reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@matylda23 myślisz że encorton to zły pomysł? Kochana ja to im bliżej starań tym bardziej przerażona jestem.... Ale wiesz ze w Twoim brzuszku moja nadzieja.... A właśnie jak Twój brzuszek? Rośnie? Pokazuj nam tu zdjęcie

@nafoczka jak tam?

reklama
@Gabiś pamiętamy :) w takim razie zdrówka dla Biedroneczek :*
@matylda23 ja ide do P w poniedziałek :) dawaj znac co tam Ci poopowiada , i czy sie nie burzy na te clexany hehe :D wazne , że dzidzia rośnie ;p możesz mu pojechać że gdybyś odstawiła byłoby róznie , a tak jest i rośnie :) powodzenia ;* a powiedz mi jeszcze jak brałaś ovarin , to brałas np dodatkowo witaminy np D i prenatal ? bo ovarin ma w składzie D i nie wiem , a kwas foliowy znowu zwykły i myślałam zeby wrócic do prenatala , bo niewiem kiedy się każe zacząc starać ..na razie przyjmuje opcje , ze kariotypy sa dobre i mysle do przodu heh ;p
@smerfik88 kochana dawke sterydu dobierze lekarz , ja bralam encorton i mi w zasadzie pomógł na przeciwciała , skutki uboczne miałam delikatne , typu krostki takie malutkie na brodzie ale wiedziałam ze to po tym bo w zyciu tego nie miałam

@roxie123 najwiecej inozytolu ma inofem bo aż 2000
Powinnas cały czas przyjmowac kw foliowy bo jest najwazniejszy o innych witaminach nie mam wiedzy to sie nie wypowiadam
Ja przy wynikach glukoza 73 110 93
insulina 3,4 45 44
zalecone 1500 metforminy XR i weź tu coś zrozum albo komuś ufaj.....

@Gabiś pewnie ze pamietamy! Pozdrowienia dla Ciebie i dziewczynek :)

@roxie ja brałam encorton już kiedyś i w sumie dobrze się po nim czułam... Żadnych ubocznych skutków... Dawkę mam teraz 10mg a po pozytywie mam zwiększyć do 20..kiedy wyniki kariotypow?

@Marthi, @roxie123, pewnie ze sikałam, ale biało. takze sie nie chwale.
Dzisiaj 10dpo, wiec juz trace nadzieje..

Dzień dobry :-)

Ktoś mnie jeszcze pamięta?
U nas dużo się dzieje, a tak na bieżąco to właśnie Blanka ma ospę - zaraziła się od Oliwii, także wesoło.
Bardzo Was pozdrawiam i mocno całuję.

P.S. Czy ktoś mi w wielkim skrócie streści co u Was?
Gabiśku, no ba, nawet cie niedawno probowalam wywolac, bo mamy nową kolezanke z Bydgoszczy i szuka gina dobrego :)

Najwazniejsza sprawa ostatnio, to że Destino się rozpakowała! :)

Marthi ja nie miałam zadnych badań w kierunku zespołów bo nie zdąźyłam ich zrobić bo po 2 poronieniu zaszłam zaraz w ciąze. Miałam jedynie badane kariotypy jak oddałam 2 mrozaczki w invimedzie. Co do clexane w 13 tyg tak zdecydowała moja dr. Spelnił swoje funkcje według niej. Brałam od 4 tyg ciąźy. A z Mikolajem nie brałam w ogóle i dowiedziałam się źe jestem w ciąźy w 9 tyg. Wczesniej myslałam źe mam jakieś zaburzenia bo miałam plamienia a tu taka niespodzianka.:) Co do plci męskiej encorton podobno moźe powowodawać jakieś wady zle działac na nadnercza itd. A metformina moźe powodować wady układu pokarmowego lub moczowego moźe ale nie musi. Takie jest ryzyko.

@iveo ja przy mutacji brałam folian później prenatal , aczkolwiek miałam ostatnio wszystko ponad stan kwas tez i zrobiłam sobie przerwe , teraz chyba zacznę od nowa :) ten miovarian tez ma 2000 a jest jakas różnica między inozytolem a mio-inozytolem ? :) no u Ciebie te krzywe ewidentnie są pokręcone więc wiesz pewnie dawka jest ok ja mam miec chyba 500 najmniejszą
@smerfik88 słuchaj zaleceń lekarza , skoro uwaza ze powinnas taką dawke to bierz moze przyhamuje organizm :) a weź dzisiaj 3 tyg mija... a nie ma dalej , wiem ze długo sie czeka eh
@bertha to czekamy dalej ;* nie trac nadziei a jak coś będziemy kibicowac w kolejnym cyklu ;*
@Ania7727 a kto mówił Ci o tych skutkach metforminy ? ostatnio czytałam ze jest zupełnie bezpieczna , u nas w Pl jest zabroniona w ciąży bo nie ma w Pl badań na jej temat , ale za granicą to standard , w Pl mnóstwo kobiet całą ciąże bierze tez . Dla mnie to nowosc więc się dowiaduje wszystkiego :) ile czekałas na kariotypy ? ja czekam pod napięciem strasznym

Dzień dobry :-)

Ktoś mnie jeszcze pamięta?
U nas dużo się dzieje, a tak na bieżąco to właśnie Blanka ma ospę - zaraziła się od Oliwii, także wesoło.
Bardzo Was pozdrawiam i mocno całuję.

P.S. Czy ktoś mi w wielkim skrócie streści co u Was?
no baaa :) dla mnie Blanka to najpiekniejsze imię :*
im szybciej przejdzie ospe tym lepiej także zyczę wytrwałosci :*
@matylda23 myślisz że encorton to zły pomysł? Kochana ja to im bliżej starań tym bardziej przerażona jestem.... Ale wiesz ze w Twoim brzuszku moja nadzieja.... A właśnie jak Twój brzuszek? Rośnie? Pokazuj nam tu zdjęcie

@nafoczka jak tam?
czuwam
18.gif
:D

@iveo pytałas chyba ty o metke i piwko, cóż załozenie jest takie że nie wolno bo ja jak się zapomniałam to swymiotowałam po małej ilosci. w każdym razie wolałam pominąć tabletke :p

Załączniki

• 18.gif
    18.gif
    13,6 KB · Wyświetleń: 405
reklama
no baaa :) dla mnie Blanka to najpiekniejsze imię :*
im szybciej przejdzie ospe tym lepiej także zyczę wytrwałosci :*

@iveo pytałas chyba ty o metke i piwko, cóż załozenie jest takie że nie wolno bo ja jak się zapomniałam to swymiotowałam po małej ilosci
Hmm.. a mi zdarzy sie wypic kieliszek czy 2 wina, i nie mam zadnych reakcji przez branie mety.

Do góry