reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziekuje dziewczyny! Chociaż Wy mnie rozumiecie. Najbardziej mi szkoda Oliwii. Biedna zajmuje sie Adamem, pomaga mi przy Madzi, wiecie dzis zrobila mi biedna śniadanie! Poprosila babcie, zeby jej zrobila herbatę i biedna przyniosla mi taką wrzącą do sypialni. Az się poplakalam z tej bezsilności. Kanapki jak mogła posmarowala mi maslem, masla bylo wiecej niz chleba :p ale przynajmniej coś zjadlam.
Moj M to ciezki temat. I wcale nie urazilyscie mnie tym co napisalyscie bo sama tak o nim mysle. Dzwonilam do poloznej, powiedziala ze gdyby sie dlugo utrzymywalo zawsze moge wrocic do szpitala. Na,razie biore co 4h paracetamol i ketonal.
Kas u nas na,szczęście Madzia sie moczy, kolor jest normalny. Nas tak na prawde wypuscili po 2,5 dobie. Stwierdzili, ze jestem wielorodka i sobie poradzę (wielorodka, w zyciu bym nie pomyslala, że ktos mnie kiedyś tak nazwie)

Kochana ściskam cię mocno mam nadzieję, że pomalutku wszystko się ułoży.

reklama
Kwiatuszek szybkiego powrotu do zdrowia.

Kochane sprawa wyglada tak. W nastepnym cyklu wizyta w 10 dniu i jesli bedzie wszystko ok podejscia do procedury in vitro.

@bertha te badanie wszystkie to musze na swoj koszt do procedury?

Mialam badanie kolponoskopowe. I na pewno mam hpv. Mam mikro zmiany. Dziury po nadzerkach. Dostalam jakis globulki na odbudowe i tzn, ze zarazam meza :-( co do mojego usg to: wszystko tam plywa. Lewy jajnik totalne dno. Prawy lepiej ale widok torbielowaty. Na naturalna ciaze zero szans.

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

Super , że w końcu coś wiadomo i jest plan działania.

@8Ania8 - ja bralam 0,8 kwasu foliowego metylowanego, 1000 b12 i b6 - 25. Zaczynałam z Homocysteina Ok 12 chyba a obecnie mam koło 5. Jak odstawiłam na 2 tyg witaminy od razu skoczyło mi na 6,8 wiec u mnie ten zestaw sie sprawdza.
Czasem biore co 2 dni. Dodatkowo wzbogaciłam diete o buraki i jem a raczej staram sie bezglutenowo.

@Kwiatuszekk23 - trzymaj sie dzielnie! Najwazniejsze ze dzieci masz przy sobie[emoji173]️

@marzycielka81 - cholerka... nie tak miało byc. Mimo wszystko chcecie to invitro probowac? Nie wiem co napisac, wlasciwie. :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Boże.... @kwiaatuszek az się popłakałam jak przeczytałam o tym śniadaniu przyniesionym przez córcię. A przecież ona taka mała :(. Oj kopnelabym w d...... porządnie Teojego m. I to kilka razy, żeby go otrzeźwić.. :(
@marzycielka81 dzisas! Mam nadzieje, ze wreszcie Trafiłaś w ręce porządnych lekarzy, którzy to wyleczą (bo to wyleczalne, tak?), a potem dacie radę z 1 jajnikiem :) W końcu to z 1 ma być 1 komórka :) Zawsze to światełko w tym naszym długim tunelu :*

@roki_1991 i tak powinno byc. W pierwszej fazie cyklu ma dominowac fsh by doprowadzic do owulacji. Po owulacji nastepuje pik lh, czyli wyrzut tego hormonu i w fazie cyklu po owulacji to lh ma dominowac.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Helou, mam wynik bety. Możecie puścić kciuki :( nie tym razem :( <0.1
Myślę o naturalnym staraniu z taką kombinacją jak @marshia (słownik mi zmienia cały czas na "Marysia" [emoji23]). Nie podchodzę do kolejnego crio, bo nie czuję się dobrze psychicznie, wykończył mnie ten ostatni cykl. @Marshia jaki masz wynik estradiolu na początku cyklu i prolaktyny?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Cholerka.. strasznie mi przykro :( trzymaj się :*

@Destino u mnie 1.50 i LH wyzsze niz Lsh.
.@bertha co Lewy mowi o tych hormonach.

Nie komentował mi hormonów w sumie..

Jak to u ciebie się odbywa będąc za granica ? Jak ty to łączysz pytam bo masa ze mnie ,a może i ja to będę miała?!;) A gdzie za granicy?i gdzie robiłaś immunologie?
Szczescie1986, ty się tym nie stresuj bo ty szczepień nie będziesz miała :)

Kwiatuszek szybkiego powrotu do zdrowia.

Kochane sprawa wyglada tak. W nastepnym cyklu wizyta w 10 dniu i jesli bedzie wszystko ok podejscia do procedury in vitro.

@bertha te badanie wszystkie to musze na swoj koszt do procedury?

Mialam badanie kolponoskopowe. I na pewno mam hpv. Mam mikro zmiany. Dziury po nadzerkach. Dostalam jakis globulki na odbudowe i tzn, ze zarazam meza :-( co do mojego usg to: wszystko tam plywa. Lewy jajnik totalne dno. Prawy lepiej ale widok torbielowaty. Na naturalna ciaze zero szans.

Tak, badania wszystkie na własny koszt. Ewentualnie jeśli masz z pracy jakiś pakiet w medicover czy luxmed to możesz spróbować namówić tam gina żeby cześć ci zlecił. Mi się udało tak zrobić większość badań.

A co to znaczy ze wszystko tam pływa?? Nie rozumiem tego sformułowania. Co w lewym jajniku się dzieje? Brak pęcherzyków antralnych tak?

@iveo, ty jakoś nie testujesz teraz?

My z Marshia najpierw musimy wypić magiczna kawkę wspólna która daje szczęście (przyszły tydzień) i potem testy ;)

Ech dziewczyny. Wiecie bardzo mnie to wszystko dobija.
@Marthi moj wirus nie przeszkadza w in vitro. Dostalam globulki z hormonami i za 6 miesiecy mam zrobic cytologie. Poczulam sie zaopiekowana, ktos w koncu mi powiedzial co sie dzieje. Od roku mam stany zapalne. Wiecie przejmuje sie i boje tego wyniku hpv. Moja pani dr z Poznania nie raz budzila u mnie negatywne odczucia. Wprowadzala taka atmosfere nie do konca szczerpsci

@8Ania8 - ja bralam 0,8 kwasu foliowego metylowanego, 1000 b12 i b6 - 25. Zaczynałam z Homocysteina Ok 12 chyba a obecnie mam koło 5. Jak odstawiłam na 2 tyg witaminy od razu skoczyło mi na 6,8 wiec u mnie ten zestaw sie sprawdza.
Czasem biore co 2 dni. Dodatkowo wzbogaciłam diete o buraki i jem a raczej staram sie bezglutenowo.

@Kwiatuszekk23 - trzymaj sie dzielnie! Najwazniejsze ze dzieci masz przy sobie[emoji173]️

@marzycielka81 - cholerka... nie tak miało byc. Mimo wszystko chcecie to invitro probowac? Nie wiem co napisac, wlasciwie. :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A mogłabyś powiedzieć jakiej firmy ? I po jakim czasie Ci spadło z 12 do 5 ?

reklama
@bertha mam wg niego endometrioze. Lewy jajnik nie pracuje i nie wytworzy pecherzyka. Mam pakiet z Lyxmed to sprobuje sie zapisac i mowic, ze podchodze do in vitro? A te wymaxy tez Ci zrobili z pakietu?

Do góry