Moje kochane wróciłam i zabieram się ostro do pracy. Mam nawał obowiązków firma , budowa , adopcja , starania.
Co do starań bo często mnie o to pytałyście to nie zamierzam zrezygnować z marzeń o własnym dzieciątku pomimo faktu , że dwa razy miałam wadę genetyczną zarodka i tego , że jeszcze nie raz mogę doświadczyć rozczarowania .
Za równo Malina jak i moja lokalna ginekolog po konsultacji z genetyk twierdzą , że o niczym to nie przesądza ponieważ wady miały dwie różne trisomie. Malina zdecydowanie podkreślił , że mamy szansę na zdrową ciąże choć wiek mój stanowi dodatkowy procent ryzyka.
Starania za pewne zacznę w marcu ponieważ nie brałam tabletek od połowy grudnia po poronieniu. Muszę zbadać homocysteinę na polecenie mojej ginekolog ze względu na fakt , że przestałam brać witaminy. Od dzisiaj zaczynam stosować mleczko pszczele i cały pakiet reszty witamin.
Mam zamieniony Femibion 1 na zwykły .
Badanie kontrolne po poronieniu ok. czekam na drugą @.
Wyniki , które miałam robione przed poronieniem wykazały podwyższenie :
Interkuliny 10 do 5714
IL 4 - 34,
TNF/IL - 4 - 103,30,
IFN/IL - 10 - 0,10,
IFN/IL 10 - 0,10
TNF/IL 10 - 0,60.
NK spadły do 29, 2,
ASA - 29,43,
IgM - 35.
APA dodatnie .
Co do adopcji to przełożyłam wizytę na środę ponieważ nie zdążyłam z papierami na ten czwartek zostały mi tylko życiorysy.
Po złożeniu dokumentów czekamy na spotkania z psychologiem i decyzję czy zakwalifikują nas na kurs. Chciała bym bardzo choć zostawiam wszystko w rękach Boga ,z którym ostatnio nie mam aż tak żarliwej modlitwy . Wiem jednak , że to kwestia czasu zawsze muszę wszystko przetrawić, wyciszyć.
@funia Szybkiego powrotu do zdrowia ucałuj malutką.
@iveo Powodzenia oby jak najszybciej udało się zajść i donosić ciąże.
@bertha @burczuć [USER=165508]@dżoł Kochane podziwiam za determinację i wytrwałość życzę z całego serca aby w końcu się udało. Pamiętajcie nadzieja umiera ostatnia. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo więc tym bardziej wierzę , że prędzej czy później otrzymacie nagrodę za wytrwałość wiarę i cierpienia .
@czarna_mala @mała79 Kochane co u was. ?
@marshia Życzę dużo sił dla ciebie i mamy oby los okazał się łaskawy bo zasługujecie na to .
@Destino Jak ty kochana się czujesz jak nasz królewicz.?
@roxie123 Twoja kolej na przejęcie brzuszka wszystko na to wskazuje.
@Auri_a Nieustannie trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji.
@matylda @bobasek1990 @matulkaa @Maciejka78 @Kwiatuszekk23 Wam życzę spokojnych chwil do czasu szczęśliwego rozwiązania .
@kas90 @Porzeczka1234 @agatush @bea25ta @bentula. Ucałujcie ślicznotki od cioci . Cieszę się ogromnie , że doczekałyście tych wspaniałych chwil .
[USER=145421]@nafoczka Zdrówka dla dzieci i wytrwałości dla ciebie.
Za wszystkie staraczki i diagnozujące kciuki
@pixi.nova @Marthi @ovli22 @monia0208 @roki_1991 @marzycielka81
[USER=177932]@olaa90 Zgadzam się ze słowami roki powiem szczerze , że osobiście wolała bym taką diagnozę niż potwierdzenie wad genetycznych choć wiem , że to być może żadne pocieszenie.[/USER][/USER][/USER]