reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mokka25 a jak z tarczyca i p/cialami antyTG i antyTPO? Jaka masz homocysteine? Czy w ewentualnej ciazy masz zalecone Clexane?
Jesli chcesz sprawdzic immunologię to p/ciała p/plemnikowe u Ciebie i męża i u Ciebie p/łozyskowe p/jajnikowe. Masz wyniki tego testu na limfocyty czy interleukiny?
@marshia trzeba zapytac lekarzy co się robi przy takim wyniku większość naszych M jak przypuszczam nie miała tego badania

reklama
@marshia a jakie to badanie Twoj Facet miał? Takie rzeczy wychodzą z tego badania nasienia seminogram komputerowy czy to jeszcze jakaś głębsza diagnostyka?

Badanie nazywa się fragmentacja dna plemnika. Inaczej chromatyna. Inaczej scd - defragmentacja plemnika.
Do tego robił tez MSOME - czyli badanie plemników w 6000-sięcznym powiększeniu, badanie ogólne (z HOS). I parę innych... Odpowiedź jest w oparciu o całość badań.
A seminigram to podstawowe badanie. To akurat mój m ma baaaardzo dobre. Bardzo dużo plemników, ekstra ruchliwość, wszystko bomba ns 1 rzut oka :(.

Ostatnia edycja:
@mała79 a miałaś clexane w ciąży ? Kilka razy na innych forach dziewczyny pisały,ze miały właśnie na ukrwienie macicy może jeśli na Mthfr mi nie da to na macice to będzie podstawa. A ogólnie ciąża trudna? Musiałaś leżeć? Jakieś plamienia/bóle? Wiem,ze jeszcze długa droga przede mną bo muszę wykluczyć wszystko inne ale staram się to wszystko ogarnąć już. Dziękuje Ci za info wszelakie :* ile córcia już ma? [emoji5]

@ovli22 a na te nk to chyba powinien być steryd ? Kurde tez się tego boje,ze mi to wyjdzie bo choroby to się mnie łapią w ogóle... no mucha nie siada po prostu ... ale słodziak [emoji5] Mimo,ze się boje psów to lubię - ale tylko na razie na zdjęciu :D

Tak mam steryd brać od owulacji do 16 tc 25 mg , później od pozytywnego testu heparynę aż do 6 tyg po porodzie i przez cały czas starań aspirynę 75 i witaminy folik , vit d i omega3 .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@ovli22 - sliczna psinka

@kas90 - ja mialam tyle pokatmu ze hoho a musialam odstawic mlodego z dnia na dzien. Mi pomoglo picie szalwi. Parzylam 2 torebki na szkl i pilam 2-3 szkl dziennie. Na poczatku sciagalam laktatorem zeby poczuc ulge bo myslalam ze mi cycki eksploduja i robily sie guzki. Wiec odciagaj tyle by poczuc ulge ale nie do calkowitego oproznienia piersi bo znow beda produkowac pokarm. W tydzien sobie poradzilam z tematem bez tabletek.
Wiem ze przypisuja tez bromergon na powstrzymanie laktacji ale trzeba wziac dosc duza dawke. Ja tego nie tokeruje wiec musialam ofarnac temat bez tabsow. A ta szalwia nie taka zla w smaku[emoji6]

@marzycielka81, @Kitki, dziekuję. Kitki ja karmię małą tylko odciąganym mlekiem. Do tej pory odciagałam w dzień 4x200 ml i w nocy raz 260 ml. Udalo mi się zejsc do 3 odciągań w dzien. Proszę napisz mi czy jak będę odciągać mniejsze ilosci to mam tak czesto jak do tej pory czy coraz rzadziej? Mam rozumiec ze jesli piersi nie bede jak z kamienia to dluzsze przerwy niz 6 godz nie grożą zastojem?

@kas90 - ja odciagalam jak najrzadziej sie dalo i tylko tyle zeby przestaly byc twarde. W nocy wcale nie odciagalam ale rano mialam doslownie kamienie z takimi zgrubieniami. Az tak duzo jak Ty nie odciagalam. Z 4-5 razy na dobe tak po 100-120ml. Tyle ze u mnie to byl dopiero sam poczatek karmienia. Sprobuj z ta szalwia. Jak nie da rady to pozostaje bromergon

@agatush, Ania wczoraj obiecała mi nadac ci uprawnienia :) bo rozmawiałam z nia w sprawie tej wiadomości, którą macie na priv (PW). Ach i uważajcie na trolii

@kas90 wazne że wiesz co Asi jest. Ja karmiłam długo wiec mleko samo się wygaszało i skończyłam jak Wikuś miał 11 mcy więc tak miesiąc przed powrotem do pracy. Odstawiłam z dnia na dzień więc za bardzo nie pomogę

@Funia90 cudowny żarłoczek :) ale bedzie piękna!
@olaa90 mój M tez robił chromatyne

@Destino czy dotarła do Ciebie/was przesyłka?

PS może lpiej zebym wam nie pisała, ze z chłopakami lepiej bo tej nocy jeden płakał a drugi narzekał na ucho, także dziećmi nie ma sie co chwalić ;)

@bertha dziękuje, ze pamietasz o temacie i uzupełniasz :* a może by tak jeszcze któraś?
Link do: "Staraczki" lista oraz BADANIA
@czarna_mala to zrób, a ja usune wtedy ten wczesniejszy :)

reklama
Dzieki @nafoczka :* ale jak odstawilas z dnia na dzień to jednak cos tam w piersiach bylo. Odciagalas to czy się wchłonęlo?
jak wcześniej miałam nawał pokarmu to sciągałam, a jak odstawiałm to troszke przystawiałam i samo sie wchłonęło. Laktator uzywałam tylko jak byłam w szpitalu ale to był okres połogu więc wiadomo, ze mleka dużo

Do góry