reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Jestem na intralipidzie, accofil tylko 1 razowo domacicznie u mnie, bo mam stwardnienie rozsiane zdiagnozowane. Zastrzyki nie są dla mnie. W ogole przy moich wynikach Paśnik normalnie proponowałby szczepienia, ale SM to wyklucza. Czy intralipid, 1 dawka accofilu, encorton i clexane 0,6 pomogą na mój problem.... się okaże.
Jak na razie zdążyłam zaliczyc biochemię z 1 dawką intra podaną w samą owulację i bardzo szybko wdrożonym sterydem i Duphastonem. Więc wcale nie nastawiam się, że będzie od razu kolorowo.

@bertha kciuki za dziś :) :) :)
@dżoasia a co u Ciebie?
Kochana dziekuje ze pytasz :) ale u mnie poza datą w kalendarzu nic sie poki co nie zmienia :p
A Ty kiedy masz zamiar cos testowac? Czekam z niecierpliwoscia!! :)

reklama
KOCHANE MOJE,
Te które miały HSG robione - napiszcie mi coś o tym :O
Idę w przyszłym tygodniu i już się boję, denerwuję... :(

@anna_kat - rozumiem Cię kochana ;) Ja jestem rok starsza od Ciebie, mam prawie 28, ale też od jakiegoś czasu nasze życie toczy się wokół jednego tematu... i coś w tym jest, że człowiek wtedy nie żyje tak jakby mógł, bo ciągle na coś czekamy, odkładając np. marzenia o fajnych wakacjach czy jakiś dalszych planach..

@marshia - Ty moja babo! <3 <3 Wiesz jak się cieszę!

@marzycielka81 - dziękuję ;* już wszytsko wiesz jak było na wizycie:)

Dziękuję dziewczyny @czarna_mala , @olaa90 , @iveo za pomocne info w sprawie Prokocimia :)
Już wszystko wiem, dzwoniłam. Koszt MLR-300zł od pary. Koszt testu LCT-94 zł. Wtorek,środa, czwartek-w te dni wykonują tam te badania.
A tak swoją drogą patrzcie jakie my piruety na rzęsach robimy, by spełnić swoje marzenia...
@Marthi ja miałam w lipcu HSG. Nic się nie bój. To badanie do przyjemnych nie należy. Położyli mnie na taki stół rentgenowski, dostałam poddupnik, następnie małego głupiego jasia. Przez pochwę wlano kontrast(czym i jak-nie wiem i nie chcę wiedzieć). ten kontrast ma się przetoczyć przez jajowody i wypłynąć w macicy. Wtedy jajowody uznaje się za drożne. Ja wspominam to badanie nieciekawie, pomimo że jajowody mam drożne. Dla mnie był to ból.Ale za to chwilowy:) Uczucie takiego meeeggaaa wzdęcia. Tyle:) Do przejścia spokojnie:) Inne dziewczyny np nic nie czuły:)

Ostatnia edycja:
@Marthi nie boj sie. Samo hsg trwa 5 minut. Kladziesz sie na stole. Podaja Ci kontrast. I potem badanie. Jesli Cie boli to wtedy znaczy, ze sa zrosty itp a jesli nie wszystko w porzadku. Zreszta mysle, ze wynik dostaniesz od razu i dr z Toba omowi co dalej.

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

@Marthi nie bój dupki ;)
Dla mnie HSG to był ból jak podczas bolącego okresu - przez kilkanaście sekund. Dobrze to @burczuś ujęła - coś jak wzdęcie. Na szczęście chwilowe :). I u mnie nawet bez głupiego Jasia, dostakam coś w stylu nospy. Pałowakam się MPK przez cały Wrocław, a spokojnie mogłam jechać autem.
Będzie dobrze. Przedmuchają rurki i zrobią idealną zjeżdżalnię dla komóreczki :D

@burczuś - dzięki za informację! ;* naczytałam się komentarzy w necie, że to mega boli itd. a ja mam mieć to bez głupiego jasia czy narkozy robione, więc... :D sama rozumiesz, w brzuchu mi zaczęło jeździć z nerwów... No, ale nic - muszę przepchać jakoś te moje zawory i może wtedy coś ruszy u mnie. ;) A miałaś tam coś zapchane?

@marshia - Ty jak zwykle - słowem w sedno :D Tak chcę by właśnie było! A miałaś coś tam zapchane? Czy czyściutko? ;)

A tak odnośnie HSG to trafiłam dziś na informację, że:

"Histerosalpingografia (HSG) może przywrócić płodność niektórym kobietom

Tak twierdzą naukowcy z Australii. Okazało się, że w ubiegłym wieku częstość ciąż wśród niepłodnych kobiet wzrastała po przemyciu ich jajowodów opartym na wodzie lub oleju kontrastem dla badań RTG. Do teraz nie było wiadomo, czy to rodzaj roztworu wpływał na zmianę płodności. Badacze sprawdzili dwa rodzaje środków - jeden oparty na oleju z maku lekarskiego, o nazwie Lipiodol Ultra-Fluid oraz kontrast wodny (Telebrix Hystero). Okazało się, że prawie 40 proc. niepłodnych kobiet zaszła w ciążę po zastosowaniu roztworu olejowego i 29 proc. po terapii roztworem wodnym. Jak dotąd nie wiadomo jednak, dlaczego metoda działa. Naukowcy na razie spekulują, że wprowadzany płyn usuwa zanieczyszczenia utrudniające zapłodnienie."

- Ciekawe, czy jest w tym coś racji. Pamiętam, że u @magda1208 chyba coś po tej drożności ruszyło. Mogłabyś kochana napisać, czy miałaś tam coś zapchane czy coś?

reklama
@Marthi mam wynik,że jajowody drożne,ale może coś musieli przepchać? Nie mam zielonego pojęcia. Rozumiem strach przed nieznanym. Nastaw się,że troszkę zaboli,ale poród będzie kiedyś bardziej bolesny;););)
@marshia ja miałam tego mini głupiego jasia,ale zupełnie nie wiem po co... jedynie by mi się w głowie zakręciło chyba:)
Dziewczyny! Będę jechać do tego Prokocimia na badanie. Jednak chcę to wykorzystać i jechać dzień wcześniej,gdzieś wynająć spanie i rano na spokojnie iść na to badanie. Potem dzień w Krakowie. A więc moje pytanie-może któraś już to praktykowała i ma namiar na jakiś nocleg?

Ostatnia edycja:
Do góry