reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@smerfik88 dziekuje, u mnie dobrze, CZYSTO i to najwazniejsze, poza tym ćpam to relanium wiec duuuuzo spie;) po co mi bylo duze mieszkania jak tu sama sypialnia i kuchnia wystarcza :laugh2:
A co u ciebie?:)

@Destino czekamy na sweet focie :*

@bertha kciuki caly czas!

@Funia90 cierpliwosci :*

@Anialodz123 te ana u ciebie dodatnie? Jakie miano? Jak wysokie to szczepienia raczej odpadaja. Tsh?? Jak wysokie to trzebaby panel tarczycowy caly zrobic.

Dziewczynki czytam Was caly czas ale malo sie odzywam, za wszystkie every day trzymam kciuki:)

reklama
@kas90 Asiunia jest taka słodka :) mamy czego zazdrościć hehe to nic , że na razie tatuś cały , zmieni się jeszcze a i tak jest mamina wyczekana :)
No weź ... u nas jak coś to już falowo idzie :D
@marshia lol ... ale psikusa Ci organizm robi xD dobrze , że zrobiłas badanie będzie z głowy :) widzisz pewnie torbiel się ewakuuje . Zrób moze usg jak masz możliwość :) co do starań kochana ja Ci życze szybkiego zaciążenia , ale 5tka encortonu hm nie barssss ;p mało chyba ...
@roki_1991 ja będę P pytać o accofil dla mnie co on na to , a chciałabym spróbować , bo niby dobry na wczesne straty . Tobie tez doktora polecam :) bo fakt faktem badań masz zrobionych całe nic :/ daj znac co z tym ANA Ci powie
@Marthi weź dzisiaj patrze całe ręce zakrwawione , patrze na zawinięty palec niby czerwony opatrunek z nocy ale nigdzie nic nie wypływa , powycierałam za chwile łapie się za coś patrze znowu ręce czerwone myśle wtf ...okazało się że na drugim palcu u drugiej reki mam jakby posiekaną skórę hehe nie wiem czy mi pękła tak śmiesznie czy się przejechałam czymś a nie wiem i drugi palec pozawijałam i chodze jak kalecznik :D
Co do ciąży tempka nie powinna spadać własnie :)
@dżoł "czarne" to taka norma , dobrze , że organizm się oczyszcza ,powodzenia z nowym planem :)
@bobasek1990 ciesze się :) piękne musi być to "czuję " :)
@bertha implantacja jest niby między 6 a 12 dniem , byc moze u Ciebie mógł być to 6 dzień nie 5 tego na milion % nie wiesz ;) czekamy cierpliwie :)
@smerfik88 też lubię testy oglądać :D
@Lili81 accofil czasami dają na wczesne straty jak juz nie wiadomo co ma pomóc , ja teraz będe pytac o ten lek , bo nie wiem czego sie łapać :)
@Destino śniłaś mi się dzisiaj :D nie pamiętam już , tak dokładnie ale wiem , że mówiłam " Destinko , strasznie do dupy te kariotypy mamy " ;p ja mam juz schizy takze norma zaczynam dzisiaj pić melise , bo podświadomość mnie męczy ...
Baaardzo się cieszę , że dadzą Ci małego w końcu :) tak jak dziewczyny piszą , kości czaszki kształtują się jeszcze długo i moze nie być śladu :) życzę Wam aby wszystko dobrze było ;**
@Anialodz123 witaj :) napisz nam coś więcej o sobie , na pewno będziemy chciały pomóc , dziewczyny mają full wiedzy

No a ja piszę dopiero , bo odwiedziłam mojego endo-kardiologa xD byłam na oddziale go złapac , bo dostać się do gabinetu graniczy z cudem , ale się nie dziwię to taki kochany i mądry lekarz , z resztą uratował mi życie kilka lat temu . No więc wyłapałam go przy gabinecie od biopsji i pytam czy mogę na 2 słówka , to poczekałam , aż skonczył badanie i zaprosił do gabinetu .
Pyta co tam słychac u mnie i co się dzieje , czy mi tabletek brakło , ja mówię hm też mam mało ale ja nie o tym ... i tłumaczę mu , że straciłam 4 ciążę z kolei jego reakcja " Matko Boska ... znowu... " ja noooo... i opowiadam , że teraz lecze się tam i tam , próbowałam na tym i na tamtym , że tarczyca super teraz mówi , że jak brałam encorton to on jest w stanie obniżyć te przeciwciała . I pokazuje mu te badania na IO i pytam co on o tym mysli , bo ma to na codzień... i , że chciałabym metforminę , może by mi coś pomogła ...
Mówi do mnie tak ... wiesz co , homa Twoja zła nie jest , to to jest nic , a patrząc na całość tych badań to jeszcze nie IO ...
Jest lekkie zaburzenie , ale akurat taki wynik między 1 a 2 ma prawie każdy zdrowy człowiek , i przesadą jest tutaj się katować czy zażywać nie wiadomo co , ktoś kto by mnie chciał na to leczyć to głównie by chciał na mnie dobrze zarobić , bo tu nie ma co leczyć na razie .
Z dietą mówił , że teraz moda na zdrowe odżywianie więc on jak najbardziej za tym , nie broni a nawet wysyła nie raz do dobrego dietetyka . Tyle , że mówi , że mi dietetyka nie trzeba , odmówić sobie to czy tamto czasami . Pyta się kiedy było robione badanie , czy jadłam normalnie jak na codzień , czy były jakieś imprezki ... to ja mu mówię , że wie Pan ...no święta były i miałam wrowadzke to na okrągło same imprezy , full jedzenia i obżerałam się nie jadłam haha , a zaraz po byłam robic badania xD
No i mi powiedział , że tutaj też trzeba wiedzieć kiedy badanie robić .
Nie kazał mi panikować ... mam jutro przyjechac po recepte , między pacjentami jak zwykle , bo na oddziale mi nie moze wypisać , więc jupi .
Da mi lek , ze względu na poronienia , żeby mi nie zamykac drzwi jeśli by to cos miało dac , ale też na noc i nie dużą dawkę . Pokazałam mu wyniki prolaktyny , mówił , że tutaj też by bardzo nie cudował tylko 1/4 tabletki na zbicie żeby nie przesadzić , bo tragedii nie ma , i że sobie dodaje do wszystkich wyników nie potrzebnie ubarwienia hahah .
On wie , że ja jestem panikara do potęgi już teraz ... i zawsze mnie uspokoi po swojemu :D
Więc od jutra pewnie zaczne brac tą metformine, diete troszke zmieniłam więc spoko .
Jego zdanie w moim temacie jest takie , że jak mi nie wyjdą te kariotypy , to tak czasami jest , że nawet jak milion badań zrobię a nic nie wychodzi dalej i dalej , nie dojdę do końca co jest przyczyną , bo to... jak on to powiedział coś jak " immunologia utajona " , oczywiscie nie zna się na tej dziedzinie tak jak mądry gin wyraził tylko swoją myśl , na podstawie kobiet , które też leczy na serce czy tarczyce itd. bo się spotkał nie raz , mi zawsze mówi , że taka młoda jestem a tyle mnie spotyka ... ja się nad tym nie rozczulam już , ale on jakoś tak odkąd mnie odratował ma do mnie sentyment chyba i zyczy mi jak nalepiej bo to widze .
No nic wizyta u P w Tarnowie w poniedziałek i niech duma co z takim przypadkiem jak ja zrobić .
Ja o sobie myślę tak ... biorę teraz ovarin < który działa na mnie jakoś , bo topie się w śluzie po nim > , dostane metformine jutro , P pewnie da cos typu dostinex na prl , i będę jeszcze pytac o accofil . Brałabym tą 5tke encortonu bo jakoś w miare działał mi na przeciwciała , i na takim zestawie + heparyna bym chciała spróbować .
Zagwozdka moja jest taka , że nie wiem na czym stoję , do póki nie dostanę wyników tych cholernych K .
Ale się rozpisałam lol sorki

@bertha - ja tam kciuki mam zaciśnięte ;) 9dpt to jeszcze może coś zaskoczy.... :) Bądźmy dobrej myśli, choć wiem, że te negatywy podcinają skrzydełka. Na betę planujesz iść? Opowiedz plis coś więcej o tych wykresach i mierzeniu temp :) Będę wdzięczna! :)
Tak, jeszcze wczesnie, wiec spoko. Na bete dopiero jak bedzie porządny cien. wczesniej bez sensu mi sie kłuć, bo ja i tak bede dalej testować, wiec juz wole sie kluc jak jest duza szansa na pozytyw.

aha, o wykresach. no to tak - jest faza nizszych temperatur - przed owu, potem na owu czesto jest spadek, a po owu skacze temp. owu sie potwierdza, jak sa conajmniej 3 wyzsze temperatury o 0,2 stopnia od poziomu 6 temperatur sprzed owu. Potem sie mowi, ze na implantacje moze byc obnizenie temperatury jednodniowe, i po implantacji trzeci poziom termperatur wyzszych. Ciąże teoretycznie mozna zakładać, jesli 18 dni utrzymują się wyższe temperatury. no ale w dzisiejszych czasach to i tak szybciej robimy testy niz 18dpo, wiec wczesniej wiemy :)
Teoretycznie przed okresem temp spada. ale zdarza sie ze temp spada dopiero 1 albo 2dc nastepnego. wiec wyzsza temperatura w 14dpo czy 15dpo daje nadzieje, ale nie jest wystarczajaca zeby stwierdzic ciaże.

Dziewczyny stwierdzam, ze mi odbija. Wczoraj zrobilam sobie hairy pasemka blond na foli i dzis juz mam schize bo nie czuje ruchow malej. Wczoraj wieczorkiem byla aktywna a dzis nic. Wprawdzie od rana latam po galeriach za spodniami ciazowymi ale zaczynam sie martwic. Jesli macie sposoby jak uaktywnic mala dajcie prosze znac. Cos mi sie kojarzy wypicie zimnej wody i cos slodkiego ale nie wiem czy dobrze zakodowalam. Oczywiscie jak sie domyslacie wyrzut sumienia co do farbowania na maksa!!!

@Maciejka78 może mała po prostu na złość ma taki dzień ;* pobudzi słodkie , bo glukoza się podniesie , albo zimne tak jak mówisz , gdzieś czytałam zeby włączyć głośno muzykę czy trzasnąc drzwiami coś co dziecko pobudzi :) nie martw się na pewno jest dobrze

reklama
Do góry