reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny ssssuuuuppppeeerrr te Wasze dzieciaczki,a nasza nadzieja:):):)
A ja wczoraj myślałam,że serce mi pęknie...jechaliśmy na urodzinki do bratanka męża. W sumie to był spontan i nie mieliśmy prezentu. A moj mąż wyciągnął gdzieś z szafy zestaw piłki do nogi. Kupił to nie wiem kiedy,ale wiem z myślą o kim:( i zdecydowal,że odda bratankowi,co oznacza że już chyba nie wierzy w powodzenie:( No jakoś przykro mi się zrobiło...

reklama
@burczuś ale my wierzymy ♥️ I to nie jest czcze gadanie. Nie piszę, żeby Ci było miło. Ja serio wierzę, ze każda z nas trafi wreszcie na jakieś "okienko", idealną komórkę, idealnego plemnika, idealny zarodek.
Nasi m podchodzą do tych spraw bardzo racjonalnie i nie ma się co dziwić. Oni naprawdę są troszkę z Marsa i inaczej odczuwają emocje. Mi mój powiedzial już przy tej wrześniowej ciąży, ze z czego on się ma cieszyć? Ucieszy się jak urodzę. Wtedy wydało mi się to okrutne, teraz przyjmuję to na klatę.
Naszej wiary musi starczyć za dwoje w tej walce. No ale na szczęście jesteście Wy. Ja wierze w ciaze każdej z Was i liczę na to samo :p

@kas90 @Porzeczka1234 @Destino @Funia90 @matulkaa cudowności, śliczności, słodkości ♥️♥️♥️ Jak ten czas leci :/
@Lili81 a Ty swoich ciąż nie miałaś na duphastonie, luteinie? Bo prolutex to przecież progesteron. Tylko albo aż. Dka większości z nas "tylko", bo żadnej z nas sam progesteron nie pomógł. A co do Pasnika i accofilu - on daje accofil bardzo ostrożnie. Wlew domaciczny 1 razowo przed owu lub 1 razowa iniekcja 2 dni po owu. Ciąży na nim raczej u Oasnika nie poprowadzisz.
@marshia podczas starań brałam luteinie i duphadton ale tak jak pisze @bertha prolutex jest w zastrzykach i niby jest lepszy. Może nasz spec by nam coś podpowiedział bo chyba tez miała prawda @nofoczka?

@Lili81 mi chodzi o to, ze to "tylko" progesteron. Jeśli tracisz swoje ciąże ze względu na niski progesteron (i ronisz zdrowe ciąże z zarodkiem i serduszkiem) to jest to być może rozwiązanie problemu. Jeśli problem leży w immunologii, to sam progesteron nie jest rozwiązaniem. Przypomnij mi czy Ty masz zrobione CBA? IMK?

Miłego dnia [emoji8]

Załączniki

• DE7108DC-23CC-4313-BC68-BCDAC5508DF4.jpeg
    DE7108DC-23CC-4313-BC68-BCDAC5508DF4.jpeg
    56,1 KB · Wyświetleń: 104
Mój mąż dziś mi przypomniał jak to było rok temu. Rok temu poszłam na ekstremalną nocną drogę krzyżową. Wtedy około 15 km strasznie specznial mi brzuch iść nie mogłam a bembol w kurtce nie chciał się zmieścić wtedy ziarenko się zasiało. Dziś to ziarenko kończy 3 miesiące.

Załączniki

• 20180303_195938.jpg
    20180303_195938.jpg
    431,3 KB · Wyświetleń: 112
@Lili81 mi chodzi o to, ze to "tylko" progesteron. Jeśli tracisz swoje ciąże ze względu na niski progesteron (i ronisz zdrowe ciąże z zarodkiem i serduszkiem) to jest to być może rozwiązanie problemu. Jeśli problem leży w immunologii, to sam progesteron nie jest rozwiązaniem. Przypomnij mi czy Ty masz zrobione CBA? IMK?
@marshia nic mi nie mówią te nazwy CBA i UMK wiec chyba nie, są to ważne badania? Co do przyczyn naszych niepowodzeń to chyba nigdy się nie dowiemy. Leczenie w większości naszych przypadków jest podobne mimo że mamy różne wyniki badań. Teraz plan mam taki ze 3 m-ce na glucophage, histeroskopia i prolutex. W tym czasie odwiedzę Pasnika zrobię badania i jak się nie powiedzie to od razu wdroże leczenie zaproponowane przez Pasnika.

reklama
Kobietki czy któraś z Was brała fraxiparine 0.6 w ampulkostrzykawkach z podziała albo clexane z podzialka? Hematolog na podstawie wyników (d-dimery skoczyly z ponad 300 na ponad 900) zwiększył dawkę fraxi z 0.4 na 0.6. Biorę od kilku dni ta większą dawkę ale kurczę mam wątpliwości czy w ampulce nie ma więcej leku niż to 0.6? Trochę głupie to pytanie ale jak patrzę na ampulke i te podziały to wydaje się jakby tam było 0.8. Zaczęły wypadać mi włosy i szczypie mnie po wstrzyknieciu miejsce wklucia i kurczę boję się, że moze za duża ta dawką dla mnie albo za dużo jej wstrzykuje. Waga ma około 56 kg jeszcze :D. Nie wiem jak wygląda clexane może też tak jest. Jeśli macie doświadczenie proszę napiszcie.

Buziaki dla naszych pięknych Skarbów: *))

Do góry