reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@matylda23 myślisz że encorton to zły pomysł? Kochana ja to im bliżej starań tym bardziej przerażona jestem.... Ale wiesz ze w Twoim brzuszku moja nadzieja.... A właśnie jak Twój brzuszek? Rośnie? Pokazuj nam tu zdjęcie

@nafoczka jak tam?

reklama
@Gabiś pamiętamy :) w takim razie zdrówka dla Biedroneczek :*
@matylda23 ja ide do P w poniedziałek :) dawaj znac co tam Ci poopowiada , i czy sie nie burzy na te clexany hehe :D wazne , że dzidzia rośnie ;p możesz mu pojechać że gdybyś odstawiła byłoby róznie , a tak jest i rośnie :) powodzenia ;* a powiedz mi jeszcze jak brałaś ovarin , to brałas np dodatkowo witaminy np D i prenatal ? bo ovarin ma w składzie D i nie wiem , a kwas foliowy znowu zwykły i myślałam zeby wrócic do prenatala , bo niewiem kiedy się każe zacząc starać ..na razie przyjmuje opcje , ze kariotypy sa dobre i mysle do przodu heh ;p
@smerfik88 kochana dawke sterydu dobierze lekarz , ja bralam encorton i mi w zasadzie pomógł na przeciwciała , skutki uboczne miałam delikatne , typu krostki takie malutkie na brodzie ale wiedziałam ze to po tym bo w zyciu tego nie miałam

@roxie123 najwiecej inozytolu ma inofem bo aż 2000
Powinnas cały czas przyjmowac kw foliowy bo jest najwazniejszy o innych witaminach nie mam wiedzy to sie nie wypowiadam
Ja przy wynikach glukoza 73 110 93
insulina 3,4 45 44
zalecone 1500 metforminy XR i weź tu coś zrozum albo komuś ufaj.....

@Gabiś pewnie ze pamietamy! Pozdrowienia dla Ciebie i dziewczynek :)

@roxie ja brałam encorton już kiedyś i w sumie dobrze się po nim czułam... Żadnych ubocznych skutków... Dawkę mam teraz 10mg a po pozytywie mam zwiększyć do 20..kiedy wyniki kariotypow?

@Marthi, @roxie123, pewnie ze sikałam, ale biało. takze sie nie chwale.
Dzisiaj 10dpo, wiec juz trace nadzieje..

Dzień dobry :-)

Ktoś mnie jeszcze pamięta?
U nas dużo się dzieje, a tak na bieżąco to właśnie Blanka ma ospę - zaraziła się od Oliwii, także wesoło.
Bardzo Was pozdrawiam i mocno całuję.

P.S. Czy ktoś mi w wielkim skrócie streści co u Was?
Gabiśku, no ba, nawet cie niedawno probowalam wywolac, bo mamy nową kolezanke z Bydgoszczy i szuka gina dobrego :)

Najwazniejsza sprawa ostatnio, to że Destino się rozpakowała! :)

Marthi ja nie miałam zadnych badań w kierunku zespołów bo nie zdąźyłam ich zrobić bo po 2 poronieniu zaszłam zaraz w ciąze. Miałam jedynie badane kariotypy jak oddałam 2 mrozaczki w invimedzie. Co do clexane w 13 tyg tak zdecydowała moja dr. Spelnił swoje funkcje według niej. Brałam od 4 tyg ciąźy. A z Mikolajem nie brałam w ogóle i dowiedziałam się źe jestem w ciąźy w 9 tyg. Wczesniej myslałam źe mam jakieś zaburzenia bo miałam plamienia a tu taka niespodzianka.:) Co do plci męskiej encorton podobno moźe powowodawać jakieś wady zle działac na nadnercza itd. A metformina moźe powodować wady układu pokarmowego lub moczowego moźe ale nie musi. Takie jest ryzyko.

@iveo ja przy mutacji brałam folian później prenatal , aczkolwiek miałam ostatnio wszystko ponad stan kwas tez i zrobiłam sobie przerwe , teraz chyba zacznę od nowa :) ten miovarian tez ma 2000 a jest jakas różnica między inozytolem a mio-inozytolem ? :) no u Ciebie te krzywe ewidentnie są pokręcone więc wiesz pewnie dawka jest ok ja mam miec chyba 500 najmniejszą
@smerfik88 słuchaj zaleceń lekarza , skoro uwaza ze powinnas taką dawke to bierz moze przyhamuje organizm :) a weź dzisiaj 3 tyg mija... a nie ma dalej , wiem ze długo sie czeka eh
@bertha to czekamy dalej ;* nie trac nadziei a jak coś będziemy kibicowac w kolejnym cyklu ;*
@Ania7727 a kto mówił Ci o tych skutkach metforminy ? ostatnio czytałam ze jest zupełnie bezpieczna , u nas w Pl jest zabroniona w ciąży bo nie ma w Pl badań na jej temat , ale za granicą to standard , w Pl mnóstwo kobiet całą ciąże bierze tez . Dla mnie to nowosc więc się dowiaduje wszystkiego :) ile czekałas na kariotypy ? ja czekam pod napięciem strasznym

Dzień dobry :-)

Ktoś mnie jeszcze pamięta?
U nas dużo się dzieje, a tak na bieżąco to właśnie Blanka ma ospę - zaraziła się od Oliwii, także wesoło.
Bardzo Was pozdrawiam i mocno całuję.

P.S. Czy ktoś mi w wielkim skrócie streści co u Was?
no baaa :) dla mnie Blanka to najpiekniejsze imię :*
im szybciej przejdzie ospe tym lepiej także zyczę wytrwałosci :*
@matylda23 myślisz że encorton to zły pomysł? Kochana ja to im bliżej starań tym bardziej przerażona jestem.... Ale wiesz ze w Twoim brzuszku moja nadzieja.... A właśnie jak Twój brzuszek? Rośnie? Pokazuj nam tu zdjęcie

@nafoczka jak tam?
czuwam
18.gif
:D

@iveo pytałas chyba ty o metke i piwko, cóż załozenie jest takie że nie wolno bo ja jak się zapomniałam to swymiotowałam po małej ilosci. w każdym razie wolałam pominąć tabletke :p

Załączniki

• 18.gif
    18.gif
    13,6 KB · Wyświetleń: 411
reklama
no baaa :) dla mnie Blanka to najpiekniejsze imię :*
im szybciej przejdzie ospe tym lepiej także zyczę wytrwałosci :*

@iveo pytałas chyba ty o metke i piwko, cóż załozenie jest takie że nie wolno bo ja jak się zapomniałam to swymiotowałam po małej ilosci
Hmm.. a mi zdarzy sie wypic kieliszek czy 2 wina, i nie mam zadnych reakcji przez branie mety.

Do góry