olaa90
Fanka BB :)
@roxie123 mi dr P powiedział ze skoro homocysteina mam na poziomie 5 przy zwykłym kwasie a kwas foliowy ponad normę 25 a norma do 20 to mój organizm korzysta z tego nie uszkodzonego genu. On mówił,ze to homocysteina decyduje o tym czy jeść metyle czy nie. Moja ciąża ostatnia na zwykłym kwasie (zapasy z ok 2 lat) była bez wady. Mój gin powiedział tez żeby jeść prenatal z cholina,ze to wystarczy.... ale Dr P powiedział mi jeszcze bardzo ciekawa rzecz zadał pytanie gdzie mieszkam czy w bloku czy w domu i czy w sąsiedztwie jest patologia kazał mi przeanalizować ile dzieci i ile w tym zdrowych. Na koniec zapytał „myślisz,ze jak Piła to jadła witaminki”? mojej koleżance pokazywał statystyki, to samo co już kiedyś mówiła mi moja koleżanka fizjo specjalistka od dna miednicy. To samo mówił mój gin z poprzedniej ciąży - jak się nie żywię w stołówce to witaminy zbędne - bo może w składzie nie ma w rzeczywistości tego,co jest napisane Pozatym organizm czerpie zapasy nie to,co aktualnie się suplementuje ;* ja w kolejnej ciąży przed prenatal uno z cholina , w trakcie pewnie tez coś z tej serii.... a co do mthfr on był tez bardzo pewien,ze gen ten ma co druga kobieta. Jego pacjentki- prawie wszystkie. A ze zajmuje się tymi z problemami to wie. Reszta kobitek się nie bada bo ciąże książkowe to nawet nie wiedza
@Destino na pewno wszystko będzie dobrze :* a apropos szczepień podebralam Dla was z jednej z facebookowych grup podobno u coraz większej ilości pediatrów się na drzwiach pojawia U nas w przychodni niestety jeszcze nie widziałam,może się i wam przyda
@Destino na pewno wszystko będzie dobrze :* a apropos szczepień podebralam Dla was z jednej z facebookowych grup podobno u coraz większej ilości pediatrów się na drzwiach pojawia U nas w przychodni niestety jeszcze nie widziałam,może się i wam przyda
Załączniki
Ostatnia edycja: