reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A co do mthfr to powiedział,ze ewidentnie mój organizm korzysta z tego dobrego genu bo homocysteina bez metyli 5 i kwas wysoki. Wiec on na to chyba clexane faktycznie nie chce dac ...

Moja koleżanka dzisiaj miała tez wizytę tylko u nich od 4 latach nie zachodzi - wiec ta sama diagnostyka .

Dzisiaj ktoś dzwonił się rejestrować na 1 wizytę i wiecie na kiedy ? 24lipiec ...

reklama
Hej dziewczyny jestem tu Nowa i bardzo potrzebuje pomocy! Otóż w skrócie jestem po 4 poronieniach. OSTATNIO wykonałam badania w APC w łodzi .pozwolę sobie przedstawić moje wyniki i nie krywam że liczę na interpretację bo nietety wizyta dopiero za 2 tyg oto i one
Test cba
INTERferon gamma 480 norma 293-1044
Tnf alfa 1695.00 norma 322-1376.50
Interleukina 10 1469.00 norma 1533.40-3823.60
INterleukina 5 20 norma 20-93
Wskaźnik IFN/IL4 22 norma 47-135
Wskaźnik TNF/IL4 80 norma 3.30-31,20
Wskaźnik IFN/IL10 0.30 norma 1.08-2.77
Wskaźnik TNF/IL10 1.20 norma 0.20 -0.50

P ciała przeciw tyreoglobulinie TGA 99.3 ujemny <18 >dodatni
Bardzonprosze o interpretację tych wyników przecież tu wszystko prawie jest źle w załączniku przesyłam resztę badan
CBA i imk niezle. Komórki nk moglyby być mniejsze, cd4/cd8 tez, ale tu steryd sobie poradzi.
Możesz mieć zesp. Antyfosfolipidowy. Nie robiłaś pc przeciw beta-2-glikoproteinie?
Mthfr i pai robilas?

Dziewczyny czy po Calcort może mi się kręcić w głowie ? Od kilku dni kręci mi się, do tego boje sie, ze mi w cyklu namieszał- dziś powinnam mieć @, a na nic się nie zapowiadam. No i to niskie ciesnienie. Dziś rano po dwóch kawach 96/65

A robiłaś ten test ciążowy?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@olaa90 wyniki będą mi przyszły po tygodniu kolejne po niecałych 2 chyba więc pojedziesz już z kompletem raczej .
Aha kurka to faktycznie nieciekawie z budową :/ wierzę , że u Ciebie będzie cud ;*** !
No wymazy są ważne ja robiłam przed tą ostatnią ciążą , ale czysto . W poniedziałek miałam chyba cytologie pobrana .
Strasznie mnie dziwi to , że Twój wcześniejszy gin nie widział tej dwurożnej macicy jak to możliwe wgl ... chyba giny się znają na anatomii człowieka
Tak on na mthfr zwykłe to nie chce dawać , dlatego ide gadac z innym ginem , P mi nie zabronił ale odpowiedzialnosci nie weźmie ;p
On daje te badania prawie każdemu , bo to takie u niego podstawy i później obiera leczenie .
Na pierwszą wizytę jest masakra...
Ja po monitoringu się umówię na kolejną nawet jakbym nie załapała , to zawsze mogę komuś oddać , jak ne skorzystam , a jak się uda to pójdę

@roxie123 moze nie miał takiego sprzętu...a zreszta nie wiem,już i tak to nic nie zmieni... już taki problem myśle to jak kariotyp - poniekąd wyrok. Aaaaaa właśnie... nic nie wspominał o kariotypach hmmmm. Nie wiem to mam to jeszcze robić ?
Dobry plan :) dużo miejsca było w kalendarzu ☺️ Ryje w tym internecie i ryje... i znalazłam dziewczynę z ta wada chodziła do Cebulaka do pro famili i ma synka. WidZialam,ze Ty już na któreś z pro famili tez się zdecydowałaś ☺️No nic zobaczymy ;*

@roxie123 u mnie nie wygląda na to żeby było bliżej niż dalej :( ale tobie tego życzę. Tak, wszystkie dziewczyny tam mają już swoje szczęścia albo będą za chwilę miały.

@Lili81 tak, ludzkiej. Prearat Ig vena. Zwyczajowo dawka jest 0,2-0,25g/kg masy ciała. Ja miałam dawkę 20g, płaciłam 4tys za 1 wlew. Miałam mieć 4 wlewy (co 4 tygodnie) ale zdążyłam mieć tylko 1 :(

@olaa90 pewnie nie chciał Ci dokładać... mi powiedział , że jak wygrzebiemy kase to możemy zrobić , ... ale wiesz u mnie jako tako do tej pory nie było przyczyny też konkretnej :/ 4 poronienia i juz nie wiedziałam co mam badać , to za razem z jego badaniami dla spokoju jak już się kułam i wygrzebałam to zrobiłam , żeby zacząć od nowa , albo zakończyć temat na amen ... w każdym razie to co za mną dużo mnie kosztowało , i wygrzebałam się z dołka min. dzięki temu , że jestem taka uparta ...chciałam wiedzieć w końcu na czym stoje . Dzięki Bogu wyszły dobre .
Hm Cebulak miał mi robić prenatalne ;p ale nie doczekałam spotkania ... wiesz jak jest tylko problemem anatomia to jeszcze pewnie coś poradzą , ale jak jeszcze coś wylezie np. z immunologi to taki lekarz nie ogarnie i ja bym się 3mała P , i tak jak ja wzięła własnie kogoś do kolekcji na zaś jak juz bejbiczek się rozwinie , chociaż kto wie czy P Cię nie poprowadzi do końca :) ja teraz obcykam temat w prof i Ci powiem jak na tym wyjde , u kogo warto zachodu
@roki_1991 nie nastawiaj sie tak... musisz się porządnie zdiagnozowac , żeby mieć konkretne leczenie a nie gdybac co by było gdyby ;* jak cały czas w praniu wychodzi immunologia na porządku dziennym praktycznie u każdej ... może też trzeba zrobić u Ciebie ? ... oczywiscie to są Twoje decyzje co teraz zaplanujesz itd . my tylko dajemy porady :*
@dżoasia jak u Ciebie ? :*
@nafoczka jak zdrówko u Was ? lepiej ?
@marshia jak sytuacja u Ciebie , udało się coś załatwić w kierunku leczenia mamy ? ;*
@matulkaa pokaż jeszcze dwupaczek ;*
@burczuś jak tam po urodzinach ? :) dalej nie wiem czyje były , cała ja xD

Dziewczyny coś to Was mało ostatnio jakoś

reklama
Do góry