reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny potrzebuję porady. Mam mutację hetero C677T . Biorę metylowane b12 kwas foliowy i b6. Przed badaniem przez tydzień nie brałam nic i wyszła mi homocysteina 15. Podpowiedzcie jakimi dawkami to najlepiej zbić ?

reklama
Jak to u ciebie się odbywa będąc za granica ? Jak ty to łączysz pytam bo masa ze mnie ,a może i ja to będę miała?!;) A gdzie za granicy?i gdzie robiłaś immunologie?
Berlin.badania robilam czesciowo tu a czesciowo w Polsce.te do szczepien zlecil Pasnik ale mialam tez pokazna teczke z niemiec z badaniami.

Aniu, jest też z firmy s.o.l.g.a.r modulator homocysteiny. Ja mam tę mutację brałam 400 foliany, 1000b12, 25 b6. Homocysteinę miałam 8, potem nie badałam.

Dziewczyny potrzebuję porady. Mam mutację hetero C677T . Biorę metylowane b12 kwas foliowy i b6. Przed badaniem przez tydzień nie brałam nic i wyszła mi homocysteina 15. Podpowiedzcie jakimi dawkami to najlepiej zbić ?

Ja zaczynałam z poziomu 8,98 i brałam: 0,4 folianu 1x1, 1000 b12 1x1, 25 b6 1x2.
Po miesiącu było 6,8 i potem już ani razu nie badałam.
W międzyczasie zbadałam b12, mislam 999, wiec biorę teraz co 2 dni.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry