reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi na razie się nie stresuję , jedynie tymi kariotypami troche bo mam je w głowie , ale zaglądam ciągle na diagnostyke wczoraj wyniki przyszły koło 22 ... ja jestem ciekawa , bo widzisz szukam i dupa
@burczuś ja wiem już , że nic nie wiem ... dlatego pewnie te obawy co będzie ...

reklama
@roxie123 szukasz i dupa. czyli wolałabyś by coś wyszło;) No oby nie przy kariotypach, bo nad wszystkim innym jesteś w stanie popracować:) A co do analizy wyników. @roxie123 czy Ty masz jakiegoś lekarza, który Ci to ogarnie? czy "tylko" na forum się diagnozujesz? Przepraszam,ale nie pamiętam czy wybrałaś juz sobie jakiegoś immuno.

@burczuś tak dokładnie niech będzie co chce byle nie kariotypy ... kochana tak do Przybycienia on przyjmuje w Krakowie i Tarnowie zlecił mi te wszystkie badania , których nie miałam :) tutaj dziewczyny chodziły do niego nafoczka matulkaa matylda i jeszcze kilka dziewczyn :) mam nadzieje ze bedzie miał dla mnie plan wytłumaczy wszystkie te wyniki :)

Ot co co znalazłam na jednym z forum

" Ja też miałam badaną prolaktynę z obciążeniem - ale tylko po godzinie, za to podstawową zawsze miałam w normie - tylko ta po obciążeniu była za wysoka - brałam wtedy bromergon ( 2 tabletki na dzień) i ładnie mi zbiło "

" Mnie hormon rósł 15 razy po obciążeniu. Oczywiście brałam przepisany mi bromergon, nawet się nie zastanawiałam. Teraz mam trzy córeczki "

Czyli moze tu jest pies pogrzebany ? ja mam praktycznie 15x podwyższoną

Dziewczyna z forum P odpisała mi tak

" Prolaktynę po obciążeniu też miałam ponad 6000, brałam dostinex i się udało " :)

Ostatnia edycja:
@roxie123 - pianka najlepsza! :D aczkolwiek ja kawkę zawsze na zimno! Jakoś mleko (nawet to bez laktozy, które stale pije) na ciepło mi nie podchodzi.

Dziewczynki, życzę Wam wszystkiego dobrego w czekaniu na kariotypy. Sama czekałam na nie w czerwcu i doskonale pamiętam te nerwy... Okazało się, że wszystko jest u nas ok, a mimo to... nie upspokoiło mnie to, bo jednak wada była :/

@roxie123 - niestety nie ogarniam tematu prolaktyny... ja badałam dwa razy i miałam za każdym razem w normie więc nie przejmowałam się tym jakoś szczególnie.

Kochane, a jak z tym endometrium? Jaka grubość jest wskazana do starań?
Marthi jak w okolicach owu jest ok 12-14 mm to super, ale mniej tez daje rade.
Jesli masz cienkie to czerwone wytrawne winko dobrze dziala 1-2lampki dziennie, oprocz tego nasiona chia, mnóstwo orzechow, najlepiej brazylijskich, ale jak nie masz to mogą byc jakiekolwiek, suszone morele, avocado i tluste ryby np losos dzialaja cuda. I jeszcze olej z wiesiolka ale ten juz tylko do owu :)

@Marthi takie graniczne endo to podobno 8-9. Poniżej marne szanse, a im wyżej tym bezpieczniej dla zagnieżdżenia - wygodniejszy domek ;) Rzeczywiście czerwone wytrawne winko działa cuda, jak napisała @burczuś + orzechy :) Sprawdzone na mnie.
@burczuś za Was dziś kciuki. Może jednak cud się zdarzy. Bardzo, bardzo bym tego chciała dla Ciebie i Teojej Natalki.
@roxie123 na PRL z obciążeniem się nue znam, wiec nie pomogę.
@matylda23 super info, ze Twój bejbik najprawdopodobniej cały i zdrowy :) Czekamy z Tobą na wyniki.
Buziaki dl mamuś: @Porzeczka1234, @kas90, @agatush.
Kciuki za wszystkie zaciazone - te na końcówce: @Destino , @Funia90 , te w II połowie: @Kwiatuszekk23 , @matulkaa , te świeższe: @Maciejka78 , @bobasek1990 , @matylda23, @dżoasia. Inne tez oczywiście, jak są ;)
I buziaki dla staraczek: @pixi.nova , @Auri_a , @bertha , @mała79 , @czarna_mala , @Marthi , @iveo, @ovli22, @magda1208, @mickey* , @Nadja_n .

@Funia90 no ja zwalniam Twój brzuszek ;) Mize go ktoś inny przejmowac - mój m ma polpaścia :( :( :(. Ja dziś 9 dc, śpimy osobno :/, wiec doooooopa :( Jutro idę sprawdzić moje lokatorki na gapę - torbiele i czekam na następny miesiąc.

@marshia o jeju bardzo współczuję ... i Tobie ze względu na starania i Twojemu bo to paskudzwo jest , mam nadzieje ze szybko przejdzie i wystartujecie ;** ja tez sie nie znam ale wyczytałam na necie , że to chyba mój problem . Daj znac jak lokatorki czy sobie poszły

reklama
Do góry