reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@pixi.nova - ja kiedyś czytałam, że te powyżej 25mm już raczej nie pękają. Kurcze, a może jednak za dużo tych witamin miałaś w tym cyklu na poprawę i dlatego tak dużo urósł ten pęcherzyk i nie pękł?

Ja za to mam pytanie do znawczyń wykresów temperatury mierzonej w cyklu. Jak dobrze pamiętam @bertha Ty się w tym dobrze orientujesz? Mogłabym "skonsultować" się w tej sprawie z Tobą na priv? :) Mam dwa pytanka. ;*

Ostatnia edycja:
Czyli jak pecherzyk nie peknie to nie ma owu? Zastanawiam się bo okreslam sobie owu przez mierzenie temp. Ciekawe czy jak ten pecherzykl nie peka to temp tez wzrasta?
@Nadja_n akurat nikt nie miał takiego zestawu ale jesli masz niskie allo wczesne straty i jakies p/ciała to moze akurat strzał w 10?

@iveo na mój rozum to wzrasta bo przecież organizm nie przewidział nie pęknie a do wzrostu potrzebuje paru dni.Moze po tym określonym czasie pęknięcia wykres może dziwnie wyglądać. Jak? Tego ci nie powiem boco mmiałam wykres i monitoring to mi pekaly , a jak nie pekaly to o tym nie wiedzialam. ;)

@iveo - jak pęcherzyk nie pęknie to wg. mnie nie ma owulacji, ale temperatura chyba może wzrastać... Pęcherzyk zmienia się w torbiel, a z torbieli nie zrobi Ci się ciałko żółte, które wskazuje, że owulacja była. To tak na moje, jeśli się mylę, poprawcie mnie dziewczyny.

Ja również mierzę temperaturę i ostatnio mam pewne wątpliwości, bo... w zeszłym miesiącu np. miałam potwierdzoną owulację monitoringiem, temperatura przed owu była idealna - prawie codziennie na tym samym poziomie, potem przed owu spadła, by dalej urosnąć i do okresu utrzymywała się powyżej linii "bazowej", no i spadła w 1dc. Czyli chyba tak jak powinno być... Teraz zaś, mierzę temperaturę i stale mam skoki o 0,2-0,4 stopnia, dziś mam 13dc, owu zwykle koło 20dc (dodam, że mierzę codziennie o tej samej godzinie w ten sam sposób). Dziwne jest to dla mnie. Niby jak czytałam takie wahnięcia mogą występować i są naturalne, ale niepokoi mnie to, że w cyklu w którym na monitoringu było wszystko ok temperatura wyglądała idealnie, a teraz mam jakieś fale dunaju na wykresie:/ W poprzednim cyklu (tym przed monitoringiem) miałam tak samo:/ Pytanie czy to oznacza np. brak owulacji...?

@Marthi ja stosuje metode.
Tez czasem mialam takie skoki przed owu. To nie znaczy ze owu nie bedzie, tylko ze hormony troche skaczą i nie moze cos zalapac dobrze.
Moze jeden jajnik jest slabszy i stad te skoki xo 2 mies

Ostatnia edycja:
@Nadja_n ja też bym wzięła cały ten zestaw. I szczepienia (bo jesteście trakcie) i encorton (bo on w dawce 10 nie zaszkodzi), i accofil (gdybym mogła brałabym go bez zastanowienia).
Skoro paśnik pozwolił na wszystkie 3 rzeczy to znaczy, ze można to połączyć.
Jestem dowodem, ze nie daje wszystkim wszystkiego. Mi accofilu podskórnie absolutnie nie pozwolił.

@Marthi ja też mierzyłam teraz odpuściłam ale moim zdaniem jak nie mierzysz o tej samej porze w tym samym miejscu to zawsze będą fale dunaju. Jak dokładnie mierzysz? O której godzinie?

@iveo ja brałam inofem 2 saszetki dziennie mnie malina to kazała brać ale ja mam mthfr co do metyli to powiedział , że jak chce to brałam bo takie zalecenia od genetyka miałam.

@marshia kochana kto poda Ci accofil domacicznie???

@pixi.nova mnie pękł 26 mm ale moja dr mówi, że dzieci z tego nie będzie. Zosia to pęcherzyk 22 mm

@kas90 - Dzięki za informację. Ja tak mam jednak od 1dc, cały czas skoki. Dziwne.

@Porzeczka1234 - Ja mierzę temperaturę zwykle pomiędzy 5:20-5:50. Używam termometr elektroniczny. Mierzę temperaturę zawsze poprzez włożenie termometru do ust, tak jak na ulotce sugerowali.

reklama
@Porzeczka1234 mam nadzieję, ze mój gin. Paśnik twierdzi, ze dziewczyny nie mają problemu z accofilem właśnie, większe już z intralipidem. Mam zlecenie, dawkę, pieczątkę, pójdę, zapytam w przyszłym tygodniu, żeby potem nie zostać z ręka w nocniku, jak to się mówi.... Bo mam mieć podane mniej więcej 5 dni przed owu.

Do góry