reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@ovli22 ojej to przepraszam nie doczytałam :( czyli Macica w Twoim wypadku nie spowodowała ze dzidziu stały się Aniołkami? Na jakim etapie straty? A to spirale się ewentualnie jakoś wyciąga czy ona jest jakoś na stałe? Pewnie mnie to nie ominie

Ja mam zespół fosfolipidowy , wysokie Nk , tarczyce ,policystyczje jajniki , macice dwurożna .

Nie przejmuj się nie gniewam się ;)

U mnie zawsze się kończyła ciąża do 10 tyg .
Mój organizm zabijał każda ciąże i wiem to na pewno ze moje poronienia to nie przez macice .

A spirale miałam na 2 miesiące później poszłam do kliniki i mi je wyciągnęli i po tym czasie dali mi zielone światło na starania , udało mi się po 9 miesiącach ale i tak niestety poroniłam .

Wiesz co - ja nie wiem co dają tutaj w Polsce na zrosty bo ja te zabiegi robiłam w Londynie i tam dali mi spirale .

Dziewczyny we wtorek mam pierwsza wizytę u lekarza w Polsce !!!! Yupppy może coś tutaj się uda
1517516323-11f952a47808b3a3-aaaaaa.jpeg

Przedstawiam wam mojego nowego członka rodzinki ;)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

reklama
@mała79 a miałaś clexane w ciąży ? Kilka razy na innych forach dziewczyny pisały,ze miały właśnie na ukrwienie macicy może jeśli na Mthfr mi nie da to na macice to będzie podstawa. A ogólnie ciąża trudna? Musiałaś leżeć? Jakieś plamienia/bóle? Wiem,ze jeszcze długa droga przede mną bo muszę wykluczyć wszystko inne ale staram się to wszystko ogarnąć już. Dziękuje Ci za info wszelakie :* ile córcia już ma? ☺️

@ovli22 a na te nk to chyba powinien być steryd ? Kurde tez się tego boje,ze mi to wyjdzie bo choroby to się mnie łapią w ogóle... no mucha nie siada po prostu ... ale słodziak ☺️ Mimo,ze się boje psów to lubię - ale tylko na razie na zdjęciu :D

@mała79 a miałaś clexane w ciąży ? Kilka razy na innych forach dziewczyny pisały,ze miały właśnie na ukrwienie macicy może jeśli na Mthfr mi nie da to na macice to będzie podstawa. A ogólnie ciąża trudna? Musiałaś leżeć? Jakieś plamienia/bóle? Wiem,ze jeszcze długa droga przede mną bo muszę wykluczyć wszystko inne ale staram się to wszystko ogarnąć już. Dziękuje Ci za info wszelakie :* ile córcia już ma? [emoji5]️
Tak miałam clexan ale niestety nie na ryczałt tylko na 100%. Pierwszy trymestr praktycznie przeleżałam, ciągle miałam jakieś plamienia i bóle brzucha. Cała ciąża na nospie i dużej ilości magnezu i w późniejszym czasie bardzo częste twardnienia brzucha.
Córcia ma już 5,5 latek [emoji4]
Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 Asienka jest prześliczna ♥️
A jak tesciowa? Bo dziś chyba zaczęła chemię?
@bea25ta mama ok. Ufff. Ma pochodną chemii platynowej, czyli tej najmniej inwazyjnej. Także dziś juz 2 dzień czuje się tylko minimalnie osłabiona, a poza tym nic :)

Dziewczyny a u mnie koliejny fuckup...... chromatyna plemnika 19%, czyli obniżona płodność. Któryś z Waszych facetów tak miał???? Fertilman coś może tu zadziałać? Napisałam do doktorka z Invimedu i dostakam taką odp... :( :( :( kolejna kłoda pod nogi....
@edloteh? @Porzeczka1234 ? :(

IMG_4567.jpg

Mój facet przyjął to.... po "męsku". 50% szans, ze będzie dobrze. Tak to odebrał. Jak piwiedzialam, ze mnie to zmartwiło usłyszałam, ze już go skreślam :(. Już czuję, ze póki "problem" dotyczył jednak mnie to było ok. Teraz nawet ciężko to przedyskutować :/.

Załączniki

• IMG_4567.jpg
    IMG_4567.jpg
    67,7 KB · Wyświetleń: 598
@marshia a jakie to badanie Twoj Facet miał? Takie rzeczy wychodzą z tego badania nasienia seminogram komputerowy czy to jeszcze jakaś głębsza diagnostyka?

Marsgia moj ma 16% I Lewandowki powiedzial ze dobrze i ze przy tej ilosci pleminkow mozna sie starac.

Kas90 mialam zatrzymywana laktacje lekami.

Magda1208 trzymam micno kciuki

Nafoczka jutro synek ma kontrole i mam nadzieje, ze pojdzie do przedszkola

Mam stan zapalny z cytologii. Wkurzona jestem

Napisane na LG-M700 w aplikacji Forum BabyBoom

@iveo od 2 lat pracujemy intensywnie, 2 biochemiczne.
Za mną: hsg -ok, fragmentacja nasienia ok, kariotypy ok, cukier-ok, krzywa cukrowa-ok.
Miałam 4 IUI (1 - biochemiczna, 2 i 3 na clo). Miesiąc temu biochemiczna.
Z immunologi problem u mnie z cytokinami. NK raz wyszły 14, potem 9 % ( miałam też fenotyp).
MTHFR 677 i 1298 hetero oraz PAI hetero.
Biorę acard 75, metyle.
Docent Paśnik wypisał mi Calcort 6mg, biorę 3 tydzień.
Czy te cytokiny mogą być tylko przeszkodą ? Mój gin jakoś sceptycznie do immunologi podchodzi:/

@Funia90 Asienka jest prześliczna ♥️
A jak tesciowa? Bo dziś chyba zaczęła chemię?
@bea25ta mama ok. Ufff. Ma pochodną chemii platynowej, czyli tej najmniej inwazyjnej. Także dziś juz 2 dzień czuje się tylko minimalnie osłabiona, a poza tym nic :)

Dziewczyny a u mnie koliejny fuckup...... chromatyna plemnika 19%, czyli obniżona płodność. Któryś z Waszych facetów tak miał???? Fertilman coś może tu zadziałać? Napisałam do doktorka z Invimedu i dostakam taką odp... :( :( :( kolejna kłoda pod nogi....
@edloteh? @Porzeczka1234 ? :(

Zobacz załącznik 837681

Mój facet przyjął to.... po "męsku". 50% szans, ze będzie dobrze. Tak to odebrał. Jak piwiedzialam, ze mnie to zmartwiło usłyszałam, ze już go skreślam :(. Już czuję, ze póki "problem" dotyczył jednak mnie to było ok. Teraz nawet ciężko to przedyskutować :/.[/QU

reklama
@marshia @bea25ta kochana Funia napisze jak nabierze sił , bo musi ogarnąć sytuację , a na razie niema lekko z tego co pisała jest bardzo obolała ...dlatego kazała przekazać , że żyje mała zdrowa , ale musimy dac jej czas na forum :)

@ovli22 cudna psinka :)

Do góry