reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś - dzięki za wiadomość, Kochana! ;* Czerwone winko wytrawne pije codziennie od tego miesiąca! :D obowiązkowo 1 lampka co wieczór, więc oby podziałało! Migdały mi jakoś nie wchodzą, ale wino - owszem;p (mam nadzieję, że nie przeginam z ilością 1 lamki dziennie??) Gdzieś wyczytałam, że 1 na tydzień się powinno pić...

@dżoasia - dzięki Aniołku za podpowiedź! Orzechy jem codziennie (głównie laskowe, włoskie i nerkowca, bo brazylijskich teraz prawie nigdzie nie ma - sezon niby się skończył:/), suszone morelki też od czasu do czasu jem, i ryby od 3 dni wręcz pożeram :D coś mnie wzięło i codziennie łosoś ;p Oleju nie próbowałam...no, zobaczymy co dzisiaj gin powie. Modle się, by było te 12-14mm!

@marshia - dzięki za poradę i buziaki również dla Ciebie!!! <3
Ile po winie i orzechach wzrosło Ci endo? ;*

@magda1208 - kciuki zaciśnięte!!! <3

@Porzeczka1234 - dzięki Kochana za poradę <3 !!!

@Funia90 - pochuśtaj się na piłce do ćwiczeń, schody góra dół, jakieś może okna umyj i jazda na porodówkę ;p!!!!

---
Dziewczyny, trzymajcie proszę dziś za mnie kciuki u gina! :)
Marthi a ktory dzis dc u Ciebie? My przy ifv to jeszcze swieze ananasy pozeramy :) tak po 2 plastry dziennie ok 3dni przed i 3 dni po transferze, wiec i u ciebie tak z tydzien od owu spokojnie mozesz;)

reklama
@Marthi moje endo jest z tych bardziej upośledzonych... :( Przy tej ostatniej ciąży jak zaczynałam monit koło 10-11 dc miałam 3,8. Kupiłam wino (piłam po 2 lampki), orzechy, wit e 400, koenzym i w ciągu 6 dni wzrosło do 9 mm, czyli na dzień przed owu u mnie to było. 9 niby jest ok, No ale szału nie bylo.
Teraz biorę wit e, koenzym, jem orzechy i zobaczę jak jutro - 10dc będzie. Wina nie pije, bo i tak bzykanka nie będzie ;)

@Kwiatuszekk23 O i masz to co i u mnie :D no ja jestem też niezłe ziółko i nerwus hahahaha t jak P zobaczy mój wynik to sobie pomysli hahahha ale M wytrzymuje , uzupełniam to tym , że jestem emocjonalna i uczuciowa i M lubi jak jestem wściekła bo mnie ładnie gasi :D ja dzien wczesiej według zaleceń odpczywałam itd rano przed badaniem w labie siedziałam godzine po badaniu tak samo siedziałam bez ruchu :) i wynik 15razy wyższy a powinien byc ok 5x wyższy :p to było przyczyną u Ciebie ??? i jak to brałas to się starałaś czy jak zbiłaś dopiero ? napisz więcej jesli mozesz :* pierwszy mój wynik , który cokolwiek pokazał ...

@edloteh może Ty coś wiesz w tym temacie ? ;*

WYNIK PROLAKTYNY : 513,2 norma do 637,0
PROLAKTYNA PO OBCIĄŻENIU MTC : 7554,0

@dżoasia kiedy kolejna beta ?

Ostatnia edycja:
@matulkaa hm zobaczymy co powie P , ja tą pierwszą mam w normie 2gą 15x wyższą ; O i te 2 miesiace sie nie starałas tak ? :) tylko az zbiłas ?
Mam nadzieje , że to tylko taki problem eh ... dzieki za info ;) jak się macie ? :)

w międzyczasie ze względu na 0 MLR podchodziłam do szczepień u Sachy, które chwilę trwały. A udało się zajść w ciążę w pierwszym cyklu staraniowym :) czego i tobie życzę

@roxie123 , mi się zdaję,że to nie wina prolaktyny. Mi zawsze lekarze powtarzali,że przez wysoką są problemy z zajściem,nie poronienia. Na forach można znaleźć inne informacje, dziewczyny twierdzą,że można też ronić,ale to chyba na tej zasadzie,że wysoka prolaktyna=niski progesteron. Ale coś Ci wyszło już i masz co poprawiać. Ja miałam złą i wyjściową i po obciążeniu. Brałam norprolac. Niektóre w ciąży biorą jeszcze na początku,ja do 6tc powoli odstawiałam,choć dr P mówił,że od razu mam odstawić, ja posłuchałam 2 innych lekarzy,ale u mnie bez leków prolaktyna bardzo szła do góry. Ja miałam wyjściową 120 przy normie do 25. Może masz to IO i tu pies pogrzebany...

@Marthi trzymam kciuki[emoji4]
Ps jakby rodzilo sie od sprzatania to juz dawno mialabym to za soba[emoji14]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kochana a ja powiem tak.... Nie ma złotego środka do przyspieszenia porodu... Ja sprzątam, skakał na piłce, biegałem po schodach, molestowalam M i nic :-p ale może u Was coś by to zadziałało :-D

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@agatush haha chyba nie wszystkie sposoby w trakcie i nawet pole lisci malin wypite[emoji16]
Takze jak cialo nie gotowe to nic nie ruszy[emoji6]czekamy dalej

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry