reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha - dziękuję kochana za wyjaśnienia! Mierzyłam kiedyś temp, aczkolwiek nie zawsze udawało mi się o tej samej godzinie i potem te wykresy nie były miarodajne... a z tego co czytałam, żeby to się sprawdzało to faktycznie, nie powinno się np. przez cały cykl pić alkoholu, itp. Nie taki łatwy temat ten wykres ;)

@Maciejka78 - na pewno będzie wszystko ok;* nie panikuj, Destinka kiedyś pisała chyba, że trzeba się położyć na plecach i dotykać delikatnie pod brzuchem czy gdzieś?

reklama
Witajcie nie było mnie tu szmat czasu więc nie sądze by któras z Was mnie jeszcze pamiętała. Zacxęłam pisac tu po drugim poronieniu w 2015 po ktorym miesiac po zaszłam w cìąźe. Ciąźa na clexane do 13 tyg. Synek urodzil sie jako wcześniak w 32 tyg ciąźy bo odkleiło mi się łozysko. Za 2 tyg skończy 2 lata. A w zeszlym roku w lutym dowiedziałam się źe jestem 2 raz w ciązy. Drugi synek urodził sie pod koniec sierpnia i dzis kończy 5 miesięcy. Ciąza zakończona cc w 39 tyg. Bez clexane ani niczego innego. To moje 2 cuda. Chciałam udzielić porad Destino bo pisała ze synek ma znieksztalconą główķę że tam moźe zostać. Niekoniecznie. Kości dziecka są plastyczne. Starszy syn z racji wczesniactwa i zlego ułoźenia w brzuchu miał asymetrię głowy i bardzo mu się spłaszczyła . Od 3 miesiąca źycia chodziliśmy na rehabilitacje do tego poduszka dla niemowląt headcare zdziałały cuda. Dziś ma pìękną główķę. Miał teź wzmoźone napięcie mięśniowe i teź juź jest ok.Bardzo polecam .Na rehabilitacji widywałam róźne dzieci i poprzez ćwiczenia bobath kilka razy w tyg. Do tego poduszka w domu do spania i moźna zdziałać cuda. Twój synek Destino jest śliczny i napewno będzie zdrowy tylko troszke czasu i pomocy mu potrzeba. Nie gniewaj sìę na mnie za porady. Pozdrawiam

@bobasek1990 , kiedy zaczęłaś czuć ruchy? W jaki sposób czułaś te pierwsze? Ile Twoja Córcia już mierzy? Na tym etapie chyba mierzą już z nóżkami , a nie crl?
Ja w 17tc codziennie wieczorem jak się położę to czuję delikatne pukniecia od środka wcześniej tego nie czułam a teraz coraz częściej je czuje na pewno poczujesz i po 2 3 dniach stwierdzisz że to ruchy
@Maciejka78 ostatnio ktoś mi mówił że jak chodzę to dziecko czuje się jak w kolysce i śpi polozysz się i zaraz ją poczujesz

Przepraszam, za post pod postem. Jprdl....... dziś 24 dc, miałam jechać na IMK. Dostakam okres chyba. Z grubej rury od razu a nie żadne plamienia...... czyli znów nie zrobię IMK??????? HELP. I w ogoke 24 dc? Wtf :( :( :(
A czemu musisz zrobic to badanie przed okresem ja robilam w 18 dc Pasnik nie kazal mi wcale robic przed okresem. No chyba ze chce u ciebie sprawdzic przy okazji poziom komorek nk

@Funia90 to zycze Ci by najdalej za kilka dni malutkiej juz sie znudzil brzunio i byla przy Twoim cycu &&&
@roki_1991 i wszystkie babki, ktore sa lub zastanawiaja sie nad dieta bezglutenowa. Nie taki diabel straszny @agatush podala juz fajne pomysly gdzie kupic pieczywo i slodkosci a ja dzis odkrylam i przepadlam w Piotrze i Pawle bezglutenowe oreo no dziewczyny pychota polecam. Chcialam zrobic fote z mojego objadania ale za duzy plik :(
dwa ruchy juz wyczulam ufff jestem spokojniejsza ... ;) choc dzis leniwa malenka albo tak jak bobasek pisze uspilam mala tym lataniem po miescie
@Destino bardzo sie ciesze z mlesia. Wszystko bedzie dobrze gleboko w to wierze!

@Ania7727 gdziez bym smiala sie gniewac. Dobrze, ze dzielisz sie ze mna swoja wiedza i doswiadczeniam.

Wszystkim wam dziewczynki dziekuje za slowa wsparcia [emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 widzisz jak doktorek Cie uspokoil[emoji4]mogl Cie jeszcze z kariotypami uspokic i byloby superowo[emoji4]
Mam nadzieje,ze te leki zadzialaja[emoji5]

@Maciejka78 cala ciaze farbuje wlosy i to na skore,poza tym wszystkie moje klientki farbowaly[emoji4]
Zjedz slodkie,polz sie,ewentualnie cos zimnego i na pewno sie odezwie,moja tez miewala dni lenia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry