reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@pixi.nova - ja kiedyś czytałam, że te powyżej 25mm już raczej nie pękają. Kurcze, a może jednak za dużo tych witamin miałaś w tym cyklu na poprawę i dlatego tak dużo urósł ten pęcherzyk i nie pękł?

Ja za to mam pytanie do znawczyń wykresów temperatury mierzonej w cyklu. Jak dobrze pamiętam @bertha Ty się w tym dobrze orientujesz? Mogłabym "skonsultować" się w tej sprawie z Tobą na priv? :) Mam dwa pytanka. ;*

Ostatnia edycja:
Czyli jak pecherzyk nie peknie to nie ma owu? Zastanawiam się bo okreslam sobie owu przez mierzenie temp. Ciekawe czy jak ten pecherzykl nie peka to temp tez wzrasta?
@Nadja_n akurat nikt nie miał takiego zestawu ale jesli masz niskie allo wczesne straty i jakies p/ciała to moze akurat strzał w 10?

@iveo na mój rozum to wzrasta bo przecież organizm nie przewidział nie pęknie a do wzrostu potrzebuje paru dni.Moze po tym określonym czasie pęknięcia wykres może dziwnie wyglądać. Jak? Tego ci nie powiem boco mmiałam wykres i monitoring to mi pekaly , a jak nie pekaly to o tym nie wiedzialam. ;)

@iveo - jak pęcherzyk nie pęknie to wg. mnie nie ma owulacji, ale temperatura chyba może wzrastać... Pęcherzyk zmienia się w torbiel, a z torbieli nie zrobi Ci się ciałko żółte, które wskazuje, że owulacja była. To tak na moje, jeśli się mylę, poprawcie mnie dziewczyny.

Ja również mierzę temperaturę i ostatnio mam pewne wątpliwości, bo... w zeszłym miesiącu np. miałam potwierdzoną owulację monitoringiem, temperatura przed owu była idealna - prawie codziennie na tym samym poziomie, potem przed owu spadła, by dalej urosnąć i do okresu utrzymywała się powyżej linii "bazowej", no i spadła w 1dc. Czyli chyba tak jak powinno być... Teraz zaś, mierzę temperaturę i stale mam skoki o 0,2-0,4 stopnia, dziś mam 13dc, owu zwykle koło 20dc (dodam, że mierzę codziennie o tej samej godzinie w ten sam sposób). Dziwne jest to dla mnie. Niby jak czytałam takie wahnięcia mogą występować i są naturalne, ale niepokoi mnie to, że w cyklu w którym na monitoringu było wszystko ok temperatura wyglądała idealnie, a teraz mam jakieś fale dunaju na wykresie:/ W poprzednim cyklu (tym przed monitoringiem) miałam tak samo:/ Pytanie czy to oznacza np. brak owulacji...?

@Marthi ja stosuje metode.
Tez czasem mialam takie skoki przed owu. To nie znaczy ze owu nie bedzie, tylko ze hormony troche skaczą i nie moze cos zalapac dobrze.
Moze jeden jajnik jest slabszy i stad te skoki xo 2 mies

Ostatnia edycja:
@Nadja_n ja też bym wzięła cały ten zestaw. I szczepienia (bo jesteście trakcie) i encorton (bo on w dawce 10 nie zaszkodzi), i accofil (gdybym mogła brałabym go bez zastanowienia).
Skoro paśnik pozwolił na wszystkie 3 rzeczy to znaczy, ze można to połączyć.
Jestem dowodem, ze nie daje wszystkim wszystkiego. Mi accofilu podskórnie absolutnie nie pozwolił.

@Marthi ja też mierzyłam teraz odpuściłam ale moim zdaniem jak nie mierzysz o tej samej porze w tym samym miejscu to zawsze będą fale dunaju. Jak dokładnie mierzysz? O której godzinie?

@iveo ja brałam inofem 2 saszetki dziennie mnie malina to kazała brać ale ja mam mthfr co do metyli to powiedział , że jak chce to brałam bo takie zalecenia od genetyka miałam.

@marshia kochana kto poda Ci accofil domacicznie???

@pixi.nova mnie pękł 26 mm ale moja dr mówi, że dzieci z tego nie będzie. Zosia to pęcherzyk 22 mm

@kas90 - Dzięki za informację. Ja tak mam jednak od 1dc, cały czas skoki. Dziwne.

@Porzeczka1234 - Ja mierzę temperaturę zwykle pomiędzy 5:20-5:50. Używam termometr elektroniczny. Mierzę temperaturę zawsze poprzez włożenie termometru do ust, tak jak na ulotce sugerowali.

reklama
@Porzeczka1234 mam nadzieję, ze mój gin. Paśnik twierdzi, ze dziewczyny nie mają problemu z accofilem właśnie, większe już z intralipidem. Mam zlecenie, dawkę, pieczątkę, pójdę, zapytam w przyszłym tygodniu, żeby potem nie zostać z ręka w nocniku, jak to się mówi.... Bo mam mieć podane mniej więcej 5 dni przed owu.

Do góry