reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej wszystkim! :)
Czy ktoras leczyla sie u doc Pasnika w Lodzi?
Jestem po 3 szczepieniach-wyniki sie poprawily. Za dwa tygodnie trzecie podejscie do transferu (zostaly nam dwa mrozaki).
Komus sie udalo po szczepieniach? (Ciezko jest przeczytac cale to forum ;) )

reklama
Ja miałam Glucophage, niby lepiej tolerowany przez organizm...no właśnie "niby" [emoji23] myślę, że po każdej metforminie będziesz miała rewolucje żołądkowe póki organizm się nie przyzwyczai :) ale nie jest to jakieś straszne ;) nasza Fondie brała Siofor, różnie ludzie reagują, Ty możesz czuć się super

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja czuje się normalnie po metforminie, żadnych reakcji.

@roxie123 mi się przypomina taka historia jak zrobiła mi się taka kulka na powiece i latałam po okulistach byłam u 5ciu kazdy mi zapisywał krople maści wydałam kupę kasy a to ciągle wracało. W końcu poszłam do 6go hiperspecjalisty a on do mnie mówi że oko to taki wspaniały narząd co się sam naprawi ale trzeba mu dać szansę i zapisał mi ciepłe okłady. Ja se myślę idiota jakiś ja mu tyle płacę a on mi żadnych tabletek tylko se każe kompres przykładać. I się okazało że to za 2 dni pomogło i nie wróciło się już.
Tak mi sie kojarzy z ta dieta że czasem najprostsze sposoby najlepsze a my chcemy tabletki i święty spokój :)
@czarna_mala bardzo proszę o dietę jak będziesz mieć czas wysyłam ci maila
@agatush a Ty masz jakąś konkretną ułożona tą bezglutenową?
@roxie123 a moze jesz za dużo słodyczy i eliminacja cukru by wystarczyła?
Fajna historia :) mój gin tez mi ciagle powtarza ze mam zrobić tak niewiele: dieta, ćwiczenia, dobre spanie i siedzenie żeby nie podkurczac nóg i czopki na zrosty. A ja nawet tego nie potrafię zrobić bo wole tabsy bo mam nadzieje ze magicznie dzięki nim zaskoczę...

Na szczęście w końcu wracam do dobrego żywienia. Nie robię z tego wielkiej filozofii, po prostu - ograniczenie pieczywa i generalnie maki prawie do zera, ograniczenie/eliminacja słodyczy, cukru, ograniczenie/wyeliminowanie produktów z wysokim indeksem i woda mineralna 1,5-2l dziennie.

Hej wszystkim! :)
Czy ktoras leczyla sie u doc Pasnika w Lodzi?
Jestem po 3 szczepieniach-wyniki sie poprawily. Za dwa tygodnie trzecie podejscie do transferu (zostaly nam dwa mrozaki).
Komus sie udalo po szczepieniach? (Ciezko jest przeczytac cale to forum ;) )
Witaj Dusia, jest trochę takich dziewczyn, odezwa się. Jakie miałaś wyniki przed i po?
Poprzednie transfery udane miałaś?

@roxie123 u mnie też wyszła lekka IO po miesiącu diety już było ok ale nie ukrywam schudłam 6kg w miesiąc ale pierwszy tydzień diety chodziłam głodna i słaba a jeszcze po glukophage jeździło mi po żołądku i jelitach słychać było że jest tam rewolucja teraz ciągle biorę glukophage 1x750 odstawieniu przed zrobieniem krzywej cukrowej ale diety nie stosuje od wakacji sprawdzałam cukier i przy glukophage jest dobry po ciąży wrócę do diety jeśli w badaniach będzie nadal IO
@Destino @Funia90 trzymam kciuki za szybkie porody u Was
Wczoraj na usg okazało się że będzie dziewczynka kolejna na forum i tak się zastanawiam czy może te dziewczynki są silniejsze i utrzymują się w tych naszych "wadliwych" organizmach:) przez 5sek trochę się zasmucilam ale tylko przez tą chwilę boję się poprostu żeby moja córka nie miała takich problemów kiedyś jak ja.
Strasznie się cieszę że zaraz zacznę 17tydz i często nie mogę uwierzyć i jeszcze rok temu strasznie płakałam po biochemicznej że nie udało się po szczepieniach cały rok miałam z dupy przepraszam za wyrażenie ale koniec roku i początek wynagradza mi te wszystkie przeplakane dni

@bobasek1990 o proszę czyli tak jak @bertha przynajmniej wyeliminuję z diety pewne rzeczy + tabsy moze będzie ok :) na razie tez chce zamienić makarony i ryże na brązowe ...cukier ograniczyć a w zasadzie zamieć go na ksylitol lub cos takiego i unikac mącznych rzeczy chlebek chce sama piec ...wody pije dużo bo ja 1,5 dziennie wypije :) no nic jescze musze powalczyć z prolaktyną :)
Ja nie mogę schudnąć bo wpadne w anemie itd mam wage na styk długi do niej dochodziłam ja szybko spalam gorzej z uzbieraniem

@roxie123, zobacz co dzis w empiku dorwalam :)
1515856098-7f342934e70213af-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha a u Ciebie jaka dieta zalecona tez ta z IG? Jak takiego kanapowca jak ja cos ruszy do działania to bedzie cud....
zrobiłam własnie naleśniki z mąki kokosowej bo mi pszennej zabrakło- porażka- za delikatne toto i się na patelni nie dały obrócić więc wylądowały w kiblu a ja chodzę głodna i zła
@bobasek1990 napiszesz cos wiecej jak sie wtedy odzywialas?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry