reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo bylo coś 15 mm z tego co pamietam. Dzwonię w poniedziałek i się umawiam. Napisałam dziś do docenta Paśnika czy mozliewe ze po Calcortcie kręci mi się w głowie

reklama
w NYC mieszkamy na stale, tutaj poznalam meza w PL z leczeniem nieplodnosci nie mam zadnych doswiadczen. Lekarze rozkladaja rece, maz juz tez nie chce probowac a ja juz padam na pysk.
Hej, mam koleżankę z NYC, która też kilka walczyła o dziecko. Ostatecznie wzięła Claritine i chodziła na akupunkturę i ma dwoje dzieci z Ivf oraz kolejne w drodze :)

@olaa90 spokojnie kochana to normalne po zabiegu w następnym cyklu wróci do normy. Też tak miałam doktor P spanikowal dał mi na to tabletki i Endo mi tak urosło.... że znowu z przesada w drugą stronę. Widać czegoś się uczy i już tak nie panikuje :) także spokojnie słońce ♡♡

Mogę wiedzieć co to za tabsy? Bo ja walczę z małym endometrium od kilkunastu cykli :(

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@Maciejka78 masc wspaniala. Tez ja polecam i stosuje. Pomaga. Jesli mozesz to wstawaj czesciej z lozka i chodz. Z czasem macica przestanie sie tak stawiac. W razie co kontroluj szyjke

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pytanie do Mamus i Brzuchatek naszych mam. Dziewuszki ile mogę tego magnezu brać w 22 tc? Biorę asmag ale na opakowaniu to jakieś mega ilości są dla dorosłych i nie wiem ile tego brać. Póki co wzięłam 2 tabsy dziś Ale jak trochę poleze to po wstaniu znów mam twardy brzuch. Czyżby leżenie nie dla mnie? A staram się trochę leżeć bo boję się o szyjke.
@matylda23 odezwij się jak się czujesz?
Bralam 2x2 asmagu ale nie miałam stawiań. Natomiast silne kurcze lydek.

@my_rainbow_baby witaj, bardzo wiele przeszlas

matylda, zdrowka

@mokka25 mysle ze po biochemicznych cykl sie moze tak wydłużyć. Ja bym do lekarza nie leciala jeszcze. Mi sie zrobilo z 28 do 34 dni. W glowie sie moze kręcić przed okresem bo jest duzo wody w organizmie. Albo późna ciąża. Zmierz temp rano w pochwie jak nizsza to idzie okres

@czarna_mala ja tez walczę. Teraz w 10 dc 5 mm niecałe :(. A od 1 dc piłam po 1-1/5 lampki wina, jadłam po 2 garści orzechów, brałam wit e 400, koenzym w dawce 100 mg, omegę 3. I wszystko na nic :oo:. Muszę zapytać o te sztuczne estrogeny .
@iveo pytalas jakie plany dalej z wynikami m. Kupiłam f.e.r.t.i.l.m.a.n, chociaż to raczej na dna nie pomoże :(. To tak jak nasze komórki jajowe chyba :baffled:. Zapytam Pasnika w środę o to. Plany ogólnie takie, ze muszę wydębić intralipid, cis na endometrium, pogadać o accofilu. I ostatnia próba naturalna. Potem.... sama nie gryzę ze sobą. Czy IVF z badaniem msome czyli wyborem plemnika? Czy badaniem zarodka? Czy KD? Z każdej strony wychodzi mamy problem, wiec Nievwiem jeszcze jak to ugryźć :confused:
Kochane kciuki za brzuszki, kciuki za starania, za wizyty itp :*

@marshia Kochanie spróbuj zacząć się ruszać, mnie od tego urosło, jak się ruszałam i ukrwiłam endo :) na mnie wino, orzechy, migdały, wit E kompletnie nic nie działały :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

reklama
@marshia a moze duzo mężów jakby sie zbadalo to nie ma super wyników tylko tych co maja dzieci sie nie bada.... Te badania co robimy duzo wnoszą ale z jednej strony diagnoze i jak sie leczyc a z drugiej doglebna analiza co jest nie tak. A jak widac na forum udane ciąże nie sa wcale w 100 % wytlumaczalne czemu sie udaly. Niestety trzeba próbować takie tylko wyjście i zycze Wam wszystkim i sobie zebu wreszcie sie udalo!
@Destino mam nadzieje ze z karmieniem sie ułoży. A na najblizszym badaniu lekarze troche Cie uspokoja i bedziesz mogla sie bardziej cieszyc synkiem.

Do góry