reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@dżoasia - bardzo możliwe, dlatego napisałam że nie mam zdania :) Bo zdaję sobie sprawę, że czay będę go brać czy nie - nigdy nie wiadomo czy to wpłynie na utrzymanie. Być może udałoby mi się nawet bez tych wszystkich leków - gdyby nie było za II razem wady genetycznej? Tego nie wie nikt.
Mi jeden z lekarzy powiedział też, że encortonem mogę rozwalić sobie (chyba) nadnercze (o ile dobrze pamiętam). Mówił to na podstawie badań moich wyników, hormonów itd, które wg. niego były bardzo dobre.

@matylda23 - ja w każdej ciązy przed wizytą też tak latałam do kibelka... rozumiem Cię doskonale. Stres robi swoje... :(

@matylda23 poprzednia ciąże udało się utrzymać dzięki encortonowi i on wystarczyl i jeśli dobrze zrozumiałam ACCOFIL też jest w formie zastrzyków tak? To Pani doktor mi zasugerowała że jeśli mam fraxiparine i jeśli do tego doszedł by accofil to nie miałabym go gdzie wstrzykiwac bo jestem szczupła...

@roxie123 przypomnisz mi jakie mialas wyniki insuliny?
Mi sie wydaje ze inofem lepszy bo ma duzo wiecej tego inozytolu natomiast kwas foliowy oba maja niemetylowany to i tak chyba musisz brac inny

@bertha testowałas ? :)
@matylda23 oki dzięki za info :) to pewnie następnym razem zamienię , a piłaś 2x dziennie czy raz ?
@iveo a ten inofem jest lepszy od tego co matylda pisze ? kurde wszystkie mają zwykły kwas foliowy krzywe.jpg

Ja na razie nie biorę żadnych metyli od ostatniego poronienia , to juz prawie 2 miesiące będzie i nie wiem chyba by wrócić do prenatalu , żeby mi gdzieś homocysteina nie wyskoczyła znowu , a odstawiłam bo miałam ponad stan xD

Załączniki

• krzywe.jpg
    krzywe.jpg
    241,5 KB · Wyświetleń: 66
@roki_1991 moja kuzynka ma toczeń, leczy się w Lublinie. Mam nadzieje i trzymam kciuki,ze badania tego nie potwierdza. Jej problemy zaczęły się 2 tyg po porodzie. Ciąża wzorowa,książkowa, bez leków.Wiec to niestety nie ma reguły... do dr P w Tarnowie czeka się krócej, ja 4 stycznia dzwoniłam i udało mi się na 31 stycznia wcisnąć. Może próbuj do Tarnowa,jeśli nie masz aż tak daleko?

Mam pytanie czy jeśli jutro robię badania na krzywa cukrowa / insulinowa to mogę dzisiaj ćwiczyć na siłowni ??

@olaa90 ja bym chyba odpuściła wysiłek fizyczny przed badaniem , no i wiesz 12/ 10 h przed nic nie jesc ... kup sobie glukoze cytrynową mniam jest 5zł kosztuje w aptece :) u mnie też kuzynce wyszło własnie ale objawiało się bólami mięsni stawów etc , no i miała poronienia , ale nie wiadomo akurat czy przez to bo nie badała się nigdy po nich
@roki_1991 wiesz co ola ma racje , moze próbuj do Tarnowa , wiem ze dziewczyna na wizazu miała do odstąpienia wizyte na 12tego lutego ale nie wiem czy jeszcze jest dostępne czy juz ktos zabrał :)

@smerfik88 , accofil to zastrzyki w brzuch,ale robisz je co 5 dni do 9-12tc,ale nasza lekarka nie lubi go łączyć z encortonem. Raczej nie dałoby mi obu na raz, dostałam je od dr P. Ona zaakceptowała.
@roxie123 , piłam dwie,czasem mi się zapominało i kończyłam na jednej :)

reklama
Do góry