reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A co do mthfr to powiedział,ze ewidentnie mój organizm korzysta z tego dobrego genu bo homocysteina bez metyli 5 i kwas wysoki. Wiec on na to chyba clexane faktycznie nie chce dac ...

Moja koleżanka dzisiaj miała tez wizytę tylko u nich od 4 latach nie zachodzi - wiec ta sama diagnostyka .

Dzisiaj ktoś dzwonił się rejestrować na 1 wizytę i wiecie na kiedy ? 24lipiec ...

reklama
Hej dziewczyny jestem tu Nowa i bardzo potrzebuje pomocy! Otóż w skrócie jestem po 4 poronieniach. OSTATNIO wykonałam badania w APC w łodzi .pozwolę sobie przedstawić moje wyniki i nie krywam że liczę na interpretację bo nietety wizyta dopiero za 2 tyg oto i one
Test cba
INTERferon gamma 480 norma 293-1044
Tnf alfa 1695.00 norma 322-1376.50
Interleukina 10 1469.00 norma 1533.40-3823.60
INterleukina 5 20 norma 20-93
Wskaźnik IFN/IL4 22 norma 47-135
Wskaźnik TNF/IL4 80 norma 3.30-31,20
Wskaźnik IFN/IL10 0.30 norma 1.08-2.77
Wskaźnik TNF/IL10 1.20 norma 0.20 -0.50

P ciała przeciw tyreoglobulinie TGA 99.3 ujemny <18 >dodatni
Bardzonprosze o interpretację tych wyników przecież tu wszystko prawie jest źle w załączniku przesyłam resztę badan
CBA i imk niezle. Komórki nk moglyby być mniejsze, cd4/cd8 tez, ale tu steryd sobie poradzi.
Możesz mieć zesp. Antyfosfolipidowy. Nie robiłaś pc przeciw beta-2-glikoproteinie?
Mthfr i pai robilas?

Dziewczyny czy po Calcort może mi się kręcić w głowie ? Od kilku dni kręci mi się, do tego boje sie, ze mi w cyklu namieszał- dziś powinnam mieć @, a na nic się nie zapowiadam. No i to niskie ciesnienie. Dziś rano po dwóch kawach 96/65

A robiłaś ten test ciążowy?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@olaa90 wyniki będą mi przyszły po tygodniu kolejne po niecałych 2 chyba więc pojedziesz już z kompletem raczej .
Aha kurka to faktycznie nieciekawie z budową :/ wierzę , że u Ciebie będzie cud ;*** !
No wymazy są ważne ja robiłam przed tą ostatnią ciążą , ale czysto . W poniedziałek miałam chyba cytologie pobrana .
Strasznie mnie dziwi to , że Twój wcześniejszy gin nie widział tej dwurożnej macicy jak to możliwe wgl ... chyba giny się znają na anatomii człowieka
Tak on na mthfr zwykłe to nie chce dawać , dlatego ide gadac z innym ginem , P mi nie zabronił ale odpowiedzialnosci nie weźmie ;p
On daje te badania prawie każdemu , bo to takie u niego podstawy i później obiera leczenie .
Na pierwszą wizytę jest masakra...
Ja po monitoringu się umówię na kolejną nawet jakbym nie załapała , to zawsze mogę komuś oddać , jak ne skorzystam , a jak się uda to pójdę

@roxie123 moze nie miał takiego sprzętu...a zreszta nie wiem,już i tak to nic nie zmieni... już taki problem myśle to jak kariotyp - poniekąd wyrok. Aaaaaa właśnie... nic nie wspominał o kariotypach hmmmm. Nie wiem to mam to jeszcze robić ?
Dobry plan :) dużo miejsca było w kalendarzu ☺️ Ryje w tym internecie i ryje... i znalazłam dziewczynę z ta wada chodziła do Cebulaka do pro famili i ma synka. WidZialam,ze Ty już na któreś z pro famili tez się zdecydowałaś ☺️No nic zobaczymy ;*

@roxie123 u mnie nie wygląda na to żeby było bliżej niż dalej :( ale tobie tego życzę. Tak, wszystkie dziewczyny tam mają już swoje szczęścia albo będą za chwilę miały.

@Lili81 tak, ludzkiej. Prearat Ig vena. Zwyczajowo dawka jest 0,2-0,25g/kg masy ciała. Ja miałam dawkę 20g, płaciłam 4tys za 1 wlew. Miałam mieć 4 wlewy (co 4 tygodnie) ale zdążyłam mieć tylko 1 :(

@olaa90 pewnie nie chciał Ci dokładać... mi powiedział , że jak wygrzebiemy kase to możemy zrobić , ... ale wiesz u mnie jako tako do tej pory nie było przyczyny też konkretnej :/ 4 poronienia i juz nie wiedziałam co mam badać , to za razem z jego badaniami dla spokoju jak już się kułam i wygrzebałam to zrobiłam , żeby zacząć od nowa , albo zakończyć temat na amen ... w każdym razie to co za mną dużo mnie kosztowało , i wygrzebałam się z dołka min. dzięki temu , że jestem taka uparta ...chciałam wiedzieć w końcu na czym stoje . Dzięki Bogu wyszły dobre .
Hm Cebulak miał mi robić prenatalne ;p ale nie doczekałam spotkania ... wiesz jak jest tylko problemem anatomia to jeszcze pewnie coś poradzą , ale jak jeszcze coś wylezie np. z immunologi to taki lekarz nie ogarnie i ja bym się 3mała P , i tak jak ja wzięła własnie kogoś do kolekcji na zaś jak juz bejbiczek się rozwinie , chociaż kto wie czy P Cię nie poprowadzi do końca :) ja teraz obcykam temat w prof i Ci powiem jak na tym wyjde , u kogo warto zachodu
@roki_1991 nie nastawiaj sie tak... musisz się porządnie zdiagnozowac , żeby mieć konkretne leczenie a nie gdybac co by było gdyby ;* jak cały czas w praniu wychodzi immunologia na porządku dziennym praktycznie u każdej ... może też trzeba zrobić u Ciebie ? ... oczywiscie to są Twoje decyzje co teraz zaplanujesz itd . my tylko dajemy porady :*
@dżoasia jak u Ciebie ? :*
@nafoczka jak zdrówko u Was ? lepiej ?
@marshia jak sytuacja u Ciebie , udało się coś załatwić w kierunku leczenia mamy ? ;*
@matulkaa pokaż jeszcze dwupaczek ;*
@burczuś jak tam po urodzinach ? :) dalej nie wiem czyje były , cała ja xD

Dziewczyny coś to Was mało ostatnio jakoś

reklama
Do góry