reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 dziękuję za wywołanie :*.
U mnie wir. Za tydzień robię IMK nareszcie. Do tego m na świeżo nasienie. Zrobimy standardowe badanie, posiew, testMAR i myślę o tym msome - badanie w mega powiększeniu. Tylko czy skoro staramy się naturalnie to coś nam to msome da? Co sądzicie??????
Z mamą zaczynamy chemię chyba w następnym tygodniu :(, jutro będzie opis Tk i na jego podstawie wybiorą rodzaj chemii. Mama Fiz szczuplutka, ale ok. Psychicznie przerażona, ale dzielnie sie trzyma. @Funia90 a jak tesciowa???
Do tego mam na głowie remont mieszkanka po cioci. Od poczatku grudnia się ciągnie, ale w sibote już kończą chyba :) :) Dużo stresów, nerwów, kupa kasy... No ale potem będę rentierem ;) ;) ;) i będę żyć z najmu.... 26 m kwadratowych. Hahahaha

@Maciejka78 dobrze, ze jesteś pod opueką szpitalną. Oby tam wszystko trwało jak ma trwac do 38/39/40 tygodnia.

@matylda23 u Ciebie coraz wyżej :) Jak Ty brałaś lamettę, przypomnij mi. Czy clostilbegyt?

@monia0208 ze względu na wyrzut kortyzolu w godzinach porannych i wpływ tego na oracę nadnerczy.

reklama
@nafoczka pytam bo moja koleżanka zaczęła obserwować u swojej córci siniaki , zbadała mthfr i wyszło hetero, chodzi po prostu ze to informacja dla rodziców o ewentualnych suplementach itp ;* a skojarzyła mthfr z siniakami bo ona sama w ciąży je miała i lekarz kazał w 14tc zbadac ten gen i wyszło :) ciąża bez clexane i acard ;)

@Marthi dziekuje, jakos sie trzymam.
@nafoczka duzo zdrowka i sily dla chlopcow [emoji8]
@Maciejka78 co do encortonu, to doc Pasnik mi mowil ze w 9-10 tc mam sie z nim kontaktowac to powie jak schodzic ze sterydu, tak zeby w 12-13 tc calkowicie juz nie brac. Moj gin tez mowi ze do konca 1 tym trzeba odstawic.
@iveo masz mlr?
@dżoasia kciuki za bete [emoji110]️
@Hatice witaj, tez jestem z 3-miasta, u kogo sie leczylas? Oprocz dr J z wawy.
Jezeli u dr M sie robi badania tam gdzie u doc P, to mozna placic karta [emoji6]

Ja dzis bylam u gina, beta 1900, sa jeszcze skrzepy w srodku, w czw mam powtorzyc i jak bedzie za wolno spadac to mam isc do szpitala [emoji17]
Chcialam skierowanie na krzywe ale powiedzial ze biore (schodze) encorton a to zafalszuje wynik. Zapytalam czy m moze jeszcze cos zbadac, bo mial tylko podstawowe nasienie (2 lata temu) , to zlecil nasienie (morfologie, ogolne i chromatyne).
Pytalam czy wysylac material do tego testDNA, powiedzial ze mozna ale jakos by sie nie upieral, bo nawet gdyby wyszla wada, to to przypadek, a jesli nie to leki i tak mam wszystkie mozliwe.
Tak wiec stwierdzilam z m, ze nie wysylamy, w razie (odpukac) nastepnego razu, to wiemy juz co robic zeby „zdazyc” do genesis w poznaniu , a kase z badania przeznaczamy na badanie nasienia.
Nastepna wizyta po pierwszej miesiaczce, bedzie robil znowu posiewy, jezeli bedzie ok, to mozemy sie starac.
Martwi mnie ta wysoka beta. jezeli zaczne brac acard to jest szansa, ze to sprawniej „poplynie” ?

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

@marshia , ja brałam lamette 2x2 :)

@roxie123 ,Obejrzałam cały filmik, ciekawie babka mówi. Ja mam ostatnio uczucie ciągłego głodu,do tego przeokropne wzdęcia,zaparcia,mdłości. Nie mogę sobie z tym moim układem pokarmowym poradzić. Brzuch jak mi wywali przy wzdęciach,to wyglądam jak w 3trymestrze...od kilku dni mam wrażenie, że ten brzuch w końcu pęknie. Chyba zacznę się ratować espumisanem. Zastanawiam się czy ten głód ciągły to nie wina wysokiej insuliny.

reklama
Do góry