informacyjnie. Wiem, że np. dr Jerzak z Wawy sugeruje brać mieszankę kw. foliowego + metylowego, ale nie same metyle, więc widać, że Mamaginekolog trzyma również tę samą stronę co chyba większość lekarzy z Wawy.

@olaa90 - U mnie tak właśnie było... zbadałam homocysteinę, była wysoka, więc później doszłam do tego, że warto zbadać mthfr, wdrożyłam metyle i co jakiś czas badałam homoctysteinę, która spadała. Jak przestawałam brać metyle - znowu rosła. Kwas foliowy również mam ponad normę i niekiedy b12 lekko.

@zosiak - ja na monitoring chodziłam od 3 dc. Potem przed owu i po.

@Aschlee25 - Chyba Nadja_n jest też z Niemiec.

reklama
Dziewczyny,
które z witamin polecacie na etapie starań?

Myślę by kupić to:

1. Link do: Prenatal Uno, 30 kapsułek - Dla mamy i kobiety w ciąży

lub to;

2. Link do: Femibion 0, Planowanie ciąży, 28 tabletek - Dla mamy i kobiety w ciąży

lub to:

3. Link do: Femibion Natal 1, 30 tabletek do końca 12 tygodnia ciąży - Dla mamy i kobiety w ciąży

Tylko Femibion ma dość dużo kwasu bo 400 zwykłego i 400 metylowanego...a ja obecnie biorę metylowany kwas Swansona w dawce 800 mcg. Poza tym łykam też metylowane b6 i b12...
B6 Swansona w dawce 20 lub 25 mg, a B12 Jarrow - 500 mcg. Oprócz tego wit. D (vigantoletten) - 2000j. łykam i zaczęłam olej z wiesiołka. Piję też Miositogyn (który również ma kwas), ale teraz miałam znowu przerwę z 2 tyg...

Dziewczyny,

Myślę by kupić to:

lub to;

2. Link do: Femibion 0, Planowanie ciąży, 28 tabletek - Dla mamy i kobiety w ciąży

lub to:

3. Link do: Femibion Natal 1, 30 tabletek do końca 12 tygodnia ciąży - Dla mamy i kobiety w ciąży

Tylko Femibion ma dość dużo kwasu bo 400 zwykłego i 400 metylowanego...a ja obecnie biorę metylowany kwas Swansona w dawce 800 mcg. Poza tym łykam też metylowane b6 i b12...
B6 Swansona w dawce 20 lub 25 mg, a B12 Jarrow - 500 mcg. Oprócz tego wit. D (vigantoletten) - 2000j. łykam i zaczęłam olej z wiesiołka. Piję też Miositogyn (który również ma kwas), ale teraz miałam znowu przerwę z 2 tyg...

Malina zaleca femibione ale dziewczyny biorą chyba też Prenatal.

Dziewczyny,

Myślę by kupić to:

lub to;

lub to:

Jeśli bierzesz do tego metyle to prenatal bo on ma nieco inny skład i np wit D3, w femibionie zaś sa formy metylowe. Ja brałam i to i to (nie rownoczesnie)
PS u mnie sytuacja BZ

reklama
Do góry