reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 - byłam właśnie na wizycie i pytałam endokrynologa o ten kwas. On mi powiedział, że skoro mam to mthfr to żadne labolatorium nie jest mi w stanie zbadać prawdziwego poziomu kwasu foliowego i on by na moim miejscu ani jego, ani b12 nie badał póki co, bo ja nie przyswajam tego w normalnej postaci (np. z jedzenia) i mi to krąży jako toksyna we krwi.
Jak biore metyle to wg. niego ok i mam je brać nadal, a tym się nie przejmować.

Co do Medicover, chyba mam w pobliżu ten lab, ale mam też to: Link do: Pacjent - Laboratoria Synevo – Dodajemy wartość do diagnozy - mówisz o tym labie?

@Maciejka78 - wyniki mam z przyszpitalnego labu, to nie jest Diagnostyka. Hmm, przeczytaj proszę jeszcze wyżej, co powiedział mi teraz Endo.

@zosiak - ja wiem, że powinnam się więcej ruszać... jestem leniem. Kawę piję jak już to 1 dziennie, bardzo słabą i to głównie, tzw. mleczne desery - macchiato czy cappucino. Co do siniaków - mi wychodziły sińce po accardzie. Ale lekarze mi mówili, że to nic, że mam brać go dalej. Bierzesz go też?

@dżoasia trzymam kciuki!

reklama
@Marthi ja pilam 4 razy dziennie kawe i to jeszcze rozpuszczalna. Teraz na pobudzenie pije wode ciepla z cytryna jednk slyszalam ze moze opozniac okres.
Nie biore acardu ale przed @ moga tez since wystepowac moze dlatego nie wiem jak pojde do rodzinnej to sie zapytam narazie zeby lecze;) i dbam o siebie.

cześć dziewczyny,
nie wiem czy piszę w dobrym wątku ale po prostu już nie wiem gdzie szukać pomocy, może Wy mi w czymś doradzicie.

Nie mogę utrzymać ciąży, 5 udokumentowanych strat, na szczęście mam syna i nie było problemu żeby pojawił się w moim życiu. Ogólnie miałam wszystkie badania i wszystko jest ok. Mam tylko wysoki poziom komórek NK 38% ale encorton ich nie obniża wiec lekarze stwierdzili że nie ma sensu szukać przyczyny tak wysokich NK i starać się. Ostatnie starania były nawet na zastrzykach neoparin, niestety nie udało się. Teraz lekarz powiedział że zostaje jedynie in vitro. Oczywiście jak w końcu dostanę miesiączkę to zadziałam w in vitro. Lecze się w Gamecie w Gdyni u dr. Śliwińskiego, może powinnam zmienić lekarza? Szkoda mi tylko czasu na nowe badania i przechodzenie wszystkiego od nowa, ale może jest jakiś cudowny lekarz który radzi sobie z takimi przypadkami jak mój.

Proszę pomóżcie.

Zastanawiałam się, czy jest tu ktoś w podobnej sytuacji. Czy faktycznie in vitro może się udać? Trochę to kosztuje no i nie wiem co będzie jak się nie uda.

A wy ile razy próbowałyście z neoparinem ewentualnie z clexane zanim lekarz zadecydował o in vitro?

dziękuję za każde dobre słowo, a o wspomnieniu a nawet westchnieniu do Najwyzszego, nie wspomne :) ochote na pisanie do was mam zawsze :) tylko brakuje mi teraz glownie czasu a po drugie smęce.
No Karol wczoraj brał ostatnią dawke antybiotyku i ni stąd ni z owąd dostał temperatury prawie 39 stopni (ale jak?) Jest już na kolejnym antybiotyku, do rodzinnego juz sie nie wybieram tylko jutro prywatnie do takiego lekarza co na szpital bierze do badań. Ja juz naprawde bardzo sie o niego martwie, blady, apatyczny tylko lezy i zimno mu. Nie sadzę że to jakaś zakaźna choroba bo wszyscy jesteśmy zdrowi. Nie dość, że ma "problemy" z nauką to w grudniu był 2 dni a w styczniu 6... ale to akurat mówi sie trudno. Normalnie po prostu się boje

@Lili81 ja mam 6 strat, lecze sie u dr Wójcika ale to juz Ci kiedys pisalam...
Jak odbiore wynik chromatyny meza to bede wiedziec czy inv dla nas. Nawet jesli wynik bedzie ok, to bym chciala sprobowac z pgs. Jak dla mnie to za wysokie te nk. Jesli odrzuca ci naturalna ciaze to i odrzuci inv. Najpierw bym obnizyla nk. Jak encorton nie dziala to moze cos innego? jaka dawke bralas na obnizenie? Ja 25 mg. Taka mi zalecila immunolog dr Suchanek z invicty z rajskiej.

@asia669 Nataniel jest dzisiaj naswietlany. Staram sie jak najczesciej zbierac pokarm zeby mial ode mnie a reszte na dokarmienie. Juz prawie 20ml. Oddaje [emoji4]

@Marthi, co by nie bylo musimy dac rade.

@smerfik88 jutro zrobia mu troche badan. Dzis zaszczepia na zoltaczke i gruzlice.

@Nadja_n endometrioza charakteryzuje sie obfitymi @, bardzo bolesnymi, robia sie torbiele czekoladowe na jajnikach. Przy @ mozna wymiotowac, miec biegunki. Czesto lapie sie infekcje intymne, zwlaszcza bakteryjne. Robia sie zapalenia przydatkow. Brak ciazy nie jest objawem, a skutkiem choroby. A laparoskopie mialam w 2012

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

cześć dziewczyny,
nie wiem czy piszę w dobrym wątku ale po prostu już nie wiem gdzie szukać pomocy, może Wy mi w czymś doradzicie.

Nie mogę utrzymać ciąży, 5 udokumentowanych strat, na szczęście mam syna i nie było problemu żeby pojawił się w moim życiu. Ogólnie miałam wszystkie badania i wszystko jest ok. Mam tylko wysoki poziom komórek NK 38% ale encorton ich nie obniża wiec lekarze stwierdzili że nie ma sensu szukać przyczyny tak wysokich NK i starać się. Ostatnie starania były nawet na zastrzykach neoparin, niestety nie udało się. Teraz lekarz powiedział że zostaje jedynie in vitro. Oczywiście jak w końcu dostanę miesiączkę to zadziałam w in vitro. Lecze się w Gamecie w Gdyni u dr. Śliwińskiego, może powinnam zmienić lekarza? Szkoda mi tylko czasu na nowe badania i przechodzenie wszystkiego od nowa, ale może jest jakiś cudowny lekarz który radzi sobie z takimi przypadkami jak mój.

Proszę pomóżcie.

Zastanawiałam się, czy jest tu ktoś w podobnej sytuacji. Czy faktycznie in vitro może się udać? Trochę to kosztuje no i nie wiem co będzie jak się nie uda.

A wy ile razy próbowałyście z neoparinem ewentualnie z clexane zanim lekarz zadecydował o in vitro?

@dżoasia ?????
@Lili81 napisz więcej o stratach: na jakim były etapie, co masz zdiagnozowane? Przy takich NK inaturalnym zachodzeniu nie odwazylabym się na IVF. In vitro załatwia sprawę zapłodnienia (które u Ciebie występuje) a nue utrzymania ciąży. Tutaj nuestety mamy dowody, ze in vitro w naszej grupie nue jest rozwiązaniem i nue zawsze się udaje.

reklama
Witaj Lili81,ja to samo 6 strat i jedno dziecko.
Ja obecnie szczepie sie w Lodzi u dr Pasnika.
Mozesz wyprobowac dr Jerzak z Wawy albo wlasnie Pasnika z Lodzi u nich nie trzeba powtarzac badan,akceptuja od innych lekarzy.
Co do in vitro jak ktos ma skopana immunologie to co mu in vitro pomoze. -moim zdaniem oczywiscie.
Mnie tez np dr Lewanowski radzil in vitro.
Na Nk mozesz probowac wlewow z intralipidu.Ale to niech wypowiedza sie dziewczyny inne ja nie mialam.wlewow ,nk mam 21.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry