reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@olaa90 bądź silna :* wiem jak bardzo taki wynik dobija... Ale powiem ci tak. Jak przeczytałam że to był zdrowy chłopczyk, to pomyślałam sobie "to w sumie dobrze, bo duża szansa że to nie problem z kariotypem. Immunologie można ogarnąć jakby coś". Potem doczytałam o tej dwurożnej macicy, ale jak widać to nie jest żaden wyrok, także głowa do góry :) masz super lekarza, zrobisz badania, a doktorek na pewno znajdzie na ciebie jakiś plan ;) trzymam za to mocno kciuki!! :)
@dżoasia "terapia przez pracę" dobra na wszystko... Też tak miałam.. Przytulam mocno. Zbieraj siły teraz i walcz dalej!! :)
@roxie123 twój optymizm jest dla mnie mega budujący :) tak trzymaj i do dzieła ;)

reklama
@roki_1991 teraz To mnie nic nie zatrzyma [emoji4] bierz przykład; *
Chciałabym żeby się udało w tym roku . Dlatego tez nie idę na naturalsa tylko z lametta i ovitrelle bo dużo dzieci tutaj po tym jest . Zawsze to większa szansa i na ciaze i z tego co wiem na utrzymanie . Jak będzie zobaczymy czekać nie chce już...
Wiesz co napisz o sobie w zakładce staraczki tam każda ma napisane co badała u kogo się leczy co wyszło ja czasami zaglądam tam wtedy jak nie wiem co kto robił

Link do: "Staraczki" lista oraz BADANIA

@olaa90 jak odczytasz to @mała79 miała dwurozna z przegrodą też a dzieciątko ma [emoji4]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@dżoasia tak praca praca praca, kude wyjść siku nie ma kiedy :D hahaha a i tak daje sobie rano przy kawie czas na podczytanie ;)

@iveo niestety o te bedania musisz sama poprosic bo chyba mało który gin daje tak po prostu

@Liluli a ja jeszcze pamietam, jak cię po Rz. goniłam do apteki :D

@bertha twoja walka i @burczuś jest dla mnie bohaterska

@roxie123 dziękuję, ze pytasz. Psychicznie jeszcze sie trzymam a fizycznie w sumie też :) Chłopaki (chyba) obejda sie na syropach i inhalacji choć małego humor przy kararze = nie podchodź bo gryze :D
@marzycielka81 @asia669 @Auri_a @Kwiatuszekk23 a jak u was pociechy?

@Porzeczka1234 @agatush @kas90 opowiadać ciekawostki, bo małe "sumo" @bea25ta widziałam :p

@nafoczka :*
Foczusiu, ja skopiuje swoja historie staraczki i wstawie w watku staraczek jako osobny post dodany przez siebie, bo ja mam co chwile cos do edycji, wiec nie ma sensu podsylac ciagle tobie zmian, tylko sama od czasu do czasu przeedytuje swoj post.

@bertha ja też tak robię , ciągle coś tam edytuje na bieżąco , dla mnie też jest to dobra ściaga kiedy ktoś pyta co robiłam :)
@nafoczka to dobrze :D w końcu wyjdziecie na prostą ;*

Dziewczynki z moich stron jak macie ochotę na kawę w Rzeszowie to ja będę w niedziele :)

@funia gratulacje kochana[emoji173]️Joanna jeste śliczna [emoji108][emoji108][emoji108].zdrowka wam życzę .

@Destino nie ma to jack w Domku ;)

@roxie gratki za kariotyp [emoji33][emoji33][emoji33]super .

Któraś z was pisała coś na temat dwuroznej macicy ?!
Ja tez mam i jakieś 2 lata temu miałam zabieg histeroskopowy i przecinaną przegrodę . Także jak macie pytania to pytajcie .

@matylda @malutka sliczne brzusie [emoji173]️

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny [emoji847][emoji847][emoji847]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moje kochane wróciłam i zabieram się ostro do pracy. Mam nawał obowiązków firma , budowa , adopcja , starania.

Co do starań bo często mnie o to pytałyście to nie zamierzam zrezygnować z marzeń o własnym dzieciątku pomimo faktu , że dwa razy miałam wadę genetyczną zarodka i tego , że jeszcze nie raz mogę doświadczyć rozczarowania .
Za równo Malina jak i moja lokalna ginekolog po konsultacji z genetyk twierdzą , że o niczym to nie przesądza ponieważ wady miały dwie różne trisomie. Malina zdecydowanie podkreślił , że mamy szansę na zdrową ciąże choć wiek mój stanowi dodatkowy procent ryzyka.
Starania za pewne zacznę w marcu ponieważ nie brałam tabletek od połowy grudnia po poronieniu. Muszę zbadać homocysteinę na polecenie mojej ginekolog ze względu na fakt , że przestałam brać witaminy. Od dzisiaj zaczynam stosować mleczko pszczele i cały pakiet reszty witamin.
Mam zamieniony Femibion 1 na zwykły .
Badanie kontrolne po poronieniu ok. czekam na drugą @.
Wyniki , które miałam robione przed poronieniem wykazały podwyższenie :
Interkuliny 10 do 5714
IL 4 - 34,
TNF/IL - 4 - 103,30,
IFN/IL - 10 - 0,10,
IFN/IL 10 - 0,10
TNF/IL 10 - 0,60.
NK spadły do 29, 2,
ASA - 29,43,
IgM - 35.
APA dodatnie .

Co do adopcji to przełożyłam wizytę na środę ponieważ nie zdążyłam z papierami na ten czwartek zostały mi tylko życiorysy.
Po złożeniu dokumentów czekamy na spotkania z psychologiem i decyzję czy zakwalifikują nas na kurs. Chciała bym bardzo choć zostawiam wszystko w rękach Boga ,z którym ostatnio nie mam aż tak żarliwej modlitwy . Wiem jednak , że to kwestia czasu zawsze muszę wszystko przetrawić, wyciszyć.

@funia Szybkiego powrotu do zdrowia ucałuj malutką.
@iveo Powodzenia oby jak najszybciej udało się zajść i donosić ciąże.
@bertha @burczuć [USER=165508]@dżoł Kochane podziwiam za determinację i wytrwałość życzę z całego serca aby w końcu się udało. Pamiętajcie nadzieja umiera ostatnia. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo więc tym bardziej wierzę , że prędzej czy później otrzymacie nagrodę za wytrwałość wiarę i cierpienia .
@czarna_mala @mała79 Kochane co u was. ?
@marshia Życzę dużo sił dla ciebie i mamy oby los okazał się łaskawy bo zasługujecie na to .
@Destino Jak ty kochana się czujesz jak nasz królewicz.?
@roxie123 Twoja kolej na przejęcie brzuszka wszystko na to wskazuje.
@Auri_a Nieustannie trzymam kciuki za pomyślny rozwój sytuacji.
@matylda @bobasek1990 @matulkaa @Maciejka78 @Kwiatuszekk23 Wam życzę spokojnych chwil do czasu szczęśliwego rozwiązania .
@kas90 @Porzeczka1234 @agatush @bea25ta @bentula. Ucałujcie ślicznotki od cioci . Cieszę się ogromnie , że doczekałyście tych wspaniałych chwil .
[USER=145421]@nafoczka
Zdrówka dla dzieci i wytrwałości dla ciebie.
Za wszystkie staraczki i diagnozujące kciuki @pixi.nova @Marthi @ovli22 @monia0208 @roki_1991 @marzycielka81
[USER=177932]@olaa90
Zgadzam się ze słowami roki powiem szczerze , że osobiście wolała bym taką diagnozę niż potwierdzenie wad genetycznych choć wiem , że to być może żadne pocieszenie.[/USER][/USER][/USER]

Ostatnia edycja:
@magda1208 ja życzę Ci aby udało się w naturalnym cyklu zdrowe dzieciątko ;* a jak coś to żeby wszystko szło po Twojej myśli tak jak sobie zaplanujesz ...
Plan jest i to jest ważne . Co do mnie , bardzo w to wierzę , że zgarnę , któryś brzuszek , ale też nie nakręcam , bo sama wiesz jak liche to nasze szczeście

reklama
Do góry