Marthi
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hejka, pewnie ze mozesz pisac, ale juz widze, ze ekspertka nafoczka sie odezwala, takze polecam foczusie.@pixi.nova - ja kiedyś czytałam, że te powyżej 25mm już raczej nie pękają. Kurcze, a może jednak za dużo tych witamin miałaś w tym cyklu na poprawę i dlatego tak dużo urósł ten pęcherzyk i nie pękł?
Ja za to mam pytanie do znawczyń wykresów temperatury mierzonej w cyklu. Jak dobrze pamiętam @bertha Ty się w tym dobrze orientujesz? Mogłabym "skonsultować" się w tej sprawie z Tobą na priv? Mam dwa pytanka. ;*
Wydaje mi sie ze moze i tak temp wzrastac w takiej sytuacji.Czyli jak pecherzyk nie peknie to nie ma owu? Zastanawiam się bo okreslam sobie owu przez mierzenie temp. Ciekawe czy jak ten pecherzykl nie peka to temp tez wzrasta?
@Nadja_n akurat nikt nie miał takiego zestawu ale jesli masz niskie allo wczesne straty i jakies p/ciała to moze akurat strzał w 10?
Wg mnie takie wahania sa normalne, choc byc moze swiadcza o jakiejs niestabilnosci hormonow, cukru itd. ale to wg mnie zalezy od tak wielu rzeczy, od tego co sie akurat jadlo danego dnia, poprzez cwiczenia jakia sie wykonywalo w ciagu dnia, na hormonach koncząc, ze nie jest sie w stanie tak jasno stwierdzic skad te wahania.@iveo - jak pęcherzyk nie pęknie to wg. mnie nie ma owulacji, ale temperatura chyba może wzrastać... Pęcherzyk zmienia się w torbiel, a z torbieli nie zrobi Ci się ciałko żółte, które wskazuje, że owulacja była. To tak na moje, jeśli się mylę, poprawcie mnie dziewczyny.
Ja również mierzę temperaturę i ostatnio mam pewne wątpliwości, bo... w zeszłym miesiącu np. miałam potwierdzoną owulację monitoringiem, temperatura przed owu była idealna - prawie codziennie na tym samym poziomie, potem przed owu spadła, by dalej urosnąć i do okresu utrzymywała się powyżej linii "bazowej", no i spadła w 1dc. Czyli chyba tak jak powinno być... Teraz zaś, mierzę temperaturę i stale mam skoki o 0,2-0,4 stopnia, dziś mam 13dc, owu zwykle koło 20dc (dodam, że mierzę codziennie o tej samej godzinie w ten sam sposób). Dziwne jest to dla mnie. Niby jak czytałam takie wahnięcia mogą występować i są naturalne, ale niepokoi mnie to, że w cyklu w którym na monitoringu było wszystko ok temperatura wyglądała idealnie, a teraz mam jakieś fale dunaju na wykresie:/ W poprzednim cyklu (tym przed monitoringiem) miałam tak samo:/ Pytanie czy to oznacza np. brak owulacji...?