reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@monia0208 lepiej się przyswaja , no i coś chodzi o nerki z tego co pamiętam , ale już sama teraz nie wiem jak to było
@matylda23 w sumie powiesz , że bałas się odstawić clexane i juz , to Twoja decyzja .
No a reszta tak jak mówisz :)
@iveo &&& :)
@dżoasia a to dzis powtarzałas ? to czekamy

reklama
@Destino Kochana chciałabym aby już się zaczęło abyś mogła mieć małego klocuszka po swojej stronie . Mam nadzieję , że zostaniesz z nami po porodzie bo nie wyobrażam sobie forum bez ciebie i reszty dziewczyn.
@Porzeczka1234 Kochana dziękuję za wywołanie u mnie ostatnio bardzo dużo się dzieje zarówno dobrych jak i trochę gorszych rzeczy. Muszę zmusić się do diety i ćwiczeń bo u mnie to z tym tragedia.
Piszę list motywacyjny do OA został jeszcze życiorys i reszta dokumentów . Chciałabym w tym tygodniu umówić się na kolejne spotkanie . Do tego doszły sprawy związane z domkiem bo w lutym przychodzą kłaść glazurę i terakotę , lustra. Musiałam wybrać fronty do mebli oraz sprzęt AGD . Więc trochę czasu to zajmuje. Firma również pochłania dużo czasu. Nie wiem jak to wszystko ogarnę muszę umówić się na wizytę do mojej Pani ginekolog zrobić krzywą cukrową i insuli. W lutym mam doszczepianie.
Ostatnio kłócę się troszkę z mężem o teściów. Mam dużo na głowie chciałabym starać się naturalnie według schematu Maliny i jednocześnie robić kurs adopcyjny. Mam miliony pytań w głowie do tego jak czytam wiadomość o kolejnej stracie to opadają skrzydełka.
Trochę się rozpisałam .
@nafoczka Kochana życzę wytrwałości i cierpliwości oraz trafnej diagnozy dla Karolka.
Mam kuzyna ,któremu urodziły się bliźniaki jeden z chłopców ma zdiagnozowany autyzm.

Madzia ja mam tak samo jak czytam o niepowodzeniach to mi skrzydełka opadają i wtedy nie widzę dla siebie szans i się zwyczajnie poddaje ;(
Wiem , że na forum jest dużo przykładu fantastycznego zakończenia ale ja u siebie jakoś szans czasami nie widzę !! Za dużo tego wszystkiego !!
Teraz jak mogę się starać , mam leki itd to mój organizm ciagle płata figle ! Jak na złość !

Takie chwile się zdarzają ale wierze , że będzie dobrze i jeszcE będziemy uśmiechniętymi mamusiami .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@roxie123 , ja nie wiem czy iść z tego względu,że biorę leki,które on kazał odstawić przy krwotoku. Mam cały brzuch w siniakach i zrostach,więc będzie wiedział, a kłamać też nie zamierzam i dlatego nie wiem czy iść. Z drugiej strony chciałabym się pożegnać i mieć super dokładne usg , zapytać o to łożysko nieszczęsne...
Idz, wytlumacz swoje obawy i ze dlatego bierzesz. To lekarz, powinien zrozumiec a nie oceniac.
Moj mnie nigdy nie krytykowal czy sie nie obrazal ze zrobilam po swojemu. Tlumaczyl tylko czym grozi np dluzsze branie acardu niz do 30-32tc itd. Zawsze mowil o plusach i minusach, mowil co on zaleca ale zawsze konczyl ze decyzja nalezy do mnie. Tylko zebym mu mowila prawde a nie sciemniala bo jak bede oszukiwac to mi nie pomoze a moze niechcacy zaszkodzic

@kas90 Kasiu a kiedy ostatecznie odstawilas ecorton?
@agatush Basiowka jeszcze mi nie odpisala mam u niej wizyte na 18go i mam nadzieje, ze wyjde ze szpitala do tego czasu
@matylda23 moj brzuszek tez niestety juz w 5 siniakach okazuje sie, ze tu w szpitalu po fraxi zawsze mam siniora wiec ja chyba dziewczeta lepiej robie te zastrzyki mnie sie zdarzal a tu po kazdym wkuciu mam
Ciekawa opinia prof ze szpitala zdziwiony byl dlaczego biore i acard i fraxi przeciez to to samo dzialanie a i opinia co do szyjki jeszcze jest taka, ze po dwoch zabiegach lyzeczkowania moze byc to rozwarcie i dupka dostane na jej rozluznienie. Powiem Wam Kochane, ze co lekarz to opinia juz nie wiadomo kogo sluchac i szczerze to bardziej ufam Waszemu doswiadczeniu bo wiem, ze zakonczone sukcesem. Przeliczylam jeszcze raz z terminu mam 19 tc ale macica odpowiada 18 tc.
@Porzeczka1234 ja tez bralam 15mg ale od 2 tyg jakos tak zeszlam juz do 5 mg moze na 2.5 zejde ale poczekam jeszcze co Basiowa odpowie.
Dziekuje Wam za odzew :*

@agatush Basiowka jeszcze mi nie odpisala mam u niej wizyte na 18go i mam nadzieje, ze wyjde ze szpitala do tego czasu
@matylda23 moj brzuszek tez niestety juz w 5 siniakach okazuje sie, ze tu w szpitalu po fraxi zawsze mam siniora wiec ja chyba dziewczeta lepiej robie te zastrzyki mnie sie zdarzal a tu po kazdym wkuciu mam
Ciekawa opinia prof ze szpitala zdziwiony byl dlaczego biore i acard i fraxi przeciez to to samo dzialanie a i opinia co do szyjki jeszcze jest taka, ze po dwoch zabiegach lyzeczkowania moze byc to rozwarcie i dupka dostane na jej rozluznienie. Powiem Wam Kochane, ze co lekarz to opinia juz nie wiadomo kogo sluchac i szczerze to bardziej ufam Waszemu doswiadczeniu bo wiem, ze zakonczone sukcesem. Przeliczylam jeszcze raz z terminu mam 19 tc ale macica odpowiada 18 tc.
@Porzeczka1234 ja tez bralam 15mg ale od 2 tyg jakos tak zeszlam juz do 5 mg moze na 2.5 zejde ale poczekam jeszcze co Basiowa odpowie.

Maciejka ja mam brac steryd do 16 tyg ciąży i od tego dnia zmniejszać dawki ;)
Kochana bądź silna na maluszka ;)

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

@Hatice Witaj! Tak masz racje to forum bezcenne mnie tez bardzo pomoglo po stracie. Swiatelko dla aniolka.
Ja bylam 2 razy u Malinowskiego ale niestety nie pamietam czy moglam zaplacic karta i czy naczczo (choc badania w godz popoludniowych wiec raczej nie).

Maciejka masz rację sluchaj przede wszystkim swojego przeczucia. Mnie robili fraxiparyne w rękę i też wyszłam z wielkimi siniakami że szpitala więc doskonale rozumiem. Ona dzisiaj przyjmuje na pewno na Zielonej po południu a od rana w gabinecie. Spokojnie na pewno Ci odpisze. A acard i fraxiparyna czy clexan to nie to samo i ma inne działanie większość lekarzy to powtarza :-* Głową do góry!!!

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@agatush dzieki Kochana. Tak tak ja dzieki Wam wiem, ze takie polaczenie zabezpiecza przed zakrzepami ale jak mialam podwazyc autorytet profesora i tak juz sobie nagrabilam zadawaniem zbyt wielu pytan.
No to cierpliwie czekam na smsa od Bas.
@matylda23 ja juz od 3 dni nie mam boli dlatego bylam zaskoczona tym rozwarciem. Plamic tez nie plamie.

reklama
Miałam nie dawać tutaj tego wykładu ...ale zupełnie zmieniło to moje myślenie o tej IO ... bo to nie jest tak do końca , jak piszą z tym niski Ig czy ćwiczeniami itd. skomplikowane całkiem dla mnie teraz

Do góry