reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@czarna_mala u mnie winko działa na endo, ale w tej odpowiedzi embriologa jest napisane, ze zastosowanie estradiolu jyz w fazie lutealnej poprzedniego cyklu daje efekt w następnym w postaci poprawy jakości komórki. A to picie winka przed owu to przede wszystkim na endo. Nie mogę pic cały miesiąc wina ;)
Wszędzie są tylko informacje o stosowaniu estrogenów już po punkcjach, owulacji itp. Dlatego pytanie jak to przyjmować przy naturalnych staraniach? Od owu do ostatniego dnia i nowy cykl pójdzie naturalnie? Nic to nie zaburzy?
@bertha nuestety mój angielski słownictwa medycznego nie ogarnia, wieczorkiem to sibie przetlumaczę.
Ja odstawiłam estrofem i progesteron po transferze i testowaniu negatywnym i za 3 dni była @ i cykl wg mnie owulacyjny (monitoringu nie miałam ale wszystko na to wskazywało ze jest owulacyiny)

@marzycielka81 super powodzenia na wizycie !

@bertha jak Twoje objawy pokusilas się już na testy ♡ ?
.
Dopiero 3dpo ;) jeszcze nie. Dzień po owu jajniki kluły. Teraz nic. Ale biorę dupka wiec cokolwiek się pojawi to dupek będzie winny

Dziewczyny specjalistko moje kochane :D:p
Co uwazacie o takich wahaniach cyklu, ostatni cykl 30 dni teraz 26 dni.. Czy to moze byc jakas niedomoga fazy lutealnej? Czy ten cykl teraz jest wart grzechu przy staraniach czy lepiej go sobie odpuscic bo za krotki?
Lekarze niby mowia, ze to prawidlowy cykl ale ja nie wiem skad takie roznice..
Dodam, że ostatnio owulacja w 13dniu
Wg mnie normalny cykl. Poprzedni miałam taki. Owu w 13dc i cykl 26 dni. Teraz owu miałam w 12dc wiec spodziewam się cyklu 25 dniowego.
Jak jeszcze działał lewy jajnik to z niego owulujac cykl miałam ok 31 dni. A z prawego zawsze ok 26 dni.

@Porzeczka1234 wiem,ale skad mam wiedziec ,ze jestem tydzein przed:/
Bo za tydzień ja przejmuje brzuchol! :D

reklama
@Porzeczka1234 dziekuje to zaczne po kolacji tez przez 30 min. Wlasnie ja tez kojarzylam, ze odstawialyscie z kas90 wczesniej albo acard albo/i heparyne dlatego pytalam funie dobrze, ze odpisalas bo ja juz pomyslalam, ze cos mi sie pomerdalo ;)
@Funia90 ja tak jak radzi porzeczka tez bym pogadala z ginem. W szpitalu tez prof zwracal uwage, ze bardzo rozrzedzam krew biorac acard i fraxi i to ja mam w najmniejszych dawkach. Jego zdaniem acard to juz teraz w 19 tc powinnam odstawic czego oczywiscie nie zrobie ale przed rozwiazaniem
@magda1208 my wprawdzie dopiero szukamy wiekszego m ale znajoma kupila po dlugich poszukiwaniach pikarnik elektrolux combisteam delux parowy bardzo zadowolona. Podobno te parowanie swietne do wypiekow np. Chleba warzywa i miecho wychodza miodzio :)

@czarna_mala wiesz co a Tobie nikt na endometrium nie proponował accofil ? Bo on głównie jest na wytworzenie "doczesnej" więc jak Ty masz 2 mm czasem... to ten lek na 100% by Ci pomógł w przyklejania się dzidzi :) na endometrium jedna taka piękność stąd pije jeszcze siemie lniane rozgotowane na noc fuuuuuuu bleeeee ale też twierdzi że działa :) ja nie byłam w stanie tego "wziąść do ust" :D dlatego tutaj noo co kto lubi :D
Ja dzisiaj wpadłam na pomysł i pomyślałam że to siemie będę jeść z jogurtem ale nie wiem czy zadziała tak samo :D

@Funia90 zrobisz jak uważasz ale to zalecenie polskiego towarzystwa ginekologicznego rozmawiałaś z lekarzem o zagrożeniach odklejajacym łożysku? Obiecaj że chodź zadzwonisz i zapytasz

@magda1208 ja mam wszystko z whirlpool płytę indukcyjna ,piekarnik, zmywarke z 3 koszami ma to tylko jeszcze Amica i kuchenkę mikrofalową ale lodowkę z Samsunga one są najdroższe ale moim zdaniem najlepsze i najpojemniejsze. Kochana co u Ciebie?

@czarna_mala wiesz co a Tobie nikt na endometrium nie proponował accofil ? Bo on głównie jest na wytworzenie "doczesnej" więc jak Ty masz 2 mm czasem... to ten lek na 100% by Ci pomógł w przyklejania się dzidzi :) na endometrium jedna taka piękność stąd pije jeszcze siemie lniane rozgotowane na noc fuuuuuuu bleeeee ale też twierdzi że działa :) ja nie byłam w stanie tego "wziąść do ust" :D dlatego tutaj noo co kto lubi :D
Ja dzisiaj wpadłam na pomysł i pomyślałam że to siemie będę jeść z jogurtem ale nie wiem czy zadziała tak samo :D
Siemie już przerobiłam, nie działa na mnie ;) ja akurat lubię glutki z siemienia i pilam na czczo rano, a wieczorkiem gotowałam :) nawet podczas wakacji w Zakopcu gotowałam sobie siemię i wszyscy patrzyli na mnie z obrzydzeniem hahah :) mam Zarzio, dr zaproponował mi go w klinice, w 8dc będę miała podany wlew domacicznie [emoji16]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@magda1208 ja też mam lodówkę z Samsunga i jestem zachwycona. Bardzo dobrze przechowuje żywność. Piekarnik mam z Elekroluksa z tym pieczeniem z parą. Super sprawa.drugi raz też bym to kupiła chociaż fanką stania w kuchni nie jestem , to jednak jak coś przygotowuje co wymaga piekarnika to wychodZi pycha :D
płytę mam bardzo tania z jakiejś firmy na B co nawet nie pamiętam :( a zmywarka bosh tez jest ok.

@bertha to trzymam kciuki ♡♡♡&&

@czarna_mala lubisz glutki no to obie jesteście fajne ♡ , to dobrze właśnie słyszałam że w Łodzi właśnie tak robią jak piszesz :)

@magda1208 ja zmywarkę, piekarnik i płytę kuchenną mam z Bosha, lodówka Samsung no frost i pralka Samsung eco bubble - z wszystkiego jestem zadowolona :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@magda1208 [emoji8][emoji8][emoji8]niestety ja sie nie wypowiem co do sprzetow,kupowlam ) lat temu ale nie takie jakbym sobie marzyla[emoji4]

@bertha ah Ty cwaniro[emoji16]

@Porzeczka1234 wizyte mam za tydzien to zapytam ,nic mi nie mowil ,ze mam odstawic.
Wczesniej na szkole rodzenia rozmawialam z ameztyzjologiem i mowil,zeby wlansie kilka dni przed porodem odstawic.
Tylko widzisz ja sie boje o ta krew i nie sadze,zeby przy takich wynikach cokolowiek mi sie stalo.
Bardziej boje sie o malutka.
A jak widzisz ja rodzic moge w najgorszym wypadku nawet za 3 tyg to do tego czasu umarlabym ze stresu[emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@marshia Kochana powodzenia oby udało się i w końcu wszystko zaskoczyło.
@Maciejka78 Kochana dobre wieści.
@Funia90 Kochana życzę aby ten upragniony czas już nadszedł.
@pixi.nova Kochana nie pomogę.
@marzycielka81 Powodzenia kochana.
@bobasek1990 Cieszę się ,że wszystko w porządku jak ten czas ucieka.
@roxie123 Wierzę głęboko , że kariotypy będą dobre. Nie zadręczaj się bo to niczemu nie służy .
@nafoczka Powodzonka i wytrwałości w obowiązkach.
@bertha Trzymam kciuki.
@czarna_mala @mała79 Kciuki nieustannie za wasze staranka .
@Destino Kochana powodzenia i wytrwałości .
@Porzeczka1234 @kas90 i wszystkie mamusie nie wy
Kochane mam zapytanie. Jestem na etapie wyboru sprzętu AGD czy możecie polecić sprawdzone i dobre sprzęty.?

Do góry