reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pomożecie ? Byłam pierwszy raz u Immunologa i dała mi takie badania :
PT (INR) , APTT, żelazo, homocysteina, P/c. p. kardiolipinie w kl
IgG i IgM (łącznie) met Elisa
Oraz zlecone prywatnie :
ALLO-MLR i immufenotyp to chyba razem z emkiem.
Wiem ze objaśnienia są na necie, Ale jakbyście na chłopski rozum powiedziały co to za badania.
Dzięki!!

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@mała79 kciukasy:*
Dziewczyny beta z dzis 34dc 2278, 105 % przyrostu , ostatnio tez poczatek byl dobry ale pozniej cos stanelo, dobrze ze na razie hula to chyba leki pomoga jak maja pomoc. Ta ciaza inna, sa nudnosci, ledwo jem, jajniki nawalają, 3majcie kciuki za rozwoj kropka:* @iveo a Ty ktory dc? Kiedy sie wybierasz do lekarza? Kciuki niesamowite ;):*

@dżoasia mam dwie mutacje ale nie znam sie na tym kompletnie spojrzalam na to raz i troche ponarzekalam i odstawilam w kat. ale jak zerkne jutro to Ci powiem;)

Wynik:Wykryto obecność wariantu c.677C>T
(p.Ala222Val) w pojedynczym allelu genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej) – układ heterozygotyczny. zapis na poziomie cDNA: NM_005957.4: c.[677C>T];[ =] zapis na poziomie białka: NP_005948.3: p.[Ala222Val];[ =]Wykryto obecność wariantu c.1298A>C
(p.Glu429Ala) w pojedynczym allelu genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej) – układ heterozygotyczny. zapis na poziomie cDNA: NM_005957.4: c.[1298A>C];[ =]
zapis na poziomie białka:NP_005948.3: p.[Glu429Ala];[ =]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@mała79 kochana bardzo mocno trzymam kciuki

@marshia @nafoczka kupiłam buty do biegania haha . @marshia staracie się w tym cyklu? Jak mama się czuję?

@Lili81 kciuki za histero

@magda1208 kochana co u Was?
Zosieńka ma się dobrze chodź noce ciężkie ale rozwija się bardzo z każdym dniem nowe umiejętności troszkę łysieje ale na szczęście nowe wyrastają co dziwne oczy ma jak Malina niebieskie aż morskie ja zielone mąż brązowe haha wójek Malina chyba coś do szczepionek dodał.
Ps Zosia skończyła 2 dni temu 5 miesięcy

@dżoasia kochana przykro mi.

@Tosia30 gratulacje

@matylda23 jak się czujesz

Brzuchatki jak u Was odzywajcie się

Dziewczyny pierwszy raz od 5 lat jestem chora katar ból gardła itd

Jeszcze tylko dopiszę jeśli chodzi o Sachy Maliny itd oni może nie są ostatnią deską ratunku ale ciężko o lekarza który ma pojęcie o o poronieniach lub przepisaniu jakiś leków badań itd ja 2 ciążę miałam bez leków nikt mi ich nie proponował zaczęłam sama czytać znalazłam Was i dużo osób wtedy jeździło do Maliny i ja pojechałam i międzyczasie spotkałam moja lokalna gin która może poronieniani się nie zajmuje ale zaangażowana była i leki wypisywał także może stąd ta ich popularność

@marzycielka81 nie pomogę nie znam się za bardzo

Cieszę się że malutka ma się dobrze.

@Auri_a 55kg , dziękuje ;) będę wiedziała ile ewentualnie uzbierać hajsu. Weszłam na kilka stron wcześniej i widziałam,ze Ty tez ze względu na chorobę autoagresywna nie podchodzisz do szczepień. Na jakim wiec zestawie działasz?

@dżoasia to jest kilka wersji tego hetero? A1298C to a i c jednocześnie wg mnie :D:D Ile płacilas sam swoje wlewy ? U Ciebie one tez miały być lekiem na allo?
Olaa a ile mniej więcej wazysz? Ja miałam dawkę 20g i to kosztowało 3800 + 200 za podanie. Jak w ciąży to dawka jest mniej więcej 0,2-0,25g/kg masy ciała
mthfr C to jest C677T, a A to A1298C (jeśli homozygota to C677TT A1298CC)

reklama
Do góry