reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mokka25 a jak z tarczyca i p/cialami antyTG i antyTPO? Jaka masz homocysteine? Czy w ewentualnej ciazy masz zalecone Clexane?
Jesli chcesz sprawdzic immunologię to p/ciała p/plemnikowe u Ciebie i męża i u Ciebie p/łozyskowe p/jajnikowe. Masz wyniki tego testu na limfocyty czy interleukiny?
@marshia trzeba zapytac lekarzy co się robi przy takim wyniku większość naszych M jak przypuszczam nie miała tego badania

reklama
@marshia a jakie to badanie Twoj Facet miał? Takie rzeczy wychodzą z tego badania nasienia seminogram komputerowy czy to jeszcze jakaś głębsza diagnostyka?

Badanie nazywa się fragmentacja dna plemnika. Inaczej chromatyna. Inaczej scd - defragmentacja plemnika.
Do tego robił tez MSOME - czyli badanie plemników w 6000-sięcznym powiększeniu, badanie ogólne (z HOS). I parę innych... Odpowiedź jest w oparciu o całość badań.
A seminigram to podstawowe badanie. To akurat mój m ma baaaardzo dobre. Bardzo dużo plemników, ekstra ruchliwość, wszystko bomba ns 1 rzut oka :(.

Ostatnia edycja:
@mała79 a miałaś clexane w ciąży ? Kilka razy na innych forach dziewczyny pisały,ze miały właśnie na ukrwienie macicy może jeśli na Mthfr mi nie da to na macice to będzie podstawa. A ogólnie ciąża trudna? Musiałaś leżeć? Jakieś plamienia/bóle? Wiem,ze jeszcze długa droga przede mną bo muszę wykluczyć wszystko inne ale staram się to wszystko ogarnąć już. Dziękuje Ci za info wszelakie :* ile córcia już ma? [emoji5]

@ovli22 a na te nk to chyba powinien być steryd ? Kurde tez się tego boje,ze mi to wyjdzie bo choroby to się mnie łapią w ogóle... no mucha nie siada po prostu ... ale słodziak [emoji5] Mimo,ze się boje psów to lubię - ale tylko na razie na zdjęciu :D

Tak mam steryd brać od owulacji do 16 tc 25 mg , później od pozytywnego testu heparynę aż do 6 tyg po porodzie i przez cały czas starań aspirynę 75 i witaminy folik , vit d i omega3 .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 - sliczna psinka

@kas90 - ja mialam tyle pokatmu ze hoho a musialam odstawic mlodego z dnia na dzien. Mi pomoglo picie szalwi. Parzylam 2 torebki na szkl i pilam 2-3 szkl dziennie. Na poczatku sciagalam laktatorem zeby poczuc ulge bo myslalam ze mi cycki eksploduja i robily sie guzki. Wiec odciagaj tyle by poczuc ulge ale nie do calkowitego oproznienia piersi bo znow beda produkowac pokarm. W tydzien sobie poradzilam z tematem bez tabletek.
Wiem ze przypisuja tez bromergon na powstrzymanie laktacji ale trzeba wziac dosc duza dawke. Ja tego nie tokeruje wiec musialam ofarnac temat bez tabsow. A ta szalwia nie taka zla w smaku[emoji6]

@marzycielka81, @Kitki, dziekuję. Kitki ja karmię małą tylko odciąganym mlekiem. Do tej pory odciagałam w dzień 4x200 ml i w nocy raz 260 ml. Udalo mi się zejsc do 3 odciągań w dzien. Proszę napisz mi czy jak będę odciągać mniejsze ilosci to mam tak czesto jak do tej pory czy coraz rzadziej? Mam rozumiec ze jesli piersi nie bede jak z kamienia to dluzsze przerwy niz 6 godz nie grożą zastojem?

@kas90 - ja odciagalam jak najrzadziej sie dalo i tylko tyle zeby przestaly byc twarde. W nocy wcale nie odciagalam ale rano mialam doslownie kamienie z takimi zgrubieniami. Az tak duzo jak Ty nie odciagalam. Z 4-5 razy na dobe tak po 100-120ml. Tyle ze u mnie to byl dopiero sam poczatek karmienia. Sprobuj z ta szalwia. Jak nie da rady to pozostaje bromergon

@agatush, Ania wczoraj obiecała mi nadac ci uprawnienia :) bo rozmawiałam z nia w sprawie tej wiadomości, którą macie na priv (PW). Ach i uważajcie na trolii

@kas90 wazne że wiesz co Asi jest. Ja karmiłam długo wiec mleko samo się wygaszało i skończyłam jak Wikuś miał 11 mcy więc tak miesiąc przed powrotem do pracy. Odstawiłam z dnia na dzień więc za bardzo nie pomogę

@Funia90 cudowny żarłoczek :) ale bedzie piękna!
@olaa90 mój M tez robił chromatyne

@Destino czy dotarła do Ciebie/was przesyłka?

PS może lpiej zebym wam nie pisała, ze z chłopakami lepiej bo tej nocy jeden płakał a drugi narzekał na ucho, także dziećmi nie ma sie co chwalić ;)

@bertha dziękuje, ze pamietasz o temacie i uzupełniasz :* a może by tak jeszcze któraś?
Link do: "Staraczki" lista oraz BADANIA
@czarna_mala to zrób, a ja usune wtedy ten wczesniejszy :)

reklama
Dzieki @nafoczka :* ale jak odstawilas z dnia na dzień to jednak cos tam w piersiach bylo. Odciagalas to czy się wchłonęlo?
jak wcześniej miałam nawał pokarmu to sciągałam, a jak odstawiałm to troszke przystawiałam i samo sie wchłonęło. Laktator uzywałam tylko jak byłam w szpitalu ale to był okres połogu więc wiadomo, ze mleka dużo

Do góry