reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Destino cos mi się tam zaczyna dziac 3 dni po owu. Ale wymazy chyba warto zrobic tak czy inaczej.
Na razie próbuje te metody naturalne.
@dżoasia Duomox to akurat antybiotyk jeden z najczesciej powodujacych grzybice
a Clotrimazol można w ciazy?
@Lili81 nie rozumiem co to te IgA itd bo jak dla mnie to sa rozne rodzaje p/cial i sie je bada w klasie IgA IgG itd
AntyTpo bym powtórzyła bo było w górnej normie ja miałam np wynik 2 to na pewno nie ma a tak to sprawdzic czy się nie rozwinely. Wtedy odstawic gluten
Accofil moze tu być b dobrym pomysłem skoro wczesne straty.
A na te wysokie NK szczepienia albo intralipid. Warto się chyba skonsultować z dobrym immunologiem

@Lili81 jutro Ci odpowiem bo musze na spokojnie doczytac co tam masz zbadane.
Dziewczyny co moge brac na infekcje jak jestem w trakcie staran ? Podejrzewam grzybicę czy mozna clotrimazol? Chodzi o ewentualn ciaze. @Destino Ty cos kiedys chyba pisalas?
Iveo mi lekarka kazała brać na infekcje w ciąży "abiofem" i brałam. Poczytaj ulotke i na pewno
Ci nia zaszkodzi :)
Kochane,
czy hormony tarczycy musza być zrobione w konkretnym dniu cyklu? Czy mogę zrobić kiedy chce?
Ola możesz badać kiedy chcesz :)

do tych co się szczepią lub będą i mają przeciwciała się nie odniosę bo na szczęście to nie była "moja para kaloszy" ale wierze, że i dla was jest cudowny środek :*

@matylda23 nie dziekuje[emoji8][emoji173]️ ja tez mam takie ANA jak Ty - 1:1320 a pozostałe wszystkie ujemne... tez nikt mi tego nie omówił zbyt szczegółowo, oprócz tego, ze mogą to byc przeciwciała od tarczycy albo takie, których sie jeszcze nie identyfikuje..:/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom[/QUno to chociaż jedna dobra wiadomośc że w takim razie nasze ANA 3 są ok

no właśn
@Destino cos mi się tam zaczyna dziac 3 dni po owu. Ale wymazy chyba warto zrobic tak czy inaczej.
Na razie próbuje te metody naturalne.
@dżoasia Duomox to akurat antybiotyk jeden z najczesciej powodujacych grzybice
a Clotrimazol można w ciazy?
@Lili81 nie rozumiem co to te IgA itd bo jak dla mnie to sa rozne rodzaje p/cial i sie je bada w klasie IgA IgG itd
AntyTpo bym powtórzyła bo było w górnej normie ja miałam np wynik 2 to na pewno nie ma a tak to sprawdzic czy się nie rozwinely. Wtedy odstawic gluten
Accofil moze tu być b dobrym pomysłem skoro wczesne straty.
A na te wysokie NK szczepienia albo intralipid. Warto się chyba skonsultować z dobrym immunologiem[
@iveo no właśnie nie jestem za bardzo za szczepieniami i myślałam że wszystko załatwii accofil. A intralipid hmmm ktoś to tu stosował, były dobre po tym wyniki? no i kto wam to podaje bo chyba trzeba iść z czymś takim do szpitala czy samemu się podaje? ogólnie lekarz mi powiedział, że nikt mi nie poda accofilu bo to jest metoda niezarejestrowana i niebędzie brał na siebie odpowiedzialności jak coś się stanie

@Lili81 jutro Ci odpowiem bo musze na spokojnie doczytac co tam masz zbadane.
Dziewczyny co moge brac na infekcje jak jestem w trakcie staran ? Podejrzewam grzybicę czy mozna clotrimazol? Chodzi o ewentualn ciaze. @Destino Ty cos kiedys chyba pisalas?
mi clotrimazol kiedyś polecił lekarz gin więc chyba tak, stosujesz to przecież zewnętrznie więc nic się nie powinno stać a najwyżej przed staraniami się podmyj, ja jeszcze stosowałam tamtum rosa są to saszetki do rozpuszczenia

Iveo ja w rej ciąży non.stop mam.jakies paskudztwo :( z Oliwka i Adamem tak nie mialam. Ale za to przed ciazami przynajmniej 4x w roku cos mnie lapalo :/ kiedys mi Auri polecala globulki z propolismem czy czym takim. W kazdym bądź razie cos id pszczół. Podobno jej znajoma w koncu tak wyleczyla nawracajace infekcje. Ja jeszcze nie.probowalam, ale myślę, ze po ciazyrna pewno wypróbuję.
A i mi dr P zakazal brac cokolwiek w trakcie staran. Dopiero po potwierdzonej owulacji moglam.

A u nas koniec leżenia :/ M ma.gorączkę 37,5 i umiera. Tak dyszy, ze chyba zaraz zejdzie. Zreszta wszyscy jestesmy chorzy, ale tylko M.ma temperature. Powiem Wam, ze juz wiem jak sie bede czuc za kilka tygodni :) ale.moj M stanowczo robi za bliźniaki :p wiec spoko, moglabym.miec jeszcze dwojke :p

@Kwiatuszekk23 ale co brałas po tym owu? Globulki propolisowe róznie kiedys używałam dla mnie dobre ale niektórych uczulają. U mnie juz po owu taki dyskomfort w czasie infekcji bym się nie starała
śzybkiego powrotu do zdrowia dla całej rodzinki!!
@Lili81 trzeba isc do dobrego immuno w Lodzi czy Krakowie- tyle znam -zrobić badania i on okresli czy wystarczy ci accofil. W Krakowie immunologg dr Sacha go podaje
Intralipid dłużej z naszego forum stosowała tylko @susana o ile sie nie mylę.

reklama
Do góry