reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Auri_a juz wyczytałam choć co :) tylko mi jeszcze powiedz bo tego się nie doszukałam, wlewy u Sachy tak? Bo tam się przewinęło jeszcze nazwisko Jerzak :) zbieram w takim razie ok 10tysi i może za rok o tej porze będę w trakcie ich stosowania :))

reklama
@Auri_a nie bądź taka skromnisia ;) Zdecydowanie uważam, ze ma to po Tobie :)
Za to ciekawe po kim Zosia naszej @Porzeczka1234 ma te oczy ;) Może faktycznie Malina majstruje przed podaniem Wam szczepień. Szybkie zamknięcie drzwi labo i czary mary nad próbówkami ;)
Co do mnie i moich czarów marów...... :( Tylko mary pozostały. Accofil tak mi rozwalił system, ze brak owulacji. I miesiąc tenu i teraz. W tym cyklu echerzyki pomimo stymulacji lametta (2x1) urosły trochę. Jeden 17, drugi 13 mm. Tyle było w niedziele wieczorem. W środę obraz usg IDENTYCZNY :(, mimo podania we wtorek ovitrelle.
Także teraz muszę się z tego syfu oczyścić.... ciekawe ile to potrwa zanim wszystko wroci do normy i zacznę mieć na nowo owu :( :( :(

@Auri_a koncentrowal się na szczepieniach, ale mam na majla wysłać mu powtórny wynik ana3 bo miałam dodatni... ale jest to wynik wątpliwy bo robiłam to badanie z oprycha... no chyba ze wyłazi ze mnie jakaś choroba to mam problem / kolejny gwóźdź do trumny ... po Majlu ode mnie „zdecyduje” bo wtedy te wlewy ale on jakoś tak dziwnie o nich mówił :D ze drogie itp.

@olaa90 kwestia ceny jest dyskusyjną :) A badanie no może rzeczywiście wyjdzie teraz lepiej :)
@marshia współczuję przeżyć związanych z accofilem słyszałam że może blokować owu ale takie cuda...

Pomożecie ? Byłam pierwszy raz u Immunologa i dała mi takie badania :
PT (INR) , APTT, żelazo, homocysteina, P/c. p. kardiolipinie w kl
IgG i IgM (łącznie) met Elisa
Oraz zlecone prywatnie :
ALLO-MLR i immufenotyp to chyba razem z emkiem.
Wiem ze objaśnienia są na necie, Ale jakbyście na chłopski rozum powiedziały co to za badania.
Dzięki!!

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom
Pomoże ktoś? [emoji4] plisik , będę spokojniejsza, ze coś konkretnego badaja a nie na "odwal się "

I czy warto robic tw badania prywatnie co poleciła.

@burczuś no pomylilo mi sie ale nie da sie usunac posta
Popieram to co piszesz ale przynajmniej ma sie poczucie ze sie wszystko zrobilo a nie co by było gdybym jednak sie szczepila itd. Do mojej baterii leków nic sie juz nie da dołożyć.
U mnie panika bo cycki mniejsze i objawow nie mam ale to nigdy nie mialam szczerze mowiac ale teraz sie obsesyjnie wsluchuje
@nafoczka usun moj pusty post jak mozesz[emoji5]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Już Usunięty :-)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@reqiem warto! :) Moim zdaniem przed każda procedura in vitro i tego typu ( nie ogarniam tematu) powinny być zlecane badania immunologiczne ... nie tylko po poronieniach ...

reklama
Pomoże ktoś? [emoji4] plisik , będę spokojniejsza, ze coś konkretnego badaja a nie na "odwal się "

I czy warto robic tw badania prywatnie co poleciła.

@reqiem napisze co wiem. Po pierwsze te badania jak najbardziej są potrzebne.
Kardiolipiny-jesli dobrze kojarzę,to pod zespół antyfosfolipidowy,czyli czy jest wskazanie do heparyny. Homocysteina-od jej poziomu też zależy czy mozesz sie starac.opcjonalne to 7. Allo mlr to tak,robisz z partnerem. Bada się to po to by sprawdzić jak ty reagujesz na niego.tzn czy cialo bedzie chronić zarodek. Wynik dobry to hamowanie 40%. Żelazo to żelazo.reszta nie wiem:) rób i już;)

Do góry