reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Sosenka90 witaj

Nafoczka zdrowia dla synkow.

@bertha rezygnujesz z Lewandowskiego?

Po 39 dniach cyklu w koncu przyszla. 16.03 jedziemy do novum. @ Bertha czy dr zawsze srednio ogarniety na konsultacjach? Myslal ze ja w ciazy w 12 dc przyjezdzam. W oggole nic nie pamietal. Oczywiscie cytologia do kitu bo nadal mam stan zapalny

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sosenka90 witaj

Nafoczka zdrowia dla synkow.

@bertha rezygnujesz z Lewandowskiego?

Po 39 dniach cyklu w koncu przyszla. 16.03 jedziemy do novum. @ Bertha czy dr zawsze srednio ogarniety na konsultacjach? Myslal ze ja w ciazy w 12 dc przyjezdzam. W oggole nic nie pamietal. Oczywiscie cytologia do kitu bo nadal mam stan zapalny

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, w planie mamy powrót do Lewego na kolejne ivf.
Ja zawsze odbieram go jako spieszącego sie.. nie dziwie sie ze nie pamieta, ma masę pacjentek. Nie jest to fajne, no ale ma jakies sukcesy, to trzeba na to przyznać oczy..

Jestem pod opieka dr Olafa Linderta - jesteśmy w klinice bocian w Katowicach. Oprócz podstawowych badań do inseminacji to nie mieliśmy nic tak na prawdę. W poniedziałek idę na wizytę, może dowiem się coś więcej.
Od piątku zaczynam znów brać clostilbegyt przez 5 dni, potem zastrzyk ovitrelle 24h przed inseminacja.
Zaczynam się niepokoić, ponieważ nie dość, ze przebiliśmy długa drogę... w końcu się udało, to jest problem w utrzymaniu ciąży.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witaj i rozgość sie tutaj na wątku. Tak jak dziewczyny Ci radzą zacznij od wątku pomocniczego. To taka nasza "pigułka" z informacjami. I pytaj.... w miarę możliwości i wiedzy na pewno każda posłuży Ci radą.

@Porzeczka1234 no starają się raczej wszystkie, nie tylko @dżoasia :) A, ze zimowy zastój to nie nasza wina ;)
Pytałaś jak u mnie i mamy. Ja zaliczyłam biochemiczną. Mama - dziękuję - lekarze twierdzą, ze fantastycznie zareagowała na chemię. Morfologia po 2 pierwszych chemiach lepsza niż moja, próby wątrobowe jak u dziecka, marker nowotworowy wciąż wysoki, ale w tendencji spadkowej :). Teraz już za nami 2 kolejne, czyli łącznie 4. Walczymy :)

Cieszę się, że u mamy lepiej. Dalej trzymam za nią i za Ciebie kciuki.

@nafoczka kciuki kciuki kciuki za zdrowie Twoich przystojniaków!!!! A Tobie dużo siły Kochana!

@Porzeczka1234 dobrze ze ja.do ivf podchodze i mi "gotowe" dziecko do brzucha wloza bo w pracy taki maraton ze bym nie miala kiedy sie.starac :laugh2:
Dziewczynki czytam Was w miare regularnie ale nie mam jak sie "wlaczac" w rozmowy bo robie to z opoznieniem;) Mamuski - cudowne Wasze dzieciaczki! Naogladalam sie pieknych zdjec to mam nadzieje ze sie zaraze!
Wiosna idzie, pewnie niedlugo bedzie brzuszkowy wysyp, czego Wam i sobie zycze:) Dziewczynki z przedweekendowa dolina - mam nadzieje, ze po weekendziku homorki lepsze i rozwodowe czarne mysli minely. Ja mysle, ze malzenstwo powinno byc na pierwszym miejscu, a dziecko choc upragnione, to jednak jest dopelnieniem szczescia dwojga ludzi. Slubowalismy sobie na dobre i zle, w zdrowiu i chorobie, a nieplodnosc czy poronienia to choroba. Nie wiem, moze mam "za bardzo" szczesliwe malzenstwo, zeby dopuszczac do siebie czarne mysli o rozstawaniu jakims (glupim;) ).
Pozdrawiam i sciskam cieplutko!

Też badałam fibrynogen ale to może że 3 albo 4 razy przez całą ciążę. Jak się czujesz kochana?

@marshia już starania? Remont jeszcze robicie bo może bobofrut remontowy? Jak mama

@Auri_a jak u Ciebie ?

@pixi.nova jesteś? Jakieś decyzje co do leczenia?

@mała79 kochana co z laparo?

Dziewczyny która się stara na wiosnę!!!!

Ja się staram na wiosnę i nawet na lato i jesień ;) ha ha
Ja się staram cały czas !!

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 super kochana :p oby to owoce starania teraz były.

@Maciejka78 Zosia dobrze ,że spaniem ostatnio mamy problemy ale nie narzekam za rok się wyśpię rozszerzamy dietę i pijemy soki marchewkowe :D

@marshia cieszę się , że z mamą w miarę dobrze w obecnej sytuacji dużo siły do walki. Czytałam o twojej biochemii przykro mi teraz czas na bobofruta krzyczącego po nocach trzymam kciuki

@zosiak uczucie zazdrości chyba jest tu większości nam znane ale widzisz czasem te historie kończą się jak nasze.

@Porzeczka1234 nie Chce brać zwykłego.... Mam mutacje c677t homozygote.... Czyli ac folicium to zwykły kwas foliowy? Syntetyczny? Masakra.... Juz się nie zastanawiam biorę actifolin ma w skladzie 1mg metylowanego i 1mg syntetycznego i dokupie pregne plus. Powinno być ok ?

@smerfik88 ale po co Ci słońce aż tyle syntetyku przy tej mutacji?? Dr P tak Ci zalecił ? Co wogole doktorek powiedział na mlr ? Moje jeszcze niższe niż Twoje ... :|

@dżoasia kochana Poproszę namiary na Twojego dilera :D potrzebuje taka dawkę pozytywnej energii !! Swoją drogą powiem Ci,ze Twoj wpis dosadnie do mnie przemówił. Umówiłas się do dr P? Bo tak coś mi się kojarzy,ze chyba chciałaś od szefa do niego chciałaś pójść na konsultacje?

Ostatnia edycja:
@ola90 mrl ok 10% więc nie 0 ale lekarz nie proponował szczepień... Powiedział że może wystarczy steryd albo ACCOFIL.... Actifolin dostałam od mojej Pani doktor? A dr P przepisał właśnie 5mg tego kwasu foliowego syntetycznego plus solgara metylowany i dlatego się zastanawiałam

reklama
@smerfik88 ale po co Ci słońce aż tyle syntetyku przy tej mutacji?? Dr P tak Ci zalecił ? Co wogole doktorek powiedział na mlr ? Moje jeszcze niższe niż Twoje ... :|

@dżoasia kochana Poproszę namiary na Twojego dilera :D potrzebuje taka dawkę pozytywnej energii !! Swoją drogą powiem Ci,ze Twoj wpis dosadnie do mnie przemówił. Umówiłas się do dr P? Bo tak coś mi się kojarzy,ze chyba chciałaś od szefa do niego chciałaś pójść na konsultacje?
Kochana nie umawiałam się do P. Ale tak, zmieniłam lekarza :) Co do dilera - polecam pracę w gastro :p od razu tyłek twardnieje a poczucie humoru nie opuszcza nawet po tygodniowym 14 godzinnym maratonie :D

Dziołchy a teraz pytanie za 100 pkt. Paciorkowiec jest groźny w okresie okołoporodowym. Ale czy na takim wczesnym etapie (6tydz) może być przyczyna poronień?

Do góry