reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 mi dr P powiedział ze skoro homocysteina mam na poziomie 5 przy zwykłym kwasie a kwas foliowy ponad normę 25 a norma do 20 to mój organizm korzysta z tego nie uszkodzonego genu. On mówił,ze to homocysteina decyduje o tym czy jeść metyle czy nie. Moja ciąża ostatnia na zwykłym kwasie (zapasy z ok 2 lat) :D była bez wady. Mój gin powiedział tez żeby jeść prenatal z cholina,ze to wystarczy.... ale Dr P powiedział mi jeszcze bardzo ciekawa rzecz :) zadał pytanie gdzie mieszkam czy w bloku czy w domu i czy w sąsiedztwie jest patologia kazał mi przeanalizować ile dzieci i ile w tym zdrowych. Na koniec zapytał „myślisz,ze jak Piła to jadła witaminki”? :) mojej koleżance pokazywał statystyki, to samo co już kiedyś mówiła mi moja koleżanka fizjo specjalistka od dna miednicy. To samo mówił mój gin z poprzedniej ciąży - jak się nie żywię w stołówce to witaminy zbędne - bo może w składzie nie ma w rzeczywistości tego,co jest napisane ☺️ Pozatym organizm czerpie zapasy nie to,co aktualnie się suplementuje :) ;* ja w kolejnej ciąży przed prenatal uno z cholina , w trakcie pewnie tez coś z tej serii.... a co do mthfr on był tez bardzo pewien,ze gen ten ma co druga kobieta. Jego pacjentki- prawie wszystkie. A ze zajmuje się tymi z problemami to wie. Reszta kobitek się nie bada bo ciąże książkowe to nawet nie wiedza :)
@Destino na pewno wszystko będzie dobrze :* a apropos szczepień podebralam Dla was z jednej z facebookowych grup :) podobno u coraz większej ilości pediatrów się na drzwiach pojawia ☺️U nas w przychodni niestety jeszcze nie widziałam,może się i wam przyda :)

Załączniki

• 0FE3E5A3-AC1E-4500-A068-D5B5D1F63557.jpeg
    0FE3E5A3-AC1E-4500-A068-D5B5D1F63557.jpeg
    120,6 KB · Wyświetleń: 97
Ostatnia edycja:
reklama
@roxie123 a tak apropos ja jak coś mam do odsprzedania witaminy metylowane dla kobiet w ciąży. Zjadłam niewiele, poczytaj sobie o nich jest tam dosłownie wszysyko. Zamawiałam je przez muscle zone z USA nazywają się Optimal Prenatal, dałam za nie 239zl ...

@Porzeczka1234 pomodle się za ciocie. Ale jeśli reakcja na udar była szybka, to ma szansę wrócić do pełnej sprawności. Tylko tak jak dziewczyny piszą. Im szybciej zacznie ćwiczyć tym lepiej dla niej. Trzymam kciuki :)
@Destino łzy są normalne w takich sytuacjach. Mam nadzieję że synek będzie silny i skończy się na strachu :)
@olaa90 mówisz że jak homocysteina jest w normie to nie trzeba brać metyli tylko zwykły kwas? Ja miałam homocysteine 6.4 na zwykłym kwasie, ale kwas 38 przy normie do 19....

Ktoś tu pisał że nie ma śniegu... Kurde, u mnie w nocy sobota/niedziela spadło 0.4m... A przez godzinę trwania mszy w kościele spadło kolejne 20 cm. Dramat. A wisieńka na torcie był dzisiejszy mróz -15 stopni i moje auto, które o 5.15 postanowiło nie odpalić i nie pozwolić mi jechać do pracy.... Także nie lubię zimy!!

reklama
@Porzeczka1234 modlitwa zapewniona... Ja to myślę Dziewczęta, że dużo właśnie zależy od nastawienia woli walki. Tatko mój jak się dowiedział, ze ma raka też się poddał, nie wierzył, że może z tego wyjść. Po części się nie dziwię miał takie bóle, że sama pewnie też ym zwątpiła. Porzeczka mam nadzieję, ze Ciocia Twoja będzie miała w sobie tą siłę ;*
@Kwiatuszekk23 do ile Ci się skróciła ta szyjka pessara już nie chcą zakładać? Pytam bo ja za tydzień wizytuję i się okaże czy u mnie się nie skraca... Brzunio Ci się też stawia, twardnieje?
@nafoczka to odezwij się do nas jak już będzie po badaniach i coś będziesz wiedziała.
@marshia ja to Ci zazdroszczę tych remontów tak bym chciała już swoje mieszkanko remontować a tu klaps szukamy szukamy i nic ;( ceny skoczyły do góry i do tego z moim M się pokłóciłam o to całe szukanie.
@Destino zaszczepicie później będzie dobrze miłość Mamuni najważniejsza dla maluszka teraz ;)

Do góry