reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@dżoasia - bardzo możliwe, dlatego napisałam że nie mam zdania :) Bo zdaję sobie sprawę, że czay będę go brać czy nie - nigdy nie wiadomo czy to wpłynie na utrzymanie. Być może udałoby mi się nawet bez tych wszystkich leków - gdyby nie było za II razem wady genetycznej? Tego nie wie nikt.
Mi jeden z lekarzy powiedział też, że encortonem mogę rozwalić sobie (chyba) nadnercze (o ile dobrze pamiętam). Mówił to na podstawie badań moich wyników, hormonów itd, które wg. niego były bardzo dobre.

@matylda23 - ja w każdej ciązy przed wizytą też tak latałam do kibelka... rozumiem Cię doskonale. Stres robi swoje... :(

@matylda23 poprzednia ciąże udało się utrzymać dzięki encortonowi i on wystarczyl i jeśli dobrze zrozumiałam ACCOFIL też jest w formie zastrzyków tak? To Pani doktor mi zasugerowała że jeśli mam fraxiparine i jeśli do tego doszedł by accofil to nie miałabym go gdzie wstrzykiwac bo jestem szczupła...

@roxie123 przypomnisz mi jakie mialas wyniki insuliny?
Mi sie wydaje ze inofem lepszy bo ma duzo wiecej tego inozytolu natomiast kwas foliowy oba maja niemetylowany to i tak chyba musisz brac inny

@bertha testowałas ? :)
@matylda23 oki dzięki za info :) to pewnie następnym razem zamienię , a piłaś 2x dziennie czy raz ?
@iveo a ten inofem jest lepszy od tego co matylda pisze ? kurde wszystkie mają zwykły kwas foliowy krzywe.jpg

Ja na razie nie biorę żadnych metyli od ostatniego poronienia , to juz prawie 2 miesiące będzie i nie wiem chyba by wrócić do prenatalu , żeby mi gdzieś homocysteina nie wyskoczyła znowu , a odstawiłam bo miałam ponad stan xD

Załączniki

• krzywe.jpg
    krzywe.jpg
    241,5 KB · Wyświetleń: 57
@roki_1991 moja kuzynka ma toczeń, leczy się w Lublinie. Mam nadzieje i trzymam kciuki,ze badania tego nie potwierdza. Jej problemy zaczęły się 2 tyg po porodzie. Ciąża wzorowa,książkowa, bez leków.Wiec to niestety nie ma reguły... do dr P w Tarnowie czeka się krócej, ja 4 stycznia dzwoniłam i udało mi się na 31 stycznia wcisnąć. Może próbuj do Tarnowa,jeśli nie masz aż tak daleko?

Mam pytanie czy jeśli jutro robię badania na krzywa cukrowa / insulinowa to mogę dzisiaj ćwiczyć na siłowni ??

@olaa90 ja bym chyba odpuściła wysiłek fizyczny przed badaniem , no i wiesz 12/ 10 h przed nic nie jesc ... kup sobie glukoze cytrynową mniam jest 5zł kosztuje w aptece :) u mnie też kuzynce wyszło własnie ale objawiało się bólami mięsni stawów etc , no i miała poronienia , ale nie wiadomo akurat czy przez to bo nie badała się nigdy po nich
@roki_1991 wiesz co ola ma racje , moze próbuj do Tarnowa , wiem ze dziewczyna na wizazu miała do odstąpienia wizyte na 12tego lutego ale nie wiem czy jeszcze jest dostępne czy juz ktos zabrał :)

@smerfik88 , accofil to zastrzyki w brzuch,ale robisz je co 5 dni do 9-12tc,ale nasza lekarka nie lubi go łączyć z encortonem. Raczej nie dałoby mi obu na raz, dostałam je od dr P. Ona zaakceptowała.
@roxie123 , piłam dwie,czasem mi się zapominało i kończyłam na jednej :)

reklama
Do góry