reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha jak test?:* jak tempka. Podoba mi się ten 5dpo :)
@Destino, to super ze nawał opanowany, mnie męczył bardzo. Mnie dojenie tak wkurza, córa spi a ja musze wstawac a potem karmienie osobno wrrr. Ale wiesz co mysle, że to bardzo dobrze ze masz takie zajęcie. Cały czas coś dla niego robisz a nie siedzisz bezczynnie:* nie masz czasu myslec az tyle.
@Funia90, fajnie jakby babcia zdazyla zobaczyc malutką. Jak czesto masz teraz wizyty. Odstawilas acard? Co z heparyną? Myslisz o zoo? @Destino tobie zrobili zoo po heparynie?
@roxie123 bidoki z was :D zescie się dobrali hihi
@marshia wy mozecie sie juz starac?
@bentula, chciałam ci podziekować za rozmowe :) u nas na razie nie ma krwi, już kilka dni nie jem grama nabiału, jak kazał dr. Za jakis czas moge sprobowac zoty ser. Co u Was? Zadowolona z monitora oddechu? Bo ja bardzo.

Pamiętam jak m wrocił rok temu z pracy z gorączką i myslalam że go zastrzele bo nie wxiął żadnego ibupromu. Ale potem grzecznie chlodził jajka:p tylko roxie jak cos to zeby nie lodowate oklady bo zaziębi.

Asiia wlasnie skonczyla 3 miesiące ibpozdrawia ciocie :)

reklama
@kas90 heparyne odstawilam 2 dni przed. Wiec nie mialam problemow z zzo... no moze poza tym, ze puszczalo szybciej niz powinno. Polecam. Bez nie dalabym rady

3 miesiace... kiedy to zlecialo [emoji7]
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@kas90 teoretycznie możemy się starać. Praktycznie czekam na wszystkie ostatnie badania i stanowisko Pasnika. Boję się iść tak ma żywioł. Jeszcze po szpitalu w październiku nie miglam doczekać się stycznia i starań [ba..... myślałam, ze nawet w 2 cyklu po (czyli teoretycznie w grudniu)będę mogła próbować], a teraz się zwyczajnie boję.
Dzisas..... 3 miesiące już minęły. Pamietam jak wracałam z pracy i przeczytałam, ze @nafoczka sie leni czy jakoś tak. I wrzuciłas zdjęcie Asiuni :). Duuuuuuuzo zdrówka ♥️

Przepraszam, za post pod postem. Jprdl....... dziś 24 dc, miałam jechać na IMK. Dostakam okres chyba. Z grubej rury od razu a nie żadne plamienia...... czyli znów nie zrobię IMK??????? HELP. I w ogoke 24 dc? Wtf :( :( :(

Tak was czytam cały czas i im więcej piszecie, tym więcej mam wątpliwości...
Mam dodatnie ana, zaraz po poronieniu robiłam też antyTPO wyszły grubo ponad normę, a tydzień temu robiłam i spadły za to TG trochę poszły w górę ale są w normie. Rozumiem że te przeciwciała świadczą że mój organizm z czymś walczy, a co za tym idzie pewnie aktywność komórek NK jest wysoka. Nie wiem bo nie sprawdzałam. Powiedzcie mi, czy przy czymś takim wystarcza tylko steryd, czy jakiś lekarz zaleca szczepienia/wlewy/coś innego?
Idę dziś na wizytę do swojej gin, niech sprawdzi czy jest oki i niech otwarcie powie czy jest w stanie się podjąć prowadzenia mojej ciąży, czy nie miała takich przypadków jak ja i muszę szukać lekarza. Jeśli nie zaproponuje mi nic konkretnego, to postanowiłam że umawiam się na wizytę do Przybycienia do Krk. Czytam że to dobry lekarz, a że Kraków jakieś 100 km ode mnie,to nie ma tragedii
A powiedzcie mi jeszcze, pamiętam że któreś z was badały haloptyp (czy jakoś tak)?? Powiecie mi które geny miały być obecne a które nie?

@Destino cały czas trzymam za was kciuki :* super słyszeć że z dnia na dzień jest lepiej ;)

@matylda23 czyli wycwanil sie i kupuje obiadki[emoji2]? Moj tez tak kombinowal,jak raz ugotowal zurek to byl niejadalny
Termin na jutro ,tylko co to zmienia jak ksieznej tam dobrze [emoji4]

@kas90 tak odstawialam acard w piatek czyli juz powoli przestaje dzilac ,takze ciocia funia sie nie wykrwawi na porodowce[emoji4]
Robilam w poniedzialek badania,sa w normie,powtorze znow w piatek i zobaczymy.
A zzo hmm czy mi dadza to nie wiem a heparyny na pewno nie odstawie az tak odwazna nie jestem.
Co innego jakbym nie przezyla tyle stresow z tym krzepnieciem.
Ale moze jak trafi mi sie porod w dzien to dadza a jak nie to przezyje ,przeciez dawniej i tak rodzily kobiety bez
Takze generalnie nastawiona jestem tak ,ze rodze bez znieczulenia[emoji4]
Wizyte mam jutro a pozniej mam co dwa dni jezdzic do szpitala na ktg.

@roxie123 jak tam raczka ?sprawna juz?[emoji4]aaa i swoja droga dlugo czekacie na te kariotypy,ja kurcze z nfz mialam wynik po 3 tyg juz z wizyta

Dziewczyny dziekuje za wszytskie cieple slowa ,wierze w to ,ze tesciowa wyzdrowieje aczkolwiek przeciwnik jest okropnie trudny[emoji17]
Caluje wszytskie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@roxie123 - witam w klubie, ja przedwczoraj sobie tak palec skaleczyłam. Pierwszy raz od dawien, dawna. :/

@dżoł - jak się czujesz, kochana? super masz nastawienie;* !!!podziwiam entuzjazm do kolejnych starań! <3 TO MI SIĘ PODOBA!

@marshia - ja też mam takie marzenie jak Ty (Wy)! :*

@Destino - super, że idzie Wam coraz lepiej ;* Doj, doj mleczko! To doda maluchowi duuuużo sił! Jesteście bardzo dzielni! ;)

@Funia90 - Zdrówka dla teściowej! ;* a my czekamy aż nam pokażesz swojego aniołka :*

@bertha - może jeszcze za wcześnie te 8dpt? Poczekaj trochę i zatestuj za 2-3 dni ponownie;*
edit: JAK DZISIAJ TEST? JAK TEMPERATURA? :)

Dziewczyny odnośnie pytań o wykres Berthy - rozumiem, że gdyby zaciążyła to temperatura powinna utrzymywać się wysoka?
Ja jakoś nie jestem oblatana w tym temacie;)

@Marthi dziekuje, juz po @, bo leci brazowe a wlasciwie prawie czarne (sorki) o_O
@Funia90 trzymam kciuki za tesciowa :* zeby zdazyla zobaczyc Asie. Naucz starego obslugiwac bb co by umial wrzucic tu zdjecie ;)
@bertha poka testa :p
@Destino duzo siły i zdrowka dla Was :*
@marshia chcialam sprawdzic czy robilam te imk bo nie pamietam ale nie mam wynikow na stronie apc ;-( w domu sprawdze , czy robilam to mi sie przypomni czy to musialo byc w konkretnym dniu/fazie cyklu.

Ostatnia edycja:
reklama
@roki_1991 mi immunolog powiedział ze skłonnosc do roznych przeciwciał to moze byc alergia pokarmowa. Na pewnona czas staran u Ciebie warto odstawic lub bardzo ograniczyc gluten
Jak dla mnie to badan masz malutko. Lekarze to sie chetnie podejmuja i kaza w kolko próbowac tylko co z tego. Niektórym sie uda a niektórzy potrzebuja dokładniejszych badan i leczenia. Sama musisz zdecydowac jak chcesz spróbować.
@marshia ja bym się bała ryzykowac bez jakiegoś nowego pomysłu na leczenie. O co chodzi z tym dniem cyklu bo Malina przy tych roznych badaniach w ogóle się nie pyta w którym jesteś.
Po tych stratach cykl tak się chrzani chyba. Ja zaczęlam miec 32-34 chociaz całe zycie miałam 28. Pomogły mi chyba zioła ojca Sroki co polecała @nafoczka bo od kiedy je pije i to nie super regularnie to się trochę skrócił.

Dziewczyny jadę dziś do Lodzi na wizytę zobaczymy co dalej.

Do góry