reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha czy po punkcji zostawalas w Warszawie? Na stronie novum jest informacja, ze trzeba zostac a po 2 do 3 dni jest transfer. W sumie to jak to pracowo zorganizowalyscie dziewczyny? Bo jesli nie dojdzie do niczego to na nastepny dzien jestem w Poznaniu i wracam do pracy. A jesli dojdzie?

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@bertha czy po punkcji zostawalas w Warszawie? Na stronie novum jest informacja, ze trzeba zostac a po 2 do 3 dni jest transfer. W sumie to jak to pracowo zorganizowalyscie dziewczyny? Bo jesli nie dojdzie do niczego to na nastepny dzien jestem w Poznaniu i wracam do pracy. A jesli dojdzie?

Ja zrobiłam tak ze od pierwszej wizyty podczas stymulacji (6ds) zostałam w wawie i pracowałam zdalnie - akurat miałam taki lekki okres ze mało się w pracy działo i ta praca nie wymagała ode mnie mega zaangażowania. Na dzień punkcji wzięłam urlop. Myśmy tak się nastawili ze zostajemy już po punkcji aż do transferu (dalej pracowałam zdalnie). No i bez sensu bo blastek nie było w 5 dniu, ani w 6 dniu. Wiec 6 dnia wróciliśmy do domu. A wróciliśmy 7 dnia bo zadzwonili 6 dnia wieczorem ze zarodek ruszył.

Teraz bym po pierwsze nie czekała do blastki tylko transferowala w 2-3 dniu. Wiec bym tez została po punkcji do transferu ale krócej.

Inna znajoma tez z wro jeździła na każda wizytę podczas stymulacji z wro do wawy. (Czyli ze 3 wizyty), a ostatniej już zostali w wawie do punkcji (ze 2-3 dni to zwykle jest). I po punkcji chyba jechali do domu. Wrócili na transfer.

@bertha dzieki. Watpie by mi zdalnie pozwolili pracowac. Poza tym musimy wziazc ze soba Adriana. 5 latkiem bedzie trzeba sie zajac. Musze na spokojnie o tym pomyslec.

@iveo @olaa90 ja miałam kiedyś białe plamy i to był łupież pstry nie grzybica chyba że to jakaś odmiana nie zagłębiałam się w ten temat

@olaa90 wiesz ze szczepieniami to fakt do końca nie wiadomo czy ma to wpływ na układ immunologiczny dłużej niż te 6 miesięcy na starania ale ja Ci powiem , że ja jak trafiłam na forum dużo dziewczyn się szczepiło i leczyło u prof Malinowskiego i dużo ma już dzieci moja historia położnicze jest 2 późne straty dzięki prof i szczepienią donosiłam ciążę co pomogło czy leki czy szczepienia nie wiem ale będę wdzięczna prof do końca życia za cud jakim jest uśmiech córeczki każdego ranka. Czy podjełabym próbę leczenia jeszcze raz z całą pewnością TAK każda z nas musi podjąć własne decyzję życzę Ci tylko tych słusznych :)

@matylda23 jak u Ciebie?

@bobasek1990 9 kilo to spoko który masz tydzień? ja przytyłam 16 haha do wagi z przed ciąży muszę schudnąć jeszcze 6.

@Auri_a jak u Ciebie sytuacja nie kryjesz kogoś w brzuszku?

@czarna_mala kochana ściskam bardzo mi przykro

@nafoczka kochana jesteś?

@marshia kiedy teścik jak mama?
Zaczynam 26 a gdzie do końca chyba dolce do 20kg

@bobasek1990 spokojnie ladna masz wage. Ja juz bylam conajmniej 10 na plusie. Ogolnie przytylam 20 kg. 10 zeszlo przy porodzie, a kolejne 10 [emoji11][emoji11][emoji11]... no coz... za to jaki cudny ludzik mnie maltretuje kazdego dnia [emoji7] dla niego bez wahania zrobila bym to znowu. Pilnuj wagi, ale sie nia nie zadreczaj. Jak bedziesz trzymala malucha w ramionach a on sie do ciebie usmiechnie, wtuli w ciebie, albo bedziesz patrzyla jak spi a w oczach zapala sie nie tylko swieczki, ale gromnice [emoji1] to cala waga nie bedzie miala znaczenia, uwierz. Waga zajmiesz sie, jak juz bedziesz biegala za maluchem

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@czarna_mala no kurczę :(
@Marthi @iveo ja p/ przeciwlozyskowych nie miałam tylko ANA w tym granicznym mianie 1:160 typ ziarnisty. Z innych badań oprócz cytokin i wysokiego NK (wartości podane w mojej sygnaturze) to jeszcze w drugiej ciąży niestety nieudanej wyszły mi p/przeciw beta glikoproteinie 2 ale wtedy ja miałam bardzo późno włączona fraxiparine Agata i nie miałam sterydu ani szczepień.
@Marthi ja w 27 tc i kurczę może rzeczywiście jak będziesz brać steryd to nie warto wydawać kasy na badanie ANA, ASA i APA bo to dość drogie badania. Ja je robiłam na zlecenie gina jeszcze poznaniem Pasnika.
@Lili81 pytaj pytaj z encortonu w 20 tc zeszłam całkowicie. Doc Pasnik był zdania, że immunologia miesza max do 16 tc ale ja się bałam tak wcześnie odstawić.
Metyle wiesz u mnie mthfr nie wyszło Ale przed ciąża musiałam zbić wysoki poziom homocyteiny dlatego brałam metyle bez zwykłego foliowego. Brałam na początku różnych firm osobno m.in Swanson Jarrow kupowałam na stronie Iherb a potem ginka tak jak pisze @agatush zleciła mi to
Link do: B-Complex w Metafolin and Intrinsic Fact
Do tego Wit Mama dha+
I tak biorę to nadal w ciąży. Choc ja BComplex co 2 dzień jak się okazało, że kwas foliowy sporo poza normę wyskoczył ale to dopiero w ciazy.
@marzycielka81 A może u Ciebie hiperprolaktynemia jest i blokuje prawidłowe owu? Badalas prolaktyne też po godzinie i chyba 2 godz z tego co pamiętam?

Dziewczyny jak bym tylko miala siłę, to bym go trzasla w leb, ze aż by się nogami nakryl. Dziś już nasze "stosunki" ciut lepiej. Ale i tak dlugo będę na niego wściekła. i glowa troszke lepiej. Jak wstaje to az tak nie pulsuje.
Madzia też zrobila się zywsza, wybudza się sama, i szuka jedzenia. Szkoda tylko ze slonca nie ma bo bym ją naswietlala.
Zrobila sie cwaniara, bo w łóżeczku sie kręci, wierci a jak ja wezmę do siebie, w momencie zasypia.

Wiecie jaki na razie mam skutek uboczny szczepień?
MADZIE <3
Bo po ciąży z Adamem organizm jeszcze nie wrócił do normalności a Madzia tylko na tym skorzystała :)

A dziewczyny oddam 9 zastrzykow z neoparinu 0,4; luteine podjezykowa cale pudelko o 4 tabletki w drugim, acard i ovarin :)

Dziewczyny jak bym tylko miala siłę, to bym go trzasla w leb, ze aż by się nogami nakryl. Dziś już nasze "stosunki" ciut lepiej. Ale i tak dlugo będę na niego wściekła. i glowa troszke lepiej. Jak wstaje to az tak nie pulsuje.
Madzia też zrobila się zywsza, wybudza się sama, i szuka jedzenia. Szkoda tylko ze slonca nie ma bo bym ją naswietlala.
Zrobila sie cwaniara, bo w łóżeczku sie kręci, wierci a jak ja wezmę do siebie, w momencie zasypia.

Wiecie jaki na razie mam skutek uboczny szczepień?
MADZIE <3
Bo po ciąży z Adamem organizm jeszcze nie wrócił do normalności a Madzia tylko na tym skorzystała :)

A dziewczyny oddam 9 zastrzykow z neoparinu 0,4; luteine podjezykowa cale pudelko o 4 tabletki w drugim, acard i ovarin :)
Ty się lepiej powstrzymaj z tym wydawaniem leków hahaha bo wiesz jak ostatnio było [emoji23] no chyba, że planujesz czwarte [emoji23]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@bobasek1990 waga przy naszych ciazach to najmniejszy problem. Ciesz się, że Maluszek prawidlowo się rozwija a kg zgubisz po ciąży przy karmieniu.
@Porzeczka1234 Kochana ja to rumień mam już ładnych parę lat jak brałam encorton to było lepiej. Robiłam test na nietolerancje pokarmowe i jak nie jem tego co wyszło to troche lepiej ale niestety nie idealnie. Też sobie obiecałam, że po ciąży wrócę do tematu bo czasem wyglądam jakbym burakami się wysmarowalwysmarowala na polikach.
@Kwiatuszekk23 wracaj bezboleśnie do formy a temu twojemu to też bym nakopala. Czasem mojego przypomina bo porządnego opr... się nie obędzie.

reklama
Ty się lepiej powstrzymaj z tym wydawaniem leków hahaha bo wiesz jak ostatnio było [emoji23] no chyba, że planujesz czwarte [emoji23]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
CzarnaMala dlatego wole eyslac, niz dac Auri bo znowu każe jej oddać :oops::p:ninja2:
Ale jak znajdzie sie jakas chętna, śmiało oddam :)
Ps. Mojemu to przez rok nie dam, tak mnie wkur!!! Wiec spoko, szybko nie będę chciala odzyskac:laugh2:

Do góry