reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

dziewczyny a jak jest oznaczone badanie kariotypu? mam dużo zrobionych badań, nigdy ich nie analizowałam, i teraz zastanawiam się czy je badałam, chodzi mi o oznaczenie z laboratorium

reklama
@ovli22 daj znać co Ci powie na Twoj „domek”☺️ Chyba tez przekonam się w końcu do tych psów i sobie takiego sprawie,twoj to spaniel tak? Ale on to chyba duży urośnie :D a ja się panicznie boje

@mokka25 na ile się znam - przy takich wynikach TNF(za duze) i IL10(za male) prof Malinowski zaleciłby szczepienia. Warto by było jeszcze zbadac alloMLR
W ciaży steryd bo sa p/ciałą ASA i czy one były badane u męża?
Z p/ciał jeszcze p/łożyskowe i p/jajnikowe
Dodatkowo badanie AMH, jakies dokladne USG co oceni budowę macicy.I pod katem PCOS.
Prolaktyna
Hormony cyklu
Krzywa insulinowa i cukrowa- czasem metformina bardzo pomaga z zajsciem- głownie pacjentki dr Jerzak
TSH trochę do obniżenia poniżej 2

@Lili81 kariotyp ma taka nazwe tylko i zadnych oznaczen

@ovli22 witaj w domu. Pieska masz super ja wiem ,że to myśliwski trochę się orientuję w rasach ja chciałbym owczarka środkowoazjatyckiego ale to bydlaczek zabójca trzeba mieć dom i duże podwórko, berneńczyki kocham a z małych to Corgi albo australijski pies pasterski albo jack rusel terrier one wszystkie potrzebują dużo miejsca i biegania bo to rasy stróżowe albo myśliwskie.

@Lili81 kariotypy to nazwa prawidłowy xx i prawidłowy xy

Czy zdarzało Wam się krwawic podczas badania u ginekologa bardzo się wystraszylam lekarz mnie uspokoił że to napewno z szyjki bo jest delikatna i ukrwiona kolor krwi jest różowy i musiał ją podrażnic wziernikiem

@ovli22 witaj w domu. Pieska masz super ja wiem ,że to myśliwski trochę się orientuję w rasach ja chciałbym owczarka środkowoazjatyckiego ale to bydlaczek zabójca trzeba mieć dom i duże podwórko, berneńczyki kocham a z małych to Corgi albo australijski pies pasterski albo jack rusel terrier one wszystkie potrzebują dużo miejsca i biegania bo to rasy stróżowe albo myśliwskie.

@Lili81 kariotypy to nazwa prawidłowy xx i prawidłowy xy

Ooo porzeczka to ty na grubo ;) [emoji847][emoji847][emoji847]
Takie psy to rzeczywiście trzeba mieć dużo miejsca i wybieg ha ha .
Po 11 latach w Londynie dotarłam do Domu . Było mi ciężko powiem szczerze . Nie potrafiłam spakować ani jednego kartonu sama . Było mi troszkę smutno bo troszkę tam lat spędziłam i jestem sensttmentalna strasznie !!! I po drugie mój brat tam został z dziewczyna i jest mi troszkę smutno bo jestem z bratem zżyta ;( No ale dobrze, że Ma dziewczynę i 27 lat [emoji847]także da sobie radę [emoji33][emoji33][emoji33]

@ola spanielek będzie taki średni ;) bardziej mniejszy niż większy .
Jest bardzo dużo psów malutkich , Wiec jak się boisz takich większych to proponuje na początek malutkiego .Polecam pieska lub kotka jak kto woli .
Maltańczyki są bardzo kochane i bardzo kochają swoich właścicieli ;) moja koleżanka ma i iest wspaniały ;) on ci krzywdy nie zrobi ! O ile kupisz z prawdziwej hodowli i dobrze ja sprawdzisz , bo są pseudohodowle , które nie traktują psów dobrze i są to krzyżówki , które charakterem wcale nie przypominają tych piesków które się chce o później jest problem bo psiaki maga być agresywne , złośliwe z lękami .
I oczywiście po wizycie zdam relacje .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@bobasek1990 mnie sie zdarzalo, ale nie krwawic, a plamic. Zawsze po badaniu gin mnie uprzedzal, ze tak moze byc i co bym sie nie martwila. W razie niepewnosci kontaktuj sie ginem. Czujnym trzeba byc zawsze. Powiem ci anegdotke. Byl dzien, kiedy chcialam sie z m kochac. Ale nie zrobilismy tego i nagle zaczelam krwawic. Pojechalam wtedy na ip. Gdybysmy sie kochali zwalilabym na to, a tak... nigdy nie wiadomo. Nie chodzi o to, by cie stresowac, bo krew po badaniu sie zdarza, bo szyjka wrazliwa i rzeczywiscie mocno ukrwiona, ale w razie co trzymaj reke na pulsie.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@bobasek1990 Mi też gin wspominał, że mogę delikatnie plamic po badaniu. Jak więcej krwi jest jednak to bym napisała do gina tak dla spokoju duszy.
Ja od kilku dni mam wydaje mi się twardniejacy brzuch i choć mnie nie boli to dziś wzięłam nospe i magnez dodatkowo bo zaczyna mnie to martwić.

Spokojnego wieczorku Dziewczęta : *

@bobasek1990 mnie sie zdarzalo, ale nie krwawic, a plamic. Zawsze po badaniu gin mnie uprzedzal, ze tak moze byc i co bym sie nie martwila. W razie niepewnosci kontaktuj sie ginem. Czujnym trzeba byc zawsze. Powiem ci anegdotke. Byl dzien, kiedy chcialam sie z m kochac. Ale nie zrobilismy tego i nagle zaczelam krwawic. Pojechalam wtedy na ip. Gdybysmy sie kochali zwalilabym na to, a tak... nigdy nie wiadomo. Nie chodzi o to, by cie stresowac, bo krew po badaniu sie zdarza, bo szyjka wrazliwa i rzeczywiscie mocno ukrwiona, ale w razie co trzymaj reke na pulsie.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Już praktycznie nic nie ma a źle napisałam trochę krwi wyleciało po badaniu zaraz mówił mi że mogę plamic do wieczora i powinno być ok ale już wiem że możemy zapomnieć o wspolzyciu trochę się zdziwiłam ale teraz biorę acard 150 i fraxi 0,6 może też dlatego

reklama
@bobasek1990 Mi też gin wspominał, że mogę delikatnie plamic po badaniu. Jak więcej krwi jest jednak to bym napisała do gina tak dla spokoju duszy.
Ja od kilku dni mam wydaje mi się twardniejacy brzuch i choć mnie nie boli to dziś wzięłam nospe i magnez dodatkowo bo zaczyna mnie to martwić.

Spokojnego wieczorku Dziewczęta : *

Nie stresuj się macica ćwiczy :-) magnez możesz spokojnie brać :-)

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry