reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Destino @Porzeczka1234 Dziękuję!!! D-dimery bada mi tez tak co 3-4 tyg. Oby za bardzo dalej nie podskoczyly. Teraz dodatkowo d-difybrynogen mam zbadać.
Też badałam fibrynogen ale to może że 3 albo 4 razy przez całą ciążę. Jak się czujesz kochana?

@marshia już starania? Remont jeszcze robicie bo może bobofrut remontowy? Jak mama

@Auri_a jak u Ciebie ?

@pixi.nova jesteś? Jakieś decyzje co do leczenia?

@mała79 kochana co z laparo?

Dziewczyny która się stara na wiosnę!!!!

Ostatnio miałam ddimery 250, ale to było w grudniu/styczniu , potem przestałam badać,bo lekarka powiedziała,że bez sensu i zbadałam tylko układ krzepnięcia podstawowy i było oki. W tym tyg. Ide na badania to zbadam i ddimery i fibrynogen (tego onie w ogóle nie badałam ). Niedługo też będę sprawdzać to anty xa.

Też badałam fibrynogen ale to może że 3 albo 4 razy przez całą ciążę. Jak się czujesz kochana?

@marshia już starania? Remont jeszcze robicie bo może bobofrut remontowy? Jak mama

@Auri_a jak u Ciebie ?

@pixi.nova jesteś? Jakieś decyzje co do leczenia?

@mała79 kochana co z laparo?

Dziewczyny która się stara na wiosnę!!!!
Kochana ja jestem po wizycie u mojego Pana doktora i w drugi dzien świąt mam się zgłosic do szpitala (chyba że cos z cyklem mi się popierniczy to coś się przesunie pewnie) i zrobi mi tą laparoskopie juz "sram w gacie ze strachu:mad:". ale powiem Wam że ten lekarz to cudowny człowiek, dał mi trochę "kopa" bo juz odpuszczałam, powiedział żebym się nie poddawała, że nie da mi się poddać że już tyle zrobiłam i szkoda by było to zmarnować, a pozatym żebym za parę lat nie żałowała że nie "zrobiłam wszystkiego". Mówię mu że nie mam juz za dużo czasu a on "ma Pani go jeszcze wiele". A moja córcia też mi życ nie daje, wszyscy mają rodzeństwo w przedszkolu a ona biedna sama i ciągle mnie pyta mamo " jak mi urodzisz siostrę albo brata" albo "jak mi urodzisz dziecko" poprostu szkoda mi jej czasami bo widzę jak w niektórych sytuacjach jest jej poprostu smutno i przykro że nie ma rodzeństwa. W tym tygodniu doc.Paśnik ma dzwonić czy mam się doszczepiac czy coś jeszcze...

Kochana ja jestem po wizycie u mojego Pana doktora i w drugi dzien świąt mam się zgłosic do szpitala (chyba że cos z cyklem mi się popierniczy to coś się przesunie pewnie) i zrobi mi tą laparoskopie juz "sram w gacie ze strachu:mad:". ale powiem Wam że ten lekarz to cudowny człowiek, dał mi trochę "kopa" bo juz odpuszczałam, powiedział żebym się nie poddawała, że nie da mi się poddać że już tyle zrobiłam i szkoda by było to zmarnować, a pozatym żebym za parę lat nie żałowała że nie "zrobiłam wszystkiego". Mówię mu że nie mam juz za dużo czasu a on "ma Pani go jeszcze wiele". A moja córcia też mi życ nie daje, wszyscy mają rodzeństwo w przedszkolu a ona biedna sama i ciągle mnie pyta mamo " jak mi urodzisz siostrę albo brata" albo "jak mi urodzisz dziecko" poprostu szkoda mi jej czasami bo widzę jak w niektórych sytuacjach jest jej poprostu smutno i przykro że nie ma rodzeństwa. W tym tygodniu doc.Paśnik ma dzwonić czy mam się doszczepiac czy coś jeszcze...
@mała79 jak ja doskonale Cię rozumiem. Moja corcia też marzy o rodzeństwie. Ale jakoś stara się mniej o tym mówić,bo widzi,że ten temat nie hest łatwy. No ale ona ma już 9 lat...

@bertha, kochana mam nadzieje ze wizyta u doktora przyniesie jakis konkretny plan, a kto to jest doktor Gizler? W jakim kierunku teraz uderzasz? Myslisz o ivf?
Co do miesiaczki to ja od momentu kiedy zaczelam cwiczyc i odlozylam gluten mam regularne (a kiedys mialam zawsze wywolywane bo sama @ przychodzila moze co pol roku) i tez bezbolesne, zawsze mnie zaskoczy bo nawet nie wiem kiedy sie zacznie. Ciezko mi w to uwierzyc ze taki wplyw to moglo miec ale innego powodu nie widze, cos musi w tym byc!
Ten Gizler to taki najbardziej polecany gin z klinik in vitro we Wro. Ja ide do niego zeby poznać jakies nowe spojrzenie i pomysł na mnie. Raczej nastawiamy sie u niego na ze dwie IUI, a potem wracamy na trzecie ivf do Lewego do novum.

@JoannaRak Gizler to lekarz, do którego trafiłam po kilku latach braku ciąży (nawet pomimo półrocznej stymulacji clo). Jakimś magicznym sposobem sprawił, ze zaczęłam zachodzić naturalnie :) I na to samo liczymy teraz u @bertha. (Bo my jesteśmy domówione, ze razem rodzimy. Jeszcze, żeby nas na 1 sali położyli, ale to z moim doktorkiem przystojniakiem się załatwi za pare miesięcy :p)

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 Kochana no ja nie narzekam na ciążę poza epizodami twardnienie brzusia i teraz czasem kręgosłup boli tak, że oddychać głęboko nie mogę to i tak uważam, że jest bardzo dobrze łapie spokój :) po tych nerwowych początkach uda się nie uda utrzymać maluszka to teraz innej opcji jak happy end nie dopuszczam do głowy. Od 13go zaczynamy szkołę rodzenia bo moja gin przeciwna cc namawia mnie na porod sn więc biorę wszystko pod uwagę. I nieśmiało kompletuje wyprawke a raczej próbuje. Mam tylko kilka bodziako, których zakup uczucie słodkiej radości mieszalo się ze strachem czy nie zapeszam. Już teraz czuje, że będę tęsknić za tym słodkim czasem lenistwa z małżeństwem w brzuszku ;) a Zosienka przesypia już 4 godz? Daje pospać Mamusi?
@kas90 u Ciebie Asienka już lepiej z pokarmem? Kolki minęły?
Mamusie w tym przyszłe :) polecacie jakieś książki o baby?
Właśnie czytam "Dzieci w Paryż nie grymasza" i czekam na "język niemowlat".
Pierwsza jestem zachwycona zobaczymy jak będzie w praktyce :p

Staraczki moje nie ukrywam, że caly czas liczę na wysyp II kreseczek. Cały czas &&&

reklama
Dziewczyny - szczepienia.
Możecie mi coś na ten temat powiedzieć? Przy allo mlr wynik 0 podchodzę z mezem, tzn dr P kieruje nas do kogoś rozumiem? Ile takie szczepienia mniej więcej trwają ? Pare ms ? Ile ich tak przeważnie trzeba i jaki jest koszt jednego szczepienia? Jeśli męża nie działa to ja sama sobie szukam innego mężczyzny czy jak ??

Do góry