reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@ovli22 ojej to przepraszam nie doczytałam :( czyli Macica w Twoim wypadku nie spowodowała ze dzidziu stały się Aniołkami? Na jakim etapie straty? A to spirale się ewentualnie jakoś wyciąga czy ona jest jakoś na stałe? Pewnie mnie to nie ominie

Ja mam zespół fosfolipidowy , wysokie Nk , tarczyce ,policystyczje jajniki , macice dwurożna .

Nie przejmuj się nie gniewam się ;)

U mnie zawsze się kończyła ciąża do 10 tyg .
Mój organizm zabijał każda ciąże i wiem to na pewno ze moje poronienia to nie przez macice .

A spirale miałam na 2 miesiące później poszłam do kliniki i mi je wyciągnęli i po tym czasie dali mi zielone światło na starania , udało mi się po 9 miesiącach ale i tak niestety poroniłam .

Wiesz co - ja nie wiem co dają tutaj w Polsce na zrosty bo ja te zabiegi robiłam w Londynie i tam dali mi spirale .

Dziewczyny we wtorek mam pierwsza wizytę u lekarza w Polsce !!!! Yupppy może coś tutaj się uda
1517516323-11f952a47808b3a3-aaaaaa.jpeg

Przedstawiam wam mojego nowego członka rodzinki ;)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

reklama
@mała79 a miałaś clexane w ciąży ? Kilka razy na innych forach dziewczyny pisały,ze miały właśnie na ukrwienie macicy może jeśli na Mthfr mi nie da to na macice to będzie podstawa. A ogólnie ciąża trudna? Musiałaś leżeć? Jakieś plamienia/bóle? Wiem,ze jeszcze długa droga przede mną bo muszę wykluczyć wszystko inne ale staram się to wszystko ogarnąć już. Dziękuje Ci za info wszelakie :* ile córcia już ma? ☺️

@ovli22 a na te nk to chyba powinien być steryd ? Kurde tez się tego boje,ze mi to wyjdzie bo choroby to się mnie łapią w ogóle... no mucha nie siada po prostu ... ale słodziak ☺️ Mimo,ze się boje psów to lubię - ale tylko na razie na zdjęciu :D

@mała79 a miałaś clexane w ciąży ? Kilka razy na innych forach dziewczyny pisały,ze miały właśnie na ukrwienie macicy może jeśli na Mthfr mi nie da to na macice to będzie podstawa. A ogólnie ciąża trudna? Musiałaś leżeć? Jakieś plamienia/bóle? Wiem,ze jeszcze długa droga przede mną bo muszę wykluczyć wszystko inne ale staram się to wszystko ogarnąć już. Dziękuje Ci za info wszelakie :* ile córcia już ma? [emoji5]️
Tak miałam clexan ale niestety nie na ryczałt tylko na 100%. Pierwszy trymestr praktycznie przeleżałam, ciągle miałam jakieś plamienia i bóle brzucha. Cała ciąża na nospie i dużej ilości magnezu i w późniejszym czasie bardzo częste twardnienia brzucha.
Córcia ma już 5,5 latek [emoji4]
Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 Asienka jest prześliczna ♥️
A jak tesciowa? Bo dziś chyba zaczęła chemię?
@bea25ta mama ok. Ufff. Ma pochodną chemii platynowej, czyli tej najmniej inwazyjnej. Także dziś juz 2 dzień czuje się tylko minimalnie osłabiona, a poza tym nic :)

Dziewczyny a u mnie koliejny fuckup...... chromatyna plemnika 19%, czyli obniżona płodność. Któryś z Waszych facetów tak miał???? Fertilman coś może tu zadziałać? Napisałam do doktorka z Invimedu i dostakam taką odp... :( :( :( kolejna kłoda pod nogi....
@edloteh? @Porzeczka1234 ? :(

IMG_4567.jpg

Mój facet przyjął to.... po "męsku". 50% szans, ze będzie dobrze. Tak to odebrał. Jak piwiedzialam, ze mnie to zmartwiło usłyszałam, ze już go skreślam :(. Już czuję, ze póki "problem" dotyczył jednak mnie to było ok. Teraz nawet ciężko to przedyskutować :/.

Załączniki

• IMG_4567.jpg
    IMG_4567.jpg
    67,7 KB · Wyświetleń: 592
@marshia a jakie to badanie Twoj Facet miał? Takie rzeczy wychodzą z tego badania nasienia seminogram komputerowy czy to jeszcze jakaś głębsza diagnostyka?

Marsgia moj ma 16% I Lewandowki powiedzial ze dobrze i ze przy tej ilosci pleminkow mozna sie starac.

Kas90 mialam zatrzymywana laktacje lekami.

Magda1208 trzymam micno kciuki

Nafoczka jutro synek ma kontrole i mam nadzieje, ze pojdzie do przedszkola

Mam stan zapalny z cytologii. Wkurzona jestem

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

@iveo od 2 lat pracujemy intensywnie, 2 biochemiczne.
Za mną: hsg -ok, fragmentacja nasienia ok, kariotypy ok, cukier-ok, krzywa cukrowa-ok.
Miałam 4 IUI (1 - biochemiczna, 2 i 3 na clo). Miesiąc temu biochemiczna.
Z immunologi problem u mnie z cytokinami. NK raz wyszły 14, potem 9 % ( miałam też fenotyp).
MTHFR 677 i 1298 hetero oraz PAI hetero.
Biorę acard 75, metyle.
Docent Paśnik wypisał mi Calcort 6mg, biorę 3 tydzień.
Czy te cytokiny mogą być tylko przeszkodą ? Mój gin jakoś sceptycznie do immunologi podchodzi:/

@Funia90 Asienka jest prześliczna ♥️
A jak tesciowa? Bo dziś chyba zaczęła chemię?
@bea25ta mama ok. Ufff. Ma pochodną chemii platynowej, czyli tej najmniej inwazyjnej. Także dziś juz 2 dzień czuje się tylko minimalnie osłabiona, a poza tym nic :)

Dziewczyny a u mnie koliejny fuckup...... chromatyna plemnika 19%, czyli obniżona płodność. Któryś z Waszych facetów tak miał???? Fertilman coś może tu zadziałać? Napisałam do doktorka z Invimedu i dostakam taką odp... :( :( :( kolejna kłoda pod nogi....
@edloteh? @Porzeczka1234 ? :(

Zobacz załącznik 837681

Mój facet przyjął to.... po "męsku". 50% szans, ze będzie dobrze. Tak to odebrał. Jak piwiedzialam, ze mnie to zmartwiło usłyszałam, ze już go skreślam :(. Już czuję, ze póki "problem" dotyczył jednak mnie to było ok. Teraz nawet ciężko to przedyskutować :/.[/QU

reklama
@marshia @bea25ta kochana Funia napisze jak nabierze sił , bo musi ogarnąć sytuację , a na razie niema lekko z tego co pisała jest bardzo obolała ...dlatego kazała przekazać , że żyje mała zdrowa , ale musimy dac jej czas na forum :)

@ovli22 cudna psinka :)

Do góry