reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochane mam zapytanie odnośnie term Bukovina czy Bania ,które byście poleciły
Przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki. Jutro wyjeżdżamy w góry odpocząć i oczywiście skoki obowiązkowo.

Wieczorem jak czas pozwoli odniosę się do postów i dam znać co u mnie w kwesti starań.
Oba fajne

reklama
@iveo dzięki, że pytasz [emoji8] wszystko dobrze, rośniemy, tzn malutka [emoji4] pędzę jutro do Krakowa na drugie KTG, został mi równy miesiąc do porodu a jakoś to do mnie nie dociera. @Porzeczka1234 jak ty to kochana zrobiłaś, że miałaś ktg w miejscowym szpitalu. Mi niestety odmówiono cotygodniowych badań [emoji21][emoji21][emoji21]

ps. Mam nadzieję, że w tym tygodniu się już przeprowadzimy i będę bardziej na bieżąco z forum [emoji4]

@dżoasia trzymam kciuki [emoji8] wyłapałam, że widziałaś już pęcherzyk. Oby tak dalej.
@Funia90 przykro mi z powodu teściowej. Ale ty teraz musisz się skupić na sobie i zbliżającym się porodzie [emoji8] Maleńka Asieńka na pewno będzie dodatkową motywacją do walki dla teściowej.
@Destino cieszę się, że przekazujesz nam coraz lepsze wieści [emoji7] za chwilę będziesz narzekać na nawał pokarmu [emoji13] oby.
@marshia rzeczywiście jakiś taki "ubogi" ten plan Paśnika na ciebie.
@matylda23 daj znać jak po ostatniej wizycie u P. [emoji4] mnie też było ciężko pożegnać się z doktorkiem.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia a może ja zostanę twoim immunologiem co ??? Bo myślę, ze mam lepszy plan dla Ciebie niż doc. Paśnik ;)

Kochana taaaaaaak! Pasuje mi schemat Twojego leczenia :D Ja tez mam przeczucie, ze intralipid i accofil byłyby jakimś rozwiązaniem. A przynajmniej konkretną próbą, bo encorton 5 mg.....:o:o:o
Ale on sam tez powiedział, ze musi zobaczyć jeszcze stos. CD4/CD8. Wiec może coś innego zaproponuje jeszcze.
Ja z tego co już zgłębiłam myślę, ze mam wysypane komórki TRegulatorowe. One powinny chronić przed chorobami np. autoimmunologicznymi. Jeśli są zbyt niskie, to tego typu choroby się uaktywnuają. W badaniach na myszach wykazano, ze niski poziom
Treg = poronienia. Natomiadt transfer komórek Treg u myszy w pierwszych 2 dniach po zapłodnieniu doprowadzał do porodu wszystkie myszki :). Nuestety chyba u nas (w sensie kobiet w ciąży) jeszcze się tego nie stosuje ;)
Ale tak czy inaczej jestem w 99% pewna, ze u mnie zawodzi coś w tych właśnie komórkach. Muszę to przegadać z Paśnikiem i "przystojniakiem" ;)

Kochana taaaaaaak! Pasuje mi schemat Twojego leczenia :D Ja tez mam przeczucie, ze intralipid i accofil byłyby jakimś rozwiązaniem. A przynajmniej konkretną próbą, bo encorton 5 mg.....:o:o:o
Ale on sam tez powiedział, ze musi zobaczyć jeszcze stos. CD4/CD8. Wiec może coś innego zaproponuje jeszcze.
Ja z tego co już zgłębiłam myślę, ze mam wysypane komórki TRegulatorowe. One powinny chronić przed chorobami np. autoimmunologicznymi. Jeśli są zbyt niskie, to tego typu choroby się uaktywnuają. W badaniach na myszach wykazano, ze niski poziom
Treg = poronienia. Natomiadt transfer komórek Treg u myszy w pierwszych 2 dniach po zapłodnieniu doprowadzał do porodu wszystkie myszki :). Nuestety chyba u nas (w sensie kobiet w ciąży) jeszcze się tego nie stosuje ;)
Ale tak czy inaczej jestem w 99% pewna, ze u mnie zawodzi coś w tych właśnie komórkach. Muszę to przegadać z Paśnikiem i "przystojniakiem" ;)

To zrób od razu to badanie, zeby miec wyniki. Ja robiłam sama. Muszę sprawdzić jak wyszło. Paśnik powiedział ze mam je ok.

Takie mam:
Ocena limfocytów CD4/CD25 bright (Treg) % 0,8%. L "Nieciężarne: 1-5,8
Ciężarne: 2,7-6,8"

Ocena limfocytów CD4/CD25 dim (Treg) % 7,3% "Nieciężarne: 4,6-12,4
Ciężarne: 3,8-17"

Ocena subpopulacji limfocytów T CD4+ % 21,5%. L "Nieciężarne: 26-48
Ciężarne: 35-49"

Czyli źle ze ńiskie?

@dzoasia mam coraz wiecej pokarmu, wiec coraz bardziej zmniejszaja mu zywienie dozylne. Jutro moze pojutrze bede go miala przy sobie. Ogolnie dobrze wyglada, choc ma niektore nieporadne gesty. Na to czy nie jest uposledzonyvmusimy zaczekac do 6t zycia. Wtedy powtorza usg glowy. Glowke ma znieksztalcona i tak juz mu raczej zostanie. Nie wiadomo jaki to bedzie mialo wplyw na rozwoj mozgu. Czas to tylko pokarze

@Funia90 duzo sily dla was i dla tesciowej

@matulkaa staram sie o przyrost, ale nie w formie nawalu. Raz udalo sie uniknac. To nic przyjemnego. Teraz drugi raz zobaczymy jak pojdzie
Szybko ci minie ten miesiac i bedziesz sie cieszyc dzieciaczkiem

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@dzoasia mam coraz wiecej pokarmu, wiec coraz bardziej zmniejszaja mu zywienie dozylne. Jutro moze pojutrze bede go miala przy sobie. Ogolnie dobrze wyglada, choc ma niektore nieporadne gesty. Na to czy nie jest uposledzonyvmusimy zaczekac do 6t zycia. Wtedy powtorza usg glowy. Glowke ma znieksztalcona i tak juz mu raczej zostanie. Nie wiadomo jaki to bedzie mialo wplyw na rozwoj mozgu. Czas to tylko pokarze

@Funia90 duzo sily dla was i dla tesciowej

@matulkaa staram sie o przyrost, ale nie w formie nawalu. Raz udalo sie uniknac. To nic przyjemnego. Teraz drugi raz zobaczymy jak pojdzie
Szybko ci minie ten miesiac i bedziesz sie cieszyc dzieciaczkiem

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że coraz lepiej z mleczkiem!
Kochana, wszystkie noworodki mają nieporadne ruchy. Mam nadzieję, że tylko skończy się na strachu. Zobaczysz wszystko będzie dobrze!!!
Natanielek urodził się dokładnie 9 miesięcy po Tymku :-) Nie może być inaczej!

reklama
@marshia ja Ci wtedy na priv zlw napislam ,bo M
Mi zle przekazal.
Tesciowa dzis miala tomograf dopiero ,jutro rezonans i prawopodbnie ma byc decyzja kiedy na oddzial.
Kurcze nie da sie ich jakos pogonic?

@matylda23 a co z jedzonkiem?M
cie zaopatrza?

@bertha oj ale bym chciala bo krocze ktos chce mi rozerwac[emoji28]

@matulkaa jak tak dalej pojdzie to i Ty urodzisz przede mna[emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry