reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 mam nadzieje ze się będziemy u Maliny spotykaly na wizytach ciazowych!
Dziewczyny zbadalam nietolerancje glutenu i jej nie mam p/ciala anty Tpo i chyba anty Tg tez w porzadku i MTHFR tez nie mam to chyba moge jesc makaronik☺ Razowy zeby byl o niskim ig.
Racja co pisza ze po metforminie w ogole nie ma apetytu i sie nie chce podjadac
@roki_1991 moze zrob te p/ciala na gluten to bedziesz wiedzieć jak u Ciebie
@magda1208 a jak u Ciebie z ta krzywa insulinowa? Jaka mialas insuline na czczo i glukoze?

Będę badać insulinę w przyszłym tygodniu.
Glukozę podawałam na forum.

reklama
@olaa90 prawda cudny mają skarb [emoji4] Funia wszystko napisze jak wróci do formy w miarę

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@magda1208 czuje sie calkiem niezle. Martwie sie tylko o rozwoj synka. A tak poza tym uczymy sie siebie i wciaz walcze o mleko dla niego. Lubie go karmic piersia, choc rzadko moge to robic
@Liluli cudowny
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana mam nadzieję , że wszystko się ułoży a mały będzie rósł w siłę w końcu nie raz udowodnił jaki z niego waleczny synuś. Jestem pewna, że nas zaskoczy .

@magda1208 - Witaj kochana, cieszę się, że wracasz na całego i do nas :) Dziękuję za pamięć ;*
Mam jeszcze do Ciebie pytanko - Czy Wy macie z mężem/partnerem zdrowe kariotypy? Bo zastanawiają mnie te wady genetyczne, czy u Was to przypadek?

@Destino - oby wszystko się dobrze ułożyło ;*

Tak kariotypy badaliśmy po drugim poronieniu. Są prawidłowe wspominałam wcześniej ,że na ostatniej wizycie u Maliny zapytałam czy istnieje możliwość , że ktoś źle przeprowadził badanie kariotypów.
Profesor odpowiedział, że to nie możliwe gdybym miała dwa razy tą samą trisomię można było by snuć teorie.

@Liluli słodziak [emoji7][emoji7][emoji7]
@Destino wszystko będzie dobrze ;*

Funia przekazuje ze żyje , a raczej wegetuje . Jest baaaardzo obolala , załatwia wypis do domu bo nie może wytrzymać w tym szpitalu ponoc armagedon .
Asia jest zdrowa ale ssak mały karmi ja po 3 h i znowu [emoji4]
No chyba wszystko powiedziałam. A to Asia [emoji7]
1517493431-76f0472a54153164-aaaaaa.jpeg
1517493446-a86c50a07c14aeba-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Funia90 Asiulka jest prześliczna raduje się serce, że kolejna z nas ma swoje szczęście po tej stronie . Pozytywnie zazdroszczę.

@iveo badanie przeciwciał teraz jak nie jem glutenu już 3 tygodnie, nie ma sensu. Bo wynik wyjdzie niewiarygodnie... Ale spróbuję tak jeść i zobaczę czy ana spadną
@olaa90 bo tak na prawdę IO diagnozuja jak masz homa powyżej 2. Ja chcę wrzucić trochę kg, bo się ich nazbierało 13.... Dlatego wywaliłam cukier ;) przeszłam na bezglutenowa i tego staram się pilnować. Chociaż za tydzień na pewno nie odmowie sobie pączków :D już dziś mnie kuszą takie pyszne i piękne :D ale zjadłam sałatkę i walczę ze sobą :D
@Destino wszystkie wierzymy że mały będzie silny i nie będzie żadnych trwałych skutków porodu.
@Liluli piękny przystojniak :D
@Funia90 nie mogę się napatrzeć taka ona piękna :) wracaj szybko do sił :*

Funia gratuluje!!! Śliczna córeczka!
Destino Lilui sliczne bobasy <3
Nagoczka a nawet nie pytaj... Oliwka w niedziele miala zapalenie spojowek, oczywiście zarazila Adama. A od wczoraj ona kaszle jak.szalona i do tego w nocy plakala, ze ją ucho boli... tym razem drugie. Do pediatry sie dostać graniczy z cudem. Dzwonie juz 3 dzien i nie ma miejsca! Dzis jiz sie wkur... i powiedzialam w rejestracji, ze juz 3 dni sie próbuje dostac to tak wyjechala na mnie z morda babka, ze myslalam ze wyjdę z siebie i stane obok. Powiedzialam jej, ze jesli nie pasuje jej praca, to niech ja rzuci i zajmie sie szydelkowaniem jak ma taka stresyjaca. Prywatnie tez nie idzie sie dostac... wiem, ze jest sezon chorbowy ale bez przesady.

reklama
Doberek [emoji112]

@czarna_mala kiedy u Ciebie działania ?
U mnie, to cały czas się coś dzieje [emoji23] teraz czekam na histero na początku tygodnia ;)

Histeroskopię :) będę mieć w poniedziałek :) piję Acerolę, co by znowu nie zachorować przed samym zabiegiem [emoji6]

Asia cc 20.29 53 3500 10 punktow
Ledwo na oczy widze takze reszta kiedy indziej[emoji4]
1517350456-065a538a174e9665-aaaaaa.jpeg
Ojej [emoji173] jednak te Asieńki to piękne dziewczynki [emoji76]

dziewczyny jak zinterpretować wyniki:
P/c antyfosfolipidowe klasa IgG 1 AU/ml Dodatni >10Ujemny <=10
P/c antyfosfolipidowe klasa IgM 10 AU/ml Dodatni >10Ujemny <=10
Jak dla mnie to ujemny :) pierwszy wynik jest typowo mniejszy od 10, a drugi jest ujemny jak ma wartość równą bądź mniejszą niż 10, więc ma równą i jest ujemny :)

@nafoczka :*
Foczusiu, ja skopiuje swoja historie staraczki i wstawie w watku staraczek jako osobny post dodany przez siebie, bo ja mam co chwile cos do edycji, wiec nie ma sensu podsylac ciagle tobie zmian, tylko sama od czasu do czasu przeedytuje swoj post.
Ooo świetny pomysł, chyba też tak zrobię @nafoczka :)

@nafoczka tyle czasu minelo a jakbym dopiero co szukala apteki [emoji16]
Zdrowka dla chlopcow [emoji8][emoji8]

@roxie123 ja mam ochote na kawe,ale niestety nie bede w Rz. [emoji20]
A tu moj Skarb [emoji8]

1517491089-57a05a094cb83319-aaaaaa.jpeg
Prawdziwy Skarb [emoji173] piękne ma oczka [emoji7]

Będę badać insulinę w przyszłym tygodniu.
Glukozę podawałam na forum.
Madziulku, doczytaj bo gdzieś mi się obiło o uszy, że raz na pół roku można robić badanie obciążenia organizmu glukozą, nie częściej (nie wiem czy prof. J nie mówiła mi o tym). Ja zrobiłam właśnie w krótkim odstępie (panie za pierwszym razem pobrały krew w złe probówki) i wyszła mi fałszywa krzywa insulinowa. Powtarzałam ją w październiku 2018, po ponad 2 latach i krzywa insulinowa wyszła idealna.

Funia gratuluje!!! Śliczna córeczka!
Destino Lilui sliczne bobasy <3
Nagoczka a nawet nie pytaj... Oliwka w niedziele miala zapalenie spojowek, oczywiście zarazila Adama. A od wczoraj ona kaszle jak.szalona i do tego w nocy plakala, ze ją ucho boli... tym razem drugie. Do pediatry sie dostać graniczy z cudem. Dzwonie juz 3 dzien i nie ma miejsca! Dzis jiz sie wkur... i powiedzialam w rejestracji, ze juz 3 dni sie próbuje dostac to tak wyjechala na mnie z morda babka, ze myslalam ze wyjdę z siebie i stane obok. Powiedzialam jej, ze jesli nie pasuje jej praca, to niech ja rzuci i zajmie sie szydelkowaniem jak ma taka stresyjaca. Prywatnie tez nie idzie sie dostac... wiem, ze jest sezon chorbowy ale bez przesady.
Kurde wyślij tam małża jak możesz, niech potrząśnie łaskawymi paniami [emoji21] Ty się nie złość, bo jeszcze nie czas na poród [emoji23]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Do góry